Waarom schieten alle cryptocurrency in het rood? (2024)

Het zal je niet ontgaan zijn dat de laatste dagen alle crypto koersen rood gekleurd zijn. Praktisch iedere coin uit de top 100 en daarbuiten lijkt onderuit te schieten en beleggers raken in paniek. Waarom dalen de crypto koersen zo hard?

Hoe is het mogelijk dat de crypto koersen zo hard dalen?

Als we de top 100 bekijken van de meest waardevolle cryptocurrency zien we dat slechts vijf cryptocurrency’s op groene cijfers staan in de afgelopen 24 uur waarvan de ‘beste’ coin een stablecoin is met +1,2%. In de afgelopen 7 dagen staan er slechts vier cryptocurrency’s in het groen, waaronder drie stablecoins.

Bitcoin staat in de afgelopen 24 uur op -9,14% op het moment van schrijven en de afgelopen 7 dagen op -20,04%. Voor Ethereum is het -11,33% (24U) en -31,46% (7d) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is duidelijk dat de crypto markt op dit moment in zwaar weer zit, al hebben we dat natuurlijk al veel vaker meegemaakt.

Een belangrijke oorzaak van deze onzekerheid op de markt is de inflatie in de wereld. Onlangs werd duidelijk dat in Amerika de inflatie 8,6 % was in mei. Dit is het hoogste niveau in de afgelopen 40 jaar en reden tot paniek bij veel beleggers.

Aan de ene kant zou je zeggen dat juist op dat moment beleggers hun toevlucht zouden zoeken in assets die deze inflatie tegen zou kunnen gaan, maar de angst lijkt te regeren. Dit komt mede doordat de Centrale Banken met de rente gaan spelen.

Afgelopen donderdag (9 juni) kondige de Europese Centrale Bank (ECB) bijvoorbeeld aan dat het de rente voor het eerst in 11 jaar verhoogt. De verwachting is dat in de komende maanden de rentes nog vaker verhoogd gaan worden.

Eerder kondigde de ECB aan dat de hoge inflatie tijdelijk zou zijn, maar met deze maatregelen lijkt de ECB hier nu op terug te komen. In Nederland is de inflatie 8,6%, veel hoger dan de beoogde 2%.

Het doel van deze verhoging van de rente is om het moeilijker voor banken te maken om geld te lenen en dit vervolgens uit te lenen. De consumptie zou zo moeten dalen en als de productie wel gelijk blijft moet de inflatie dalen.

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier dé Crypto Parel Portfolio waarvan experts een grote stijging verwachten! Wil je liever zelf leren over het handelen? Volg dan de opleiding tot crypto EXPERT!

Onzekerheid in de wereld een belangrijke factor

De inflatie op dit moment is zeker spannend, maar ook de onrust in de wereld zorgt dat beleggers anders naar de (crypto) markten kijken. Veel producten uit bijvoorbeeld Oekraïne zijn sinds de oorlog schaarser geworden. Denk hierbij aan graan waarvan Oekraïne een van de grootste producten ter wereld is met een aandeel van 11,5%.

Graan is moeilijker te produceren er uit het land te krijgen, waardoor de prijzen stijgen. Daarbij komt nog dat Rusland een andere grote producent is met 16,8% van de wereldwijde productie. Door dit soort ontwikkelingen wordt graan schaarser en daarom ook duurder. In het afgelopen jaar is de prijs van graan ruim 26% duurder geworden.

Andere factoren van de toenemende prijzen in de wereld zijn onder andere gas en aanverwante producten. Gas wordt schaarser doordat het veel uit Rusland komt en daarom ook duurder. Ongeveer 45% van al het gas dat de Europese Unie gebruikt komt uit het land.

De economische maatregelen die ingesteld zijn vanwege door oorlog maken dat de gasprijs hard omhoog gaat. Consumenten merken dit in de rekening en hebben daarom minder te besteden om bijvoorbeeld te investeren.

Zolang de onrust in de wereld en de oorlog in Oekraïne aanblijft is te verwachten dat de markten, waaronder de crypto markt, volatiel zal blijven. Beleggers zijn onzeker over de toekomst en houden hun geld aan de zijlijn.

De verwachting is dat de koersen weer omhoog schieten zodra beleggers meer vertrouwen krijgen in de toekomst. Voorlopig blijft dit helaas onzeker en zullen we moeten afwachten hoe de markt hierop reageert. Beleg alleen met geld dat je kunt missen en hou rekening met veel schommelingen van de waarde.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

Iedere zondag een overzicht ontvangen?

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!

Waarom schieten alle cryptocurrency in het rood? (1)

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Gerelateerd

Waarom schieten alle cryptocurrency in het rood? (2)

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.

View all posts by Kaj

Waarom schieten alle cryptocurrency in het rood? (2024)

FAQs

Waarom staat crypto in het rood? ›

De gekleurde percentages duiden op de prijsverschillen ten opzichte van 24 uur eerder. De Groene percentages betekenen dat de prijs van de cryptomunt nu hoger ligt dan 24 uur geleden. De rode percentages betekenen dat de prijs nu lager ligt dan 24 uur geleden.

Waarom zijn alle crypto gezakt? ›

Een crypto dip kan ontstaan door verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld: De economische situatie. Negatief nieuws over crypto of bepaalde cryptocurrencies. Nieuwe regels van overheden.

Welke crypto gaat omhoog schieten? ›

Dogeverse (DOGEVERSE) – Multi-chain cryptocurrency met veel potentie om te stijgen. WienerAI (WAI) – Een nieuwe meme crypto die zeker snel kan gaan stijgen in 2024. Slothana (SLOTH) – De crypto die zonder twijfel gaat stijgen in 2024. Mega Dice Token – Veelbelovende casino crypto die waarschijnlijk gaat stijgen.

Waarom stijgt alle crypto? ›

Vraag en aanbod van crypto

Dan gaat de prijs omhoog. Een voorbeeld: als er droogte is en er is minder oogst, stijgt de prijs van graan (mits de vraag niet minder wordt). Hetzelfde principe van vraag en aanbod geldt voor cryptocurrency's: cryptocurrency's worden meer waard als de vraag groter wordt dan het aanbod.

Kan Bitcoin naar 0 gaan? ›

Bitcoin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en sterk in prijs gestegen. Maar kan Bitcoin dan ook weer naar 0 euro gaan? Technisch gezien is dat mogelijk, maar in de praktijk is het erg onwaarschijnlijk. Dat heeft te maken met de manier waarop Bitcoin gebouwd is.

Wat zit er achter crypto? ›

Blockchain is een techniek waarmee een netwerk van gebruikers gezamenlijk een database van transacties kan bijhouden.

Kan crypto verdwijnen? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Wat gaat crypto doen in 2024? ›

Wat is de lange termijn verwachting van Bitcoin in 2024 tot en met 2026? Voor Bitcoin verwachten experts in 2024 een maximale koersprijs van € 139.606,89 en een maximale koersprijs van € 232.464,56 in 2026.

Wat is de beste tijd om crypto te kopen? ›

Aangezien de prijzen van sommige coins waarschijnlijk op hun laagste punt zijn na een weekend met weinig handelsactiviteit, is volgens sommige experts maandag of donderdag de beste tijd van de week om cryptocurrency te kopen.

Is er nog toekomst voor crypto? ›

De vraag of cryptomunten de huidige valuta over zullen nemen is een grote vraag. Wellicht is dat iets wat nog een hele lange tijd gaat duren. Toch zijn er interessante ontwikkelingen op dit vlak, waardoor cryptovaluta in de toekomst steeds meer als geldig valutamiddel worden gezien.

Welke crypto is veelbelovend? ›

Welke nieuwe cryptomunten zijn veelbelovend in 2024?
  • Axie Infinity. € 6,47. € 15,80.
  • The Sandbox. € 0,4000. € 0,9700.
  • Solana. € 120,67. € 299,90.
  • The Graph. € 0,2300. € 0,5600.
  • Polkadot. € 5,82. € 14,42.
  • Kusama. € 26,36. € 64,69.
  • Uniswap. € 6,87. € 16,89.
  • SushiSwap. € 0,9000. € 2,23.

Welke crypto kopen 2024 korte termijn? ›

Top 13 beste cryptomunten korte termijn 2024:

Dogeverse – De cryptomunt voor op de korte termijn. Slothana – Een van de beste korte termijn cryptomunten. Mega Dice Token – Een van de grote korte termijn cryptomunten. 99Bitcoins – Ideale korte termijn cryptomunt om meer over crypto te leren.

Kan Ripple 1000 euro worden? ›

Kan Ripple 1000 euro worden? Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de Ripple koers in de toekomst de grens van 1000 euro zal bereiken. Momenteel is de waarde van Ripple €0,50 per XRP, wat lager is dan de piek van €0,72 in juli 2023.

Hoe lang blijft crypto nog stijgen? ›

Bitcoin koers verwachting in 2024

Analisten verwachten dat de Bitcoin koers in 2024 rustig doorpakt en stijgt naar een gemiddelde van €120.597,29 , gebaseerd op gegevens van 29 april 2024. Daarnaast kan de Bitcoin halving in 2024 ervoor zorgen dat Bitcoin een maximale prijs bereikt van €126.787,56 in datzelfde jaar.

Hoelang blijft bitcoin nog stijgen? ›

Bitcoin blijft op de goede koers. De voorspellingen zijn halverwege 2030 een koers van € 443.979,12. Richting december 2030 zal de prijs dan waarschijnlijk schommelen rond de € 492.278,78. Deze informatie is afkomstig van DigitalCoinPrice en is bijgewerkt op 22 april 2024.

Waar is de waarde van crypto op gebaseerd? ›

De koers van Bitcoin wordt in grote mate bepaald door vraag en aanbod. Net als bij traditionele valuta's is het evenwicht tussen kopers en verkopers van invloed op de prijs. Als er meer mensen bereid zijn Bitcoin te kopen dan te verkopen, stijgt de prijs. En als er meer verkopers dan kopers zijn, daalt de prijs.

Hoe staat het met de crypto? ›

De actuele Bitcoin koers van vandaag is € 59.226,34. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met ▲ 1,65% gestegen, dit is een waardestijging van € 975,34 euro. Op dit moment zijn er 19.691.956 BTC in omloop met een marktwaarde van € 1.173.144.443.639,00 euro.

Is het te laat om in Bitcoin te investeren? ›

Het is in ieder geval niet per definitie te laat of vroeg om te investeren in de Bitcoin. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen of je bereid bent om de hoge risico's die samenhangen met investeringen in de Bitcoin bereid bent om te dragen.

Hoe staat de crypto? ›

De huidige prijs van Bitcoin is € 59.865,78 per BTC. Met een circulerend aanbod van 19.690.534 BTC betekent dit dat Bitcoin een totale marktkapitalisatie van € 1.177.236.017.622,59 heeft. Het verhandelde volume aan Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met € 5.657.280.884,38 gedaald, een afname van 23,06%.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5852

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.