Wat is crypto mining? Welke coins kunnen je allemaal minen (2024)

Wat is crypto mining?

Wat is crypto mining? Crypto mining is het proces van het verifiëren en toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Miners worden beloond met cryptocurrency voor hun inspanningen. Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency’s zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Met minen worden nieuwe blocks aangemaakt binnen de blockchain door middel van het oplossen van moeilijke sommen. Dus, wat is crypto mining? Door crypto mining worden er door middel van de blockchain nieuwe blocks aangemaakt wat nieuwe cryptomunten kan opleveren. Als je een block, toevoegt aan de blockchain zitten hier een aantal crypto’s in. Zo zit er in 1 Bitcoin block 6,25 Bitcoins.

Hoe werkt het minen van crypto?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is crypto mining vraag je je vast af hoe crypto mining precies werkt.

Crypto mining is een proces waarbij nieuwe blokken worden gemaakt in de blockchain. In deze nieuwe blocken kunnen nieuwe crypto’s zitten. Miners worden beloond met cryptocurrency voor het verifiëren en vastleggen van transacties op de blockchain. Om te minen heb je een computer en speciale software nodig. De eerste miner die de puzzel oplost, wordt beloond met het nieuwe block met hierin een aantal crypto’s. De moeilijkheid van crypto mining neemt in de loop van de tijd toe naarmate meer crypto miners zich bij het netwerk aansluiten.

Door de enorme crypto hype proberen ook veel mensen crypto minen. Hierdoor is de crypto mining concurrentie erg hoog waardoor de kans kleiner is dat jij het block, krijgt.

Welke crypto’s kun je minen?

Er zijn veel crypto’s die je kunt minen. Omdat er meer dan duizend crypto’s zijn zullen we niet allemaal opschrijven, maar de beste crypto’s geven die zeker de moeite waard zijn om naar te kijken als je overweegt om te gaan minen.

  1. Bitcoin
  2. Ether
  3. Litecoin
  4. Dash
  5. Bitcoin God
  6. Dogecoin
  7. Ravencoin
  8. Monero
  9. Grin
  10. Ripple

Geld verdienen met crypto mining

Cryptocurrency’s zijn digitale of virtuele tokens die cryptografie gebruiken om hun transacties te beveiligen en om de creatie van nieuwe eenheden te controleren. Cryptocurrency’s zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onderworpen zijn aan controle door de overheid of financiële instellingen. De meest bekende cryptocurrency is Bitcoin.

Mining is een manier hoe nieuwe cryptocurrency’s worden gemaakt. Miners gebruiken computerhardware om complexe wiskundige problemen op te lossen, die op hun beurt blockchain transacties verifiëren en nieuwe gegevensblokken aan de blockchain toevoegen. In ruil voor hun diensten worden crypto miners beloond met cryptocurrency.

Crypto mining kan een lucratieve onderneming zijn. Het vereist echter dure computerhardware en verbruikt veel elektriciteit. Als gevolg hiervan kunnen alleen grootschalige operaties winstgevend zijn. Kleinschalige miners kunnen nog steeds wat geld verdienen door altcoins te minen, die minder populair zijn en een lagere moeilijkheidsgraad hebben dan Bitcoin.

Je kunt ook op andere manieren geld verdienen met crypto mining. Een bekende manier om geld te verdienen voor beginners is door cloud mining. Hierbij besteed je de mining uit aan andere bedrijven en koop je een stukje server van het bedrijf. Let wel op met cloudminining dat veel van dit soort bedrijven je gouden bergen beloven, maar dit lang niet altijd word waargemaakt. Lees voordat je begint goed de reviews over de bedrijven en doe goed onderzoek.

Daarnaast kun je als crypto miner nog deelnemen aan een mining pool. Met een mining pool werk je met andere miners samen om hetzelfde block te minen. Als het één van de miners lukt om het block te minen word het block verdeeld over alle miners uit de pool. De verdeling gaat op basis van de inspanning die een miner heeft geleverd. Zo krijgen grote crypto miners meer betaald dan kleine crypto miners.

Is het minen van crypto legaal?

Crypto mining is het proces van het verifiëren en valideren van nieuwe transactieblokken op de blockchain. Miners worden beloond met cryptocurrency’s voor hun inspanningen. Het minen van crypto is niet illegaal. Oprichters van crypto’s hebben juist hulp nodig bij het maken van nieuwe blokken in de blockchain. Hierom belonen ze crypto miners ook rijkelijk.

Zelf beginnen met het minen van crypto

Crypto mining is het proces van het verifiëren en toevoegen van transacties aan de blockchain. Miners worden beloond met cryptocurrency voor hun inspanningen. Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn allemaal voorbeelden van cryptocurrency’s die gemined kunnen worden. Er zijn 3 manieren om te beginnen met crypto mining.

  1. Cloudmining
  2. Zelf apparatuur kopen
  3. Miningpools

1. Cloudmining

Cloudmining is een proces waarbij Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrencies worden verkregen door middel van cloudgebaseerde services. Met deze diensten kunnen miners aandelen kopen in een mijnbouwpool, waardoor ze een evenredig deel van de gedolven cryptocurrency kunnen ontvangen. Cloud mining is een alternatief voor traditionele mining, waarbij miners hun eigen hardware moeten aanschaffen en onderhouden.

Cloudmining is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat het miners in staat stelt cryptocurrency’s te verkrijgen zonder in hun eigen hardware te hoeven investeren. Cloud mining stelt miners ook in staat om cryptocurrency’s te minen tegen lagere kosten dan wanneer ze ze alleen zouden minen. Cloud mining-services worden vaak geleverd door externe bedrijven, waardoor miners hashkracht van deze bedrijven kunnen kopen om cryptocurrency’s te minen.

Cloud mining bedrijven rekenen vaak een vergoeding voor hun diensten, en er is ook vaak een minimaal vereist investeringsbedrag en een bepaalde contractduur.

Wat is hun verdienmodel? Het contract van een bepaalde periode dien je voorraad te betalen. Doordat het cloudmining bedrijf het geld dan al helemaal binnen heeft kan dit bedrijf dit weer herinvesteren in nieuwe hardwarde waardoor ze meer crypto kunnen minen. Door vooraf te betalen help je dus het bedrijf met groeien. Als beloning krijg je een klein stukje server die voor jou mined.

Wel komt er met cloud mining veel oplichting voor. Kijk op de website goed waar het bedrijf is gevestigd en of ze foto’s hebben van hun serverruimte. Sommige cloud mining bedrijven hebben helemaal geen servers en laten je na een aantal jaar precies quite spelen.

Wil je er zeker van zijn dat een cloud mining partij betrouwbaar is? Bekijk dan niet de reviews, maar kijk op website zoals Reddit.

2. Zelf apparatuur kopen

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen hardware te kopen. Je kunt een speciale computer samenstellen en hier software op installeren waarmee je kunt crypto minen. Vaak is het zelf kopen van hardware niet rendabel in Nederland door de hoge energiekosten.

Crypto mining wordt elke dag steeds populairder. Steeds meer mensen willen ermee aan de slag, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Het is ook mogelijk om zelf te beginnen met crypto mining en je eigen apparatuur te kopen. Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan met crypto mining:

  1. Koop je eigen hardware: Dit is de beste manier om te beginnen met crypto mining. Je kunt alle benodigde apparatuur zelf kopen, of je kunt je aansluiten bij een mijnpool.
  2. Kies de juiste munt om te minen: Niet alle munten zijn gelijk gemaakt als het gaat om minen. Sommige munten zijn gemakkelijker te mijnen dan andere, dus je zult verstandig moeten kiezen. Als je een beginner bent kun je beter gaan voor alt coins en niet gaan voor Bitcoins. Alt coins hebben vaak minder geavanceerde wiskundige formules waardoor deze gemakkelijker op te lossen zijn.
  3. Word lid van een mining pool: Deelnemen aan een mining pool is een geweldige manier om je kansen op het verdienen van beloningen uit crypto mining te vergroten. Met een mining pool kun je hardware delen met andere miners, wat het proces veel gemakkelijker en sneller zal maken.

3. Mining pools

Mining pools voor cryptocurrency zijn samenwerkingsinspanningen waarbij miners hun middelen combineren om de kansen op het verdienen van beloningen te vergroten. De beloningen worden vervolgens verdeeld op basis van de hoeveelheid werk die elke miner heeft bijgedragen. Deelnemen aan een mining pool is een geweldige manier om aan de slag te gaan met crypto mining, omdat je hierbij samenwerkt met andere miners waardoor je een grotere kans van slagen hebt door de krachten te bundelen.

Zorg er bij het kiezen van een mining pool voor dat je onderzoek doet naar de kosten die in rekening worden gebracht en het uitbetalingsschema van de crypto’s. Sommige pools bieden hogere beloningen, maar rekenen hogere kosten, terwijl andere lagere beloningen, maar lagere kosten hebben. Het is ook belangrijk om de reputatie van de aanbieder te controleren en ervoor te zorgen dat deze betrouwbaar is.

Zodra je lid bent geworden van een mining pool, moet je jouw miner op de juiste manier configureren. Elke pool heeft specifieke instructies, dus zorg ervoor dat je deze nauwlettend volgt.

Wat is de blockchain?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is crypto mining, vraag je je misschien af wat de blockchain precies is. Bij crypto mining gaat het veel om de nieuwe blocks maken binnen de blockchain, maar wat is de blockchain? Crypto mining is het proces waarbij computerverwerkingskracht wordt gebruikt om digitale transacties te verifiëren en te beveiligen, en om nieuwe virtuele valuta te creëren door gebruik te maken van de blockchain. Cryptocurrency’s zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onderworpen zijn aan controle door de overheid of financiële instellingen.

Mining is hoe nieuwe cryptocurrency’s worden gemaakt en in omloop worden gebracht. Miners gebruiken hun computers om complexe wiskundige problemen op te lossen om transacties te bevestigen en toe te voegen aan de blockchain. Hoe meer sommen een miner oplost, hoe meer potentiële beloningen ze verdienen.

De blockchain is de techniek achter crypto’s. De blockchain bestaat uit blokken van goedgekeurde transacties. Als er een nieuw block, wordt gemaakt betekend dat er een aantal goedgekeurde transacties bijkomen.

Meer lezen over crypto? Lees dan de pagina geld verdienen met crypto.

Wat is crypto mining? Welke coins kunnen je allemaal minen (2024)

FAQs

Wat is crypto mining? Welke coins kunnen je allemaal minen? ›

Bitcoin mining is een van de belangrijkste onderdelen in het netwerk van Bitcoin. Het minen van Bitcoin is het proces waarbij nieuwe blokken worden gecreëerd binnen de Bitcoin blockchain. Met andere woorden, door middel van het mining proces blijft het Bitcoin netwerk draaien en ontwikkelt het zich.

Welke Crypto kun je nog minen? ›

Er zijn veel verschillende cryptocoins die kunnen worden gemined met een ASIC miner, zoals Bitcoin, Litecoin, Dash, Monero, Ethereum Classic, Kadena, Nervos, Zcash, Dogecoin, en nog veel meer.

Kun je nog Ethereum minen? ›

Deze overgang werd voltooid op 15 september 2022 in een gebeurtenis die de Merge werd genoemd. De Merge maakte Ethereum mining overbodig. Dit betekent dat je niet langer Ethereum kunt mining om Ether te verdienen, de oorspronkelijke cryptocurrency van de Ethereum blockchain.

Kun je nog steeds geld verdienen met het minen van crypto? ›

Met de juiste opzet is Bitcoin-mining winstgevend . Er is echter geen definitieve manier om te weten hoeveel geld u zult verdienen met Bitcoin-mijnbouw. Dit komt omdat er veel variabelen zijn die de winstgevendheid kunnen bepalen. Om te beginnen moet u Bitcoin-mijnbouwapparatuur aanschaffen, ook wel ASIC's genoemd.

Hoeveel kun je thuis verdienen met het minen van crypto? ›

Een installatie van zes MSI GeForce RTX 3080Ti grafische verwerkingseenheden (GPU's) zal bijvoorbeeld het meest winstgevend zijn bij het minen van Ravencoin (RVN) en ongeveer $ 170 per maand opleveren. Zcash (ZEC) kan bijna dezelfde inkomsten genereren, terwijl mijnbouw Clore (CLORE) $ 158 per maand kan verdienen.

Welke crypto moet ik in 2024 minen? ›

De vooruitzichten voor Cardano (ADA) voor 2024 duiden op een herstel ondanks de huidige marktdalingen, aangewakkerd door sterke steun van investeerders en expansie in de DeFi-sector. Shiba Inu (SHIB) staat ook klaar voor een prijsverhoging, ondersteund door aanzienlijke vooruitgang in de blockchain-technologie.

Welke Coins zijn makkelijk te minen? ›

Enkele van de gemakkelijkste cryptomunten om te minen, zijn munten zoals Monero, Dogecoin en Litecoin.

Hoe lang duurt het om 1 Ethereum te minen? ›

Een Ethereum transactie duurt gemiddeld 7,5 minuten. Dat komt omdat er elke 15 seconden een nieuw blok aan de blockchain van Ethereum wordt toegevoegd.

Hoeveel tijd kost het om één ethereum te minen? ›

Gezien de huidige moeilijkheidsgraad duurt het minen van 1 Ethereum ongeveer 60 dagen .

Is mining nog rendabel? ›

Door de huidige energieprijzen in de winter van 2022 is de kans groot crypto mining op dit moment niet rendabel is, maar dit is een momentopname. Wanneer je de juiste cryptocurrency's gaat minen, kan dit tijdens een volgende bull run zijn vruchten afwerpen.

Hoeveel kost het om 1 bitcoin te minen? ›

Hoeveel kost het om een ​​Bitcoin te minen? $ 20.000 met 4,7c/kWh . Het minen van een Bitcoin is afhankelijk van uw energietarief per Kwh. Het kost $11.000.000 om een ​​Bitcoin te minen tegen 10 cent per Kwh en $5.170.000 om een ​​Bitcoin te minen tegen 4,7 cent per Kwh. Ontdek hoe en of mijnbouw geschikt is voor u in 2024!

Hoe verdien je 1 bitcoin per dag zonder te investeren? ›

Zonder enige kosten of risico 1 BTC per dag verkrijgen is niet mogelijk . Hoewel er verschillende manieren zijn om Bitcoin te verkrijgen, zoals via mijnbouw of handel, brengen al deze methoden een bepaald niveau van kosten of risico met zich mee.

Kun je in 2024 nog geld verdienen met het minen van crypto? ›

Bitcoin is qua marktkapitalisatie de grootste cryptovaluta en de meest populaire cryptocurrency om te minen, met een beloning van 6,25 BTC per blok – hoewel dit in april 2024 gehalveerd is . Vanwege de concurrentie heb je een eersteklas mining-installatie nodig om Bitcoin succesvol te minen, en om je aan te sluiten bij een mining-pool.

Hoeveel RAM om bitcoin te minen? ›

Voor mining heb je minimaal 8 GB RAM nodig. Een goed geheugen voor mining is belangrijk voor stabiliteit en efficiëntie. Als je op zoek bent naar een GPU, kun je kiezen voor grafische kaarten van AMD of Nvidia. AMD GPU's zijn het populairst, maar een eenvoudige Intel CPU zal voldoende zijn.

Hoeveel kan één computer verdienen met het minen van bitcoin? ›

Als u thuis Bitcoin mineert, kunt u over het algemeen elke maand tussen de €30 en €450 per mijnbouwmachine verdienen.

Hoeveel ether kun je per dag minen? ›

Hoeveel Ethereum kan worden gedolven? In tegenstelling tot Bitcoin is er geen limiet aan de hoeveelheid Ethereum die kan worden gegenereerd. Elke dag worden er ongeveer 13.500 ether gedolven.

Is het de moeite waard om crypto te minen in 2024? ›

In 2024 wordt de blokbeloning verlaagd naar 3,125 bitcoin, wat op 19 april op het moment van publicatie ongeveer $200.122 waard is. Omdat bitcoin-mining doorgaans dure hardware en een enorme hoeveelheid energie vereist, kan het echter een dure onderneming zijn .

Kan je nog Bitcoins minen? ›

Je hebt steeds betere en snellere apparatuur nodig om bitcoins te minen. Tegenwoordig is daarom het vrijwel onmogelijk om helemaal zelf bitcoins te minen. Dit minen van bitcoins wordt nu daarom vaak uitgevoerd door zogeheten miningpools. Dit zijn bedrijven die de krachten bundelen.

Kun je ethereum minen in 2024? ›

Omdat Ethereum in 2022 overging op proof-of-stake, kun je geen ether minen . Maar je kunt altcoins minen die hetzelfde algoritme gebruiken als Ethereum vroeger, en sommige kunnen winstgevend zijn.

Hoeveel Bitcoins zijn er nog te minen? ›

Al met al hebben we duidelijk antwoord gegeven op de vraag: Hoeveel Bitcoins zijn er? Op dit moment zijn dat namelijk meer dan 19,5 miljoen tokens uit een totaalaanbod van 21 miljoen, waardoor bijna 93% van alle Bitcoins zijn gemined. Toch zal het aantal Bitcoins in omloop stijgen tot 2140 vanwege de Bitcoin halvings.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5764

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.