Voordelige vliegvakantie met kids - De Budgetman.nl (2024)

Home » Voordelige vliegvakantie met kids

door de Budgetman

6 min leestijd

De laatste jaren maken wij gebruik van de langere meivakantie. We gebruiken deze twee weken dan voor een vliegvakantie. Het is dan in veel delen van Europa al lekker weer, zonder de heel hoge temperaturen en enorme drukte van de zomermaanden. Dit bevalt ons erg goed.

Eigenlijk pakken we de voorbereiding ongeveer hetzelfde aan als in de tijd voordat we kinderen hadden. We hadden altijd een ‘lijstje’ met mogelijke bestemmingen en mede op basis van weer en ticketprijzen boekten we dan tickets. De accommodatie regelden we daar wel… Ja we hebben samen veel gebackpackt.

Reizen met drie kinderen vraagt iets meer voorbereiding, maar het principe bij het boeken blijft onveranderd: eerst een paar tickets en de rest regelen we later (wel voor vertrek inmiddels).

Tickets

Er zijn binnen Europa enorm veel voordelige bestemmingen voor een vliegvakantie. De meeste goedkope vliegroutes vliegen uitsluitend van Noord- naar Zuid-Europa. We maken dan ook regelmatig gebruik van een van de Europese budgetmaatschappijen. Ja, soms zit je dan een uurtje of wat met je benen in je nek gevouwen; nee, dat is niet altijd zo… maar de bestemming is doorslaggevend bij het boeken. En daarom komen we vaak uit bij Ryanair of Easyjet. Zij hebben beiden veel zonbestemmingen die vanuit Nederland bereikbaar zijn, voor (veel) lagere prijzen dan de Nederlandse maatschappijen.

De truc is natuurlijk om tickets voor de laagste prijs te pakken te krijgen. Wij houden voor Europese vluchten in vakantieperiodes toch vast aan een beproefde aanpak: zodra de ticketprijzen beschikbaar zijn, direct boeken. Dat betekent soms dat je al met de vliegvakantie in mei bezig bent, terwijl de scholen nog niet begonnen zijn. Maar hoe erg is dat.. Het is onze ervaring dat bij het vrijgeven van de prijzen er altijd een aantal stoelen met lokprijzen te boeken zijn. En die zijn dan voor mij!

Op populaire routes (op dit moment zijn dat de Canarische eilanden) werkt dit niet altijd. Daar zijn de prijzen van het beschikbaar komen al fors duurder dan bestemmingen op vergelijkbare afstand. Er zijn dan twee opties om toch nog aan goedkope tickets te komen:

  • Wachten tot een aantal weken van tevoren. Skyscanner heeft een onderzoekje gedaan in welke week je dan moet boeken. Je loopt hier wel het ‘risico’ dat je bestemming niet in de aanbieding komt. Dat risico is beperkt, want er blijven nog genoeg bestemmingen over;
  • Een andere bestemming kiezen. Je komt dan soms uit bij de wat minder bekende bestemmingen. Hoewel: je zit echt niet snel in een verlaten uithoek van Zuid Europa. Veel onbekende bestemmingen liggen in de buurt van toeristencentra. Er wordt niet voor niets door een budgetmaatschappij op gevlogen

Onbekende bestemmingen

Vorig jaar was het plan om met de meivakantie naar Tenerife terug te gaan. Strategie 1 (zo snel mogelijk boeken) werkte niet; de tickets waren vanaf het allereerste moment duur. En met duur bedoel ik €300-€400 per ticket. We zijn met z’n vijven, dus €1500 – €2000 alleen voor tickets binnen Europa, vind ik te duur. Zeker omdat ik weet dat het (veel) goedkoper kan.

We besloten om eens buiten de gebaande paden te gaan kijken en kwamen goedkope tickets tegen naar Bari.
Bali met een R ligt in het zuiden van Italië, in de streek Puglia. Wel toeristisch, maar alleen in het hoogseizoen en alleen voor de Italianen zelf. Gevolg: in mei loopt iedereen nog in zijn winterjas (niet nodig) en niemand spreekt Engels (ook wel eens lekker). Het eten en de omgeving… is fantastisch! Prijs voor een ticket? €70,-

Accommodatie zoeken

Ik ben een groot fan van Booking.com. Zij hebben echt overal accommodaties beschikbaar. Wanneer je bij Booking even een account aanmaakt, dan ontvang je regelmatig aanbiedingen als ‘Genius‘ reiziger. Je ontvangt dan extra aanbiedingen en ze houden je op de hoogte van prijswijzigingen van hotels in gebieden waar je naartoe wilt. Bij veel hotels en appartementen betaal je pas bij aankomst/vertrek.

Wanneer we de tickets hebben geboekt en de bestemming dus vast ligt, dan ga ik rustig rondkijken bij Booking.com. Ik reserveer in eerste instantie uitsluitend accommodaties die ik ook weer kosteloos kan annuleren. Ik reserveer vrij snel alvast een hotel of appartement. Zo weet ik zeker dat wij niet met drie kinderen op een luchthaven landen zonder dat er ook een bed klaarstaat. In de maanden en weken voor vertrek, verander ik mijn reservering nog wel eens. Een vlucht duurt een paar uurtjes en dan is een beetje minder comfort wel te overzien, maar van een vakantieverblijf geniet je een paar weken..

In Bari zijn we terechtgekomen op Borgo Valle Rita, een landgoed/wijngaard met zwembad waar appartementen en villa’s worden verhuurd. We hebben € 1300,- betaald voor twee weken aan de zuidkust van Italië. Aanrader!

Auto huren

Wanneer je een pakketreis boekt, wordt je op je vakantieadres gehaald en gebracht naar de luchthaven. Bij een voordelige vliegvakantie mag je dat zelf regelen. Je kunt bij het boeken van je hotel zoeken naar een accommodatie die ook shuttleservices biedt, een taxi nemen of zelf een auto huren. Dit laatste heeft mijn voorkeur. Zo ben je ook tijdens je vakantie vrij om de omgeving te verkennen.

Wij maken veel gebruik van Cardelmar. Dit is een zoekmachine voor huurauto’s. Je krijgt hier goede aanbiedingen te zien en bent voordeliger uit dan rechtstreeks reserveren via een van de grote jongens (Hertz, Avis e.d.) Ik boek via deze site overigens wel vaak een auto bij ‘een van de grote jongens.’ Maar dat komt omdat ik na landing op de vakantiebestemming niet zo’n zin heb om nog een uurtje in de rij te staan bij een lokale autoverhuurder. Die me vervolgens ook nog allerlei overbodige verzekeringen probeert aan te smeren. Huren bij ‘een van de grote jongens’ is dan een paar tientjes duurder, maar het helpt mij snel aan mijn vakantiegevoel.

In Bari hebben we een ruime auto gehuurd (3 kinderen en een kudde bagage..) voor ongeveer € 300,-

Onze voordelige vliegvakantie in mei kostte ons bij elkaar € 1950,- voor twee weken in de zon. Komt nog wel een beetje eten en drinken bij, maar dat moet je thuis ook 🙂

Welke tips heb jij om aan een voordelige vliegvakantie met kids te komen?

Wil je meer lezen?

  • De rentepunten van de ING: is dat echt voordelig?
  • Waarom je je bankrekening moet vergelijken
  • Private lease: is dat echt voordelig?
  • N26 bank: het gratis alternatief voor je bankrekening
  • 5opreis: we gaan emigreren

Gerelateerd

Voordelige vliegvakantie met kids - De Budgetman.nl (2024)

FAQs

Welke touroperator heeft kinderkorting? ›

Het boeken van een all-inclusive vakantie met kinderkorting is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij jouw reis samenstelt bij een reisorganisatie zoals TUI, Corendon of de Vakantiediscounter dan wordt de korting automatisch toegepast in de totaalprijs.

Wat is goedkope vakantiebestemming? ›

Top 15 goedkope vakantiebestemmingen 2024
  • Albanië
  • Macedonië
  • Portugal.
  • Bulgarije.
  • Turkije.
  • Polen.
  • Hongarije.
  • Bulgarije.

Wat is het goedkoopste all inclusive land? ›

Een van de goedkoopste landen voor een all-inclusive vakantie is Bulgarije. Daarnaast is het ook nog eens zeer betaalbaar. Met name de badplaatsen Sunny Beach en Golden Sands staan bekend om hun voordelige resorts en hotels. Ook in landen als Turkije en Griekenland kun je goedkoop op een all inclusive vakantie gaan.

Welk land goedkoopste vliegvakantie? ›

De 10 goedkoopste landen om te backpacken
  • India.
  • Laos.
  • Nepal.
  • Bolivia.
  • Bulgarije (en bijna ieder ander land in Oost-Europa)
  • Noord-Thailand.

Wat kost een vliegticket voor een kind? ›

Kosten vliegen met kinderen van 0-2 jaar
MaatschappijKosten ticket op schoot*
Qatar airways10% van volwassenentarief
Ryanair€25 babytoeslag per vlucht
TAP Portugal10% van volwassenentarief
Transavia€25 babytoeslag per vlucht
13 more rows
May 20, 2019

Hoe lang vliegen kinderen gratis? ›

Als jouw kind op de datum van de vlucht 2 jaar of ouder is, dan is het verplicht om een eigen stoel te zitten. Hiervoor betaal je de reguliere ticketprijs. Vliegen met kinderen is dus niet gratis. Het kan ook voorkomen dat een kind zonder ouders of verzorgers op reis gaat.

Wat zijn de top 10 goedkoopste landen? ›

De 10 goedkoopste landen van Europa
  • Bosnië en Herzegovina. ...
  • Bulgarije. ...
  • Roemenië ...
  • Polen. ...
  • Montenegro. ...
  • Albanië Albanië is één van de 10 goedkoopste landen van Europa en zeker een bezoek waard. ...
  • Servië Voor een goedkope vakantie kun je ook naar Servië, op het Balkanschiereiland. ...
  • Hongarije. Hongarije, wat ben je mooi en niet duur!

Welk Europees land is het goedkoopst om op vakantie te gaan? ›

Bulgarije goedkoopste land om vakantie te vieren

Bulgarije is het goedkoopst. Een vakantie in een van de oudste landen van Europa kost je 49% minder dan in Nederland. Dat bekent dat je maar € 510 euro kwijt bent aan een vakantie die hier € 1.000 kost. Ook Roemenië en Hongarije zijn erg goedkoop.

Wat is het goedkoopste vakantieland ter wereld? ›

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld
  • Sri Lanka. In Sri Lanka kun je uitstekend toeven voor minder dan €40 per persoon per dag. ...
  • Cambodja. ...
  • De Poolse Rivièra. ...
  • Vietnam. ...
  • India. ...
  • Bolivia. ...
  • Hongarije. ...
  • Honduras.
Jun 5, 2019

Welk land heeft beste all inclusive? ›

Welk land heeft de beste all inclusive formule? Turkije staat met stip op nummer 1 als het land met de beste all inclusive formules. Kort daarop volgen Egypte en Spanje, maar ook de Dominicaanse Republiek en Mexico staan bekend om hun uitgebreide all in resorts aan het strand.

Welk land is het duurste vakantieland? ›

Hieruit valt op te maken dat eten op vakantie veruit het duurst is als u op vakantie gaat naar Zwitserland. Daarna volgt Noorwegen, het land waarvan veel mensen vaak denken dat het het duurst is. IJsland is de nummer 3, gevolgd door Denemarken en Luxemburg.

Is all inclusive altijd goedkoper? ›

Een vakantie op basis van all-inclusive is al snel 15% tot 20% goedkoper dan een vakantie op basis van logies + ontbijt. Het hangt natuurlijk wel erg af van wat je buiten het hotel bestelt. Je kunt bijvoorbeeld heel goedkoop naar de supermarkt, of elke dag lunchen in een beach club.

Welk Zuid Amerikaans land is goedkoop? ›

Terwijl Bolivia het goedkoopste land van Zuid-Amerika is, is Nicaragua de meest betaalbare bestemming in Midden-Amerika. Als je weinig budget hebt moet je landen als Costa Rica mijden en landen zoals Nicaragua omarmen.

Wat is een droomvakantie? ›

Op droomvakantie

Reis af naar je ideale bestemming en laat al je wensen uitkomen. Kies voor een relax vakantie met zon, zee & strand of ga cultuur snuiven in één van je bucketlist landen. Jouw droomvakantie is binnen handbereik.

Kunnen kinderen gratis reizen? ›

Ieder kind reist met zijn eigen persoonlijke OV-chipkaart. Kinderen reizen onder begeleiding van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder. Met Kids Vrij reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar ook gratis in treinen van andere vervoerders. In bus, tram en metro krijgen zij automatisch 34% korting.

Welke vakantiebestemming met kinderen? ›

Deze 14 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen
  1. Fraai Slovenië ...
  2. Het mooie Portugal. ...
  3. De ongerepte natuur van Zweden. ...
  4. Waterpret in Cyprus. ...
  5. Het mooie Kroatië ...
  6. De prachtstranden van Sardinië ...
  7. Naast de deur: België ...
  8. Denemarken: walhalla voor kinderen.
Apr 16, 2024

Wat is TUI Kids Club? ›

De TUI KIDS' CLUB is een professionele en kwalitatieve kidsclub voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. De ervaren medewerkers, vaak met pedagogische achtergrond én vaak Nederlands sprekend, weten de kinderen elke dag weer te verrassen met het gevarieerde programma.

Hoe werkt kindgebonden budget? ›

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hebt u al een toeslag? Dan krijgt u vanzelf kindgebonden budget, als u er recht op hebt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6004

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.