Private banking is mensenwerk (2024)

Home > Business > Private banking is mensenwerk

Branded Content

Business

809

Branded Content

Business

Lisanne Hendrikx stapte vanuit de schoolbanken over naar de Rabobank. Precies 34 jaar verder zet ze als private banker al haar opgedane ervaring, kunde en mensenkennis in voor vermogende particulieren en ondernemers in Limburg. „Elke situatie is anders. Niets mooier dan alles op financieel vlak zo goed mogelijk uitzoeken en regelen.”

Vandaag zit ze bij een ondernemersfamilie aan de keukentafel om te praten over de opvolging. Morgen overlegt ze met een particulier die een bedrag met zes nullen heeft geërfd. En overmorgen adviseert ze de winnaar van een groot bedrag in de Postcodeloterij. „Ik heb zo’n mooi vak”, vertelt Lisanne Hendrikx. „Geen dag is hetzelfde. Elk verhaal, elk leven is anders. En zeker niet altijd eenvoudig, ook niet als er miljoenen euro’s te spenderen zijn. Mijn passie is zorgen voor financiële rust en duidelijkheid.”

Verder studeren

Lisanne Hendrikx had al een baan voordat ze in 1989 haar opleiding voltooide. „Dat was in de tijd dat de banken de interesse kwamen peilen. Het leek mij wel wat, werken bij een bank, op voorwaarde dat ik door kon studeren.” En zo geschiedde. Lisanne Hendrikx werkte bij verschillende Rabo-filialen in het Midden-Limburgse en rondde tegelijk de studie Bedrijfskunde af. Ze klom op in de hiërarchie en belandde in een leidinggevende functie.

Menselijke verhalen

Ze koos in 2007 voor een functie als private banker. „Als leidinggevende heb ik veel geleerd. Maar ik miste de verhalen van de mensen, het directe contact met de klanten. Daarnaast had ik ervaring opgedaan in vrijwel alle bank-disciplines. Veel cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van beleggen, fiscale zaken, wetgeving, hypotheken, bedrijfsoverdrachten, erfrecht. Kennis die ik graag wilde inzetten om met name vermogende mensen te adviseren.”

Limburg werkgebied

Spijt van die keuze heeft ze geen dag gehad. „Absoluut niet. De eerste tien jaren was ik aanspreekpunt voor ondernemers, grootaandeelhouders en laten we zeggen miljonairs in de regio Roermond. Op dit moment is heel Limburg mijn werkgebied. Ik fungeer als eerste aanspreekpunt voor mensen die hun kapitaal op de beste manier willen inzetten en laten renderen. Dat kunnen bestaande Rabo-klanten zijn, maar uiteraard zijn nieuwe cliënten van harte welkom. Ook als hun vermogen bij andere financiële instellingen staat. Met mijn klanten bespreek ik ook maatschappelijke thema’s en kijken we samen naar mogelijkheden zoals fiscaal aantrekkelijk vermogen aanwenden voor lokale goede doelen. Zelf draag ik als bestuurslid van Ondernemersvereniging Roerdalen een steentje bij aan het thema duurzaam ondernemen en energietransitie. Hier heb ik een verbindende rol tussen de ondernemers, Rabobank en de gemeente Roerdalen.”

Private banking is mensenwerk (1)

Ook emotie

Dat doet Lisanne Hendrikx niet in haar eentje. „Natuurlijk niet”, lacht ze. „Ik voer de eerste gesprekken, probeer een helder beeld te krijgen van de situatie en de wensen. Vaak is het heel complex. Een ondernemer die de zaak wil overdragen aan zijn kinderen bijvoorbeeld. Of verkopen aan een derde partij. Daar komt heel veel bij kijken. Op fiscaal en technisch vlak. Maar een bedrijf loslaten is ook emotie. Denk aan de agrariërs die zich afvragen of ze moeten stoppen, al dan niet gedwongen. Dat is heftig hoor. Praten over een erfenis idem dito. Zeker met een vreemde. Het mooiste vind ik als mensen me in vertrouwen nemen, als ze hun verhaal vertellen. En open zijn over hun financiële situatie. Dat is de basis om verder te gaan.”

Specialisten team

Dat is ook het punt waarop Lisanne een stapje terug doet. „Nou, als ik een beeld heb en weet om welke bedragen het gaat en wat de mensen willen, dan stellen we een team van specialisten rondom de klant samen. Mensen van Rabobank en indien nodig externe specialisten. Onze specialisten, regionaal, nationaal en internationaal, kunnen voor iedereen een uitgewerkt plan op maat maken. Zij adviseren over bijvoorbeeld schenken, investeren en beleggen. Het team werkt een compleet plan uit, schakelt juristen en notarissen in en regelt alles. Het gaat om financiële duidelijkheid en rust op de korte en lange termijn.”

Aanspreekpunt

Tijdens het traject en ook daarna blijft Lisanne het eerste aanspreekpunt. „Vergis je niet, een adviestraject kan maanden en zelfs jaren duren. Je bouwt een band op, mensen geven zich bloot, je wordt een trusted advisor, vertrouwenspersoon en sparringpartner. Ik wil graag weten hoe het verder gaat. Omdat al die verhalen boeiend zijn, daarom heb ik zo veel plezier in dit vak. Die zak geld is mooi, de mensen erachter interesseren me meer.”

Rabobank Private Banking

Rabobank Private Banking Limburg bestaat uit een team van ruim dertig specialisten en assistenten. Ondernemers, woningbezitters of vermogenden die meer willen weten kunnen kijken op:

rabobank.nl/particulieren/private-banking

Of direct contact opnemen met Lisanne Hendrikx, Lisanne.Hendrikx@rabobank.nl

Lees meer over: Rabobank Maastricht

hide auteur

Gerelateerde artikelen

Business

Drukte bij Rabo Top Club Nieuwjaarsbijeenkomst

Business

La Butte aux Bois viert honderdjarig bestaan

Business

Galerist Rob van Rijn draagt stokje over aan Artichoque

Business

Circulaire Innovatie Top 20: PP Recycling

chapeau TV

Maastricht University / Limburg Innovation Challenge: CBS

Chapeau TV

Michelinster voor Hoeve de Bies

Culinair

Maastricht University / Limburg Innovation Challenge: CBS

Chapeau TV

Michelinster voor Hoeve de Bies

Culinair

Maastricht University / Limburg Innovation Challenge: APG

Chapeau TV

Medammecour on tour 2024: de volledige voorstelling

Kunst en Cultuur

Theaterrevue Medammecour on tour 2024

Chapeau TV

Bekijk alle video’s

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Word lid

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Aanmelden nieuwsbrief

Word lid

Link

3 x leukste bestemmingen voor een citytrip

Auto's

Bon voyage, zonder schadelijke uitstoot

TEFAF

TEFAF TV: Opbouw TEFAF 2024

Private banking is mensenwerk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6104

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.