Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (2024)

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (1)

Rijk worden met Ripple (XRP)

Een van de cryptovaluta die de afgelopen tijd veel aandacht kreeg, is de munt van Ripple, XRP. De redenen dat Ripple veel aandacht heeft gekregen en nog altijd krijgt, lopen zeer uiteen. Ripple heeft namelijk vele pieken en dalen gezien. Hierdoor hebben een aantal investeerders leuke winsten gezien.

Rijk worden met Ripple is zeker mogelijk, wel moet dan alles goed gaan voor Ripple en investeerders in Ripple. Om uit te leggen wat er precies moet goed gaan, moeten we eerst kijken naar hoe Ripple er nu voor staat. Wat zijn de verwachtingen voor de komende maanden en jaren? Kan je rijk worden met Ripple?

Voordat ik je meer vertel over de verwachtingen van Ripple, vertel ik je graag eerst wat meer over Ripple en het laatste nieuws over Ripple. Neem deze informatie mee als je overweegt om Ripple munten te handelen en handel, zoals altijd, alleen met geld dat je kunt missen.

Laatste update: 13 juli 2023 – Eindelijk een uitspraak in de rechtszaak! Ripple stijgt direct met meer dan 30%. Oorspronkelijk geschreven op 9 december 2022.

Inhoudsopgave verberg

1.Rijk worden met Ripple (XRP)

3.Ripple in het nieuws

3.1.De aanklacht tegen Ripple

3.2.De verdediging van Ripple

4.Verwachting voor Ripple

4.1.De uitspraak

4.2.Verwachting van de invloed op de rest van de cryptowereld

5.Kun je rijk worden met Ripple?

Wat is Ripple?

Ripple is een crypto project uit Californië. Het bedrijf heette eerst OpenCoin. In 2012 heeft het bedrijf een betaalprotocol ontwikkeld en in 2015 heeft OpenCoin de naamswijziging naar Ripple doorgevoerd. De daaropvolgende jaren heeft Ripple vrij veel successen gehad en stonden ze vrijwel altijd in de top 10 van crypto projecten.

Ripple richt zicht voornamelijk op het stroomlijnen van betaalverkeer dat tussen banken gebeurd. Hiervoor hebben ze door de jaren heen verschillende betaalplatformen ontwikkeld en ook een valuta. Deze valuta is de cryptovaluta die we kennen als XRP.

Normaal gesproken maken cryptomunten door de jaren heen nieuwe munten die ze vervolgens aanbieden aan cryptobeleggers. Ripple maakt echter geen nieuwe munten aan. In het begin heeft Ripple honderd miljard XRP munten gecreëerd waarvan momenteel ongeveer 50% nog in bezit is van Ripple. De andere 50% is momenteel verhandelbaar.

Internationale betalingen met Ripple

Geld overmaken naar landen met een andere valuta kan dagen duren. Dit is vervelend, zeker wanneer je een bedrijf runt of het geld snel nodig hebt. Ripple heeft hier een oplossing voor. Je kunt met een bank die aangesloten is bij een platform van Ripple binnen enkele seconden geld naar verschillende valuta overmaken.

Je verstuurt de internationale betaling. Van dit geld koopt jouw bank XRP munten en stuurt deze naar de bank van de ontvanger. Die bank verkoopt dan de XRP munten en krijgt de valuta van de ontvanger voor terug. Zonder het betaalplatform van Ripple kan je overschrijving dagen lang duren.

De koers van Ripple in het verleden

Ripple heeft eind 2017 een grote spike van 2,25 euro gezien, dit was toen ze net op de markt kwamen met de munt. In 2018 is de koers van Ripple gecorrigeerd naar gemiddeld 40 cent. De volgende jaren is de koers langzaam gedaald tot 21 cent eind 2020. Sindsdien is er met pieken en dalen gemiddeld een lichte groei geweest. Nu, op het moment van schrijven, zit de koers van Ripple op 38 cent.

Ripple in het nieuws

Voordat we kunnen kijken naar de verwachtingen voor Ripple en of je kunt rijk worden met Ripple, moeten we eerst het laatste nieuws over Ripple in acht nemen. Er is namelijk aardig wat onrust rond het bedrijf. Er loopt namelijk een rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De uitkomst van deze rechtszaak heeft namelijk zeker invloed op de koers van Ripple’s XRP.

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (2)

De aanklacht tegen Ripple

De rechtszaak tegen Ripple werd door Securities and Exchange Commission (SEC) in 2020 aangespannen. De rechtszaak is tegen zowel de vorige als de huidige CEO’s van Ripple. De SEC beweert dat de munt van Ripple een ‘security’ is.

Een security is de Engelse term voor effect, een financieel instrument dat een aandeel in eigendom vertegenwoordigt in het desbetreffende bedrijf. Naast dat het een financieel instrument is voor een bedrijf, heeft een security verder geen nut. De SEC beweert dat Ripple zijn cryptomunten heeft gebruikt als financiering voor het platform dat ze hebben ontwikkeld en zich daarmee niet aan de regels heeft gehouden.

Aan effecten zijn dus wetgevingen verbonden zodat deze effecten op de juiste manier beschikbaar kunnen worden voor verkoop aan investeerders. Ripple zou volgens de aanklacht van SEC, XRP munten ongeregistreerd en niet op de juiste manier, hebben verkocht om geld in te zamelen. Daarnaast zouden de miljarden XRP hebben ingeruild voor arbeid. Het zou gaan om $ 600 miljoen aan niet geregistreerde transacties, een serieuze aanklacht dus.

De verdediging van Ripple

Ripple beweert dat de SEC nooit heeft aangegeven dat XRP munten effecten zijn. Het gevolg is dat SEC bevooroordeeld zou zijn tijdens het toepassen van beveiligingsconcepten op cryptovaluta, zoals die van Ripple. Moge dit waar blijken te zijn, dan schaadt dit het gezag en de geloofwaardigheid van de SEC enorm.

Daarnaast vindt Ripple het verdacht dat ze wel aangeklaagd worden en andere crypto platformen, zoals Ethereum, niet. Als Ripple de rechtszaak verliest, zullen ogen dus ook naar andere crypto bedrijven en cryptomunten gaan kijken. Je kan je voorstellen dat er met veel belangstelling wordt gekeken naar de rechtszaak rondom Ripple en XRP, door andere crypto bedrijven.

Verwachting voor Ripple

Het einde van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple nadert, na een lange en steeds weer door de SEC uitgestelde, tweejarige strijd. De laatste inzendingen voor bewijzen zijn afgelopen 5 december ingediend. De juridisch adviseur van Ripple, Stuart Alderoty en de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zijn het eens dat Ripple sterk staat in de rechtszaak. Dit sluit echter nog niet een verlies uit.

De verwachtingen voor Ripple kunnen door deze rechtszaak twee verschillende kanten op gaan. Krijgt Ripple gelijk, dan kan dit mooi uitpakken voor de mensen die hier in geïnvesteerd hebben. Blijkt dat Ripple schuldig is, dan pakt dit minder mooi uit voor investeerders. De uitkomst van de rechtszaak heeft niet alleen gevolgen voor Ripple, maar ook voor de toekomst van de cryptowereld.

De uitspraak

De verwachting is dat het oordeel in het eerste kwartaal van 2023 zal worden uitgesproken. De koers van Ripple zal een flinke sprong kunnen maken als Ripple de rechtszaak wint. Wie weet komen ze in de buurt van de piek in 2018, toen de koers op 2,82 euro kwam te staan. Omdat de koers een stuk hoger heeft gestaan, is de kans erg groot dat investeerders die nu onder water staan met hun investering in XRP, op gegeven moment hun verlies nemen of juist winst nemen, wanneer de koers weer stijgt.

Een verlies zal dramatische gevolgen hebben voor Ripple en hoogstwaarschijnlijk ook andere bedrijven in de cryptowereld. De CEO heeft al eerder dit jaar al gezegd dat hij bereid is om naar het buitenland te verhuizen als Ripple de rechtszaak verliest.

Sinds 13 juli 2023 is er eindelijk een oordeel in de rechtszaak! Niet in het eerste kwartaal, maar in het derde kwartaal van 2023 heeft de rechter beslist dat Ripple geen effect of security is. Dit is erg goed nieuws Ripple en voor andere altcoins, die ook als effect worden aangemerkt. Door deze uitspraak staan zij namelijk ook wat sterker.

De uitspraak:

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (3)

Watcher.Guru zit er wat betreft de financiële markten vaak bovenop. Aanrader om te volgen op Twitter.

Zie hier de enorme stijging van de koers van Ripple direct na de uitspraak was het 30% (nog op Binance, onze nieuwe favoriete crypto exchange ByBit). Rijk worden met Ripple? De stijging is nu al opgelopen van 87%, dit is nog geen ticket tot absoluut rijkdom, maar dit is niet te zuinig!

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (4)

Dit is nog Binance, omdat je daar ons mooie koopmoment kan zien. Helaas verlaat Binance Nederland vanaf 17 juli en is het spullen pakken. Meer weten over ByBit? Check de ByBit review. Wij mogen in samenwerking met ByBit een exclusieve stortingsbonus aanbieden van $ 20 of $ 40 dollar, afhankelijk van of je $ 100 of $ 300 of meer stort!

Verwachting van de invloed op de rest van de cryptowereld

Wanneer Ripple schuldig wordt verklaard, ontstaat er een risico dat er meerdere andere cryptomunten dezelfde beschuldigingen krijgen en zal het algemene vertrouwen in cryptovaluta sterk kunnen dalen.

Kun je rijk worden met Ripple?

Rijk worden met Ripple? Het antwoord op de vraag hangt dus grotendeels af van de uitspraak in de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple. Daarnaast weet niemand wat de toekomst brengt en kan de koers ondanks de uitspraak in de rechtszaak toch anders of minder extreem uitlopen dan verwacht.

Of je deze gok wilt wagen is natuurlijk geheel aan jou, maar houdt er rekening mee dat je wel een degelijk risico loopt om je geld kwijt te raken. Zeker in dit geval is het dus slim om alleen geld in te zetten dat je kwijt kunt raken en je intensief in te lezen in de rechtszaak.

Je kunt Ripple kopen bij onder andere Bitvavo en ByBit. Wat verwacht jij dat de uitkomst van de uitspraak zal zijn en waarom? Laat het weten in de reacties!

Meer lezen over Ripple? Bekijk de website van Ripple.com

4.8/5 - (17 stemmen)

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger (2024)

FAQs

Snel rijk worden met Ripple (XRP) in 2024? – dejongebelegger? ›

Ripple heeft hier een oplossing voor. Je kunt met een bank die aangesloten is bij een platform van Ripple binnen enkele seconden geld naar verschillende valuta overmaken. Je verstuurt de internationale betaling. Van dit geld koopt jouw bank XRP munten en stuurt deze naar de bank van de ontvanger.

Wat gaat XRP doen in 2024? ›

2024 lijkt veelbelovend te zijn voor Ripple (XRP), aangezien analisten verwachten dat XRP kan stijgen naar een gemiddelde van €1,06 , met een maximum van €1,09 . Historisch gezien is gebleken dat altcoins, zoals Ripple, vaak stijgen na de halving.

Is XRP een goede investering in 2024? ›

XRP-prijsvoorspelling voor december 2024

Marktexperts verwachten dat de XRP-waarde in december 2024 niet onder het minimum van $0,547 zal dalen . De maximale piek die deze maand wordt verwacht, bedraagt ​​$0,592. De geschatte gemiddelde handelswaarde zal op het niveau van $$0,570 liggen.

Kan Ripple 1000 euro waard worden? ›

In theorie kan dit zeker! De waarde van Ripple en andere crypto's hangt af van verschillende factoren. Denk aan vraag en aanbod, marktomstandigheden en het sentiment van investeerders.

Wat kan XRP maximaal waard worden? ›

Naarmate we het einde van 2026 naderen, blijft XRP een gestage stijging tonen, met een waarde van € 1,90. Deze positieve trend zet zich voort in het volgende jaar, waarbij de koers van XRP door experts wordt voorspeld om in september van 2027 een hoogtepunt van € 2,04 te bereiken.

Kan XRP 5 USD bereiken? ›

De raketrit van Ripple kan riskant zijn

Maar het zou een vergissing zijn om in 2024 torenhoge prijzen te verwachten, en 5 dollar is een onrealistisch doel voor de komende jaren . De echte winst op het gebied van welvaartsopbouw zal op de lange termijn komen, naarmate RippleNet zich naar meer landen uitbreidt en op grotere schaal wordt gebruikt.

Hoeveel XRP nodig om miljonair te worden? ›

Berekenen Hoeveel XRP Je Nodig Hebt Om Miljonair Te Worden

Met andere woorden, als XRP weer stijgt tot zijn ATH, zou je ongeveer 260.417 XRP-tokens nodig hebben om een miljoen dollar te bereiken.

Wat is de XRP-prijsvoorspelling? ›

Vorige maand presenteerde EGRAG CRYPTO twee potentiële paden voor het prijstraject van de XRP in de daaropvolgende maanden. Het eerste scenario toont de tokenhandel in het bereik van $1,20-$1,80 in de periode juni-juli , terwijl de tweede optie een stijging naar een recordhoogte van $4 in september van dit jaar suggereert.

Waarom niet investeren in Ripple? ›

Het vrijgeven van veel nieuwe coins tegelijk kan de waarde van XRP beïnvloeden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spande in 2020 een rechtszaak in tegen Ripple, omdat het bedrijf XRP volgens deze instelling als effect had moeten registreren. Ripple ontkende deze aantijging.

Hoeveel XRP bezit de gemiddelde persoon? ›

De meeste deelnemers hebben tussen de 10.000 en 50.000 XRP op hun rekeningen. Hierdoor kunnen we berekenen dat elke deelnemer een minimumbedrag aanhoudt binnen de aangegeven bandbreedte van XRP, wat resulteert in een gemiddelde van 53.327 XRP per deelnemer .

Gaat XRP ooit stijgen? ›

Therefore, our XRP price prediction forecasts a price of $1.80 by the end of 2024. Depending on the lawsuit's outcome and crypto market conditions, it could go much higher, potentially reaching $3.10. Nevertheless, there is also scope for lows of $0.30 if the case swings in the SEC's favor.

Welke crypto gaat exploderen? ›

Mega Dice Token (DICE) – De Mega Dice altcoin gaat exploderen in 2024. 99Bitcoins (99BTC) – Deze altcoin gaat in de toekomst zeker exploderen. Sponge V2 (SPONGEV2) – Een van de beste nieuwe altcoins die snel kan gaan exploderen. Smog Token (SMOG) – Een nieuwe altcoin die klaar staat om explosief te groeien.

Welke crypto gaat stijgen 2024? ›

WienerAI – een nieuwe meme crypto die gaat stijgen in 2024

Het is lastig om te voorspellen welke crypto gaat stijgen, maar voor WienerAI valt dit met enige zekerheid te zeggen. De token van het project, $WAI, bevindt zich namelijk in de presale, waardoor de cryptomunt voor een scherpe prijs wordt verkocht.

Hoe groot is de kans dat Ripple de rechtszaak wint? ›

Volgens zijn grondige analyse van de zaak schat hij dat de SEC slechts 2,367% kans maakt om te winnen.

Hoeveel XRP moet je in de top 10 procent hebben? ›

sta jij op de rijke lijst van xrp? hier hebben we alle rekeningen, de hoeveelheid XRP die ze aanhouden, variërend van 500 XRP tot een miljard. dan hebben we ook het percentage waar je op zit. met uw XRP. om tot de top 10% te behoren, heb je 2000 XRP nodig.

Wat word XRP waard? ›

XRP stijgt deze week. De huidige prijs van XRP is € 0,49 per XRP. Met een circulerend aanbod van 55.235.913.166 XRP betekent dit dat XRP een totale marktkapitalisatie van € 27.079.677.017,56 heeft. Het verhandelde volume aan XRP is in de afgelopen 24 uur met € 235.396.251,27 gedaald, een afname van 38,35%.

Moet ik nu XRP kopen? ›

Kernpunten. Het eigen token van Ripple, XRP, probeert de manier waarop geld over de grenzen heen beweegt te verstoren. Beleggers kunnen de aanhoudende problemen met de regelgeving van Ripple niet negeren. Er zijn veel risico's verbonden aan het bezitten van XRP, dus beleggers moeten dit waarschijnlijk vermijden .

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5622

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.