NEM verwachting, wat gaat de NEM crypto doen? (2024)

We gaan het in dit artikel hebben over NEM en het ontstaan van de cryptocurrency. Zo behandelen we de NEM coin en de NEM verwachting voor de toekomst. Met al deze informatie hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de NEM crypto doen?

Inhoudsopgave

Wat is NEM?

NEM is een blockchain project dat zich volledig richt op performance. Door verschillende technieken, zoals het Proof of Importance, Harvesting en een SuperNode weten ze de transactiekosten laag te houden. Daarnaast is de transactiesnelheid door deze technieken hoog en wordt voorkomen dat er inflatie optreedt bij de NEM coin, namelijk de XEM. Deze XEM coin is de munt die wordt gebruikt op het netwerk.

Het NEM project en de daarbij behorende NEM coin, de XEM, is gestart in 2014 door een Bitcointalkforum gebruiker genaamd UtopianFuture. In eerste instantie zou de broncode van een andere Cryptocurrency gebruikt worden als basis voor NEM, maar van deze beslissing zijn ze later afgestapt om een volledig nieuwe broncode te schrijven.

Dit is niet uniek, maar de meest gebruikte manier om een blockchain project te starten is toch wel het overnemen en veranderen van een bestaande broncode. De programmeertaal waarin het project geschreven is is Java. De totale circulatie van NEM is 8,999,999,999 en dit zal ook nooit meer worden. Bij de start van het project zijn alle NEM direct uitgegeven aan mensen die vroeg bij het project betrokken waren.

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier dé Crypto Parel Portfolio waarvan experts een grote stijging verwachten! Wil je liever zelf leren over het handelen? Volg dan de opleiding tot crypto EXPERT!

Wat maakt NEM uniek?

Een van de onderdelen die NEM uniek maken is het feit dat iedere XEM coin al is uitgegeven aan het begin van het project. Deze munten zijn gegeven aan een aantal mensen (ongeveer 1500) die vroeg bij het project betrokken zijn en deze hebben het op hun beurt weer verdeelt aan hun online gemeenschap.

Dit zorgt ervoor dat er geen inflatie optreedt bij de munt, aangezien alle XEM al zijn uitgegeven. Het aanbod blijft gelijk, maar wanneer de vraag zal groeien zal de prijs van een XEM dit ook doen.

De enige manier om nog NEM te verkrijgen is door het te kopen op de markt of door actief deel te nemen aan het netwerk. Dat deelnemen aan het netwerk kan op twee manieren, namelijk door Harvesting of door een SuperNode. Hierover later meer.

Hoe wordt het NEM project draaiende gehouden?

NEM werkt niet met een Proof of Work algoritme om de transacties goed te keuren, in tegenstelling tot veel andere blockchain projecten. Op het NEM netwerk wordt gebruikgemaakt van Proof of Importance (PoI). Waar bij Proof of Work steeds meer rekenkracht nodig is om de transacties goed te keuren, is dit bij Proof of Importance niet nodig.

Op het NEM netwerk betaald iedereen een heel klein percentage bij iedere transactie die gedaan wordt. Wanneer je genoeg XEM hebt en deze beschikbaar stelt voor het netwerk, zul je hiervoor een klein beetje van al die transactiekosten ontvangen als beloning.

Een groot voordeel van PoI ten opzichte van PoW is dat naarmate het netwerk groeit bij een PoW munt, de rekenkracht omhoog moet. Hiervoor investeren mensen veel geld en daardoor gaan de fees ook nog eens omhoog. Bij PoI verandert dit niet en worden de mensen die hun XEM beschikbaar stellen juist beloond wanneer het netwerk groeit, ze ontvangen namelijk meer fees.

NEM verwachting, wat gaat de NEM crypto doen? (1)

Wat is NEM harvesting?

Wanneer iemand minimaal 10.007 XEM bezit en deze beschikbaar stelt op het netwerk, ontvangt iemand hiervoor een klein beetje van alle transactiekosten die gedaan worden op het netwerk. Hoeveel je ontvangt is afhankelijk van je Proof of Importance score.

Deze wordt toegekend aan iedereen, maar is afhankelijk van hoe actief iemand deelneemt aan het netwerk. Doe je veel transacties? Dan ben je ‘belangrijker’ voor het netwerk en daardoor gaat je score omhoog. Een hogere score betekent dat jij meer kans maakt om een block te mogen controleren en goedkeuren en daarmee de bijbehorende fee te ontvangen. Welk block je ontvangt is altijd verschillend, en de fee die in dat block zit daarom ook.

Wat is een NEM SuperNode?

Een NEM SuperNode iemand op het netwerk die een gigantische hoeveelheid XEM beschikbaar stelt om transacties goed te keuren. Een NEM SuperNode is niet goedkoop, je hebt hier namelijk 3.000.030 XEM voor nodig (ongeveer $960.000). Met zo’n SuperNode maak je aanspraak op een groter gedeelte van de blocks, aangezien je Proof of Importance score hoger is.

Daarnaast heb je stemrecht op het netwerk. Er moeten soms beslissingen gemaakt worden over de te maken stappen met het netwerk en ontwikkelingen die gedaan moeten worden. Iedereen met stemrecht (vanaf een SuperNode) kan hierover mee beslissen en hoe meer XEM coins je bezit, hoe meer stemmen je hebt.

De reden hierachter is dat iedereen met stemrecht enorm betrokken is bij het project aangezien ze er een behoorlijke hoeveelheid geld in hebben zitten. Deze mensen zijn daarom sneller geneigd om beter na te denken over de beslissingen en dit heeft uiteraard een positief effect op het project.

Wat doet de NEM koers?

Zoals ik je al aangaf is de XEM coin niet ter wereld gekomen vanuit een ICO of iets dergelijks. Bij het ontstaat van het project zijn alle tokens direct uitgedeeld aan de vroege gebruikers. Gaandeweg zijn deze tokens in handen van meer mensen gekomen. De actuele NEM koers is $ 0.053109.

Als we de koers bekijken op coinmarketcap zien we duidelijk dat de eerste notering was op 5 april 2015. Vergeleken met de meeste coins waar we over schrijven is dit heel vroeg. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,00031. Tijdens de bull markten zien we altijd hele hoge stijgingen terug.

De All Time High van NEM staat op een waarde van $ 1.87 (January 7, 2018). Dat is inmiddels alweer 2252 dagen geleden. De totale marketcap (waarde) van de NEM crypto staat op $ 478,100,035 en daarmee heeft het na al die jaren nog steeds plek 184 op de lijst van grootste projecten.

  • Zoom

  • Hour

  • Day

  • Week

  • Month

  • Year

  • All Time

Wat is de NEM verwachting 2024 – 2029?

Niemand kan met zekerheid voorspellen wat de NEM verwachting voor de toekomst zal zijn. Over de jaren kan er aan de kant van het project zelf veel veranderen. Een wijziging in de leiding van het project, visie of het ontstaan van problemen kan hier invloed op hebben.

Daarnaast is de hype die heerst op de crypto markt in zijn geheel ook heel belangrijk. Hoe goed een project ook zo’n werk doen, zolang we in een bear markt zitten zal er niet zoveel gebeuren met de koers. Het opstellen van een NEM verwachting is dan ook afhankelijk van veel verschillende factoren.

Als we kijken naar de stijging van 2018 is wel heel duidelijk te zien dat het hard kan gaan met de XEM crypto. Destijds steeg binnen één jaar de koers met ongeveer 20.444%! Dit is natuurlijk geen garantie voor herhaling, maar onmogelijk is het zeker niet.

Wat is het nut van de XEM coin?

Een van de belangrijkste voordelen is dat de NEM coin enorm stroom-vriendelijk is. Doordat er geen gebruikgemaakt wordt van Proof of Work is het stroomverbruik enorm laag. Er zijn geen speciale mining apparaten nodig die veel stroom kosten.

In plaats daarvan wordt het goedgekeurd door mensen die betrokken zijn bij het platform met hun eigen munten. Door deze technieken kan NEM de transactiekosten laag houden en is de transactiesnelheid hoog. Het duurt ongeveer 6 seconden voordat een transactie zichtbaar is in een wallet en 20 seconden voordat deze is goedgekeurd.

Daarnaast zijn alle XEM al uitgegeven. Dit betekent dat er geen inflatie op zal treden bij de munt, waardoor de XEM koers een goede kans heeft om te stijgen.

Huidige supply8,999,999,999 XEMMaximale supply8,999,999,999 XEM
% verschil 24u-2.00%% verschil 7D18.90%

Waar kan ik NEM kopen?

NEM wordt aangeboden op veel exchanges. Een van de grootste exchanges waarop je NEM kunt kopen is Binance. Doordat het trading volume hier hoog is, weet je altijd zeker dat je je XEM coin kwijt kunt. Maak hier je account aan op Binance. Liever NEM kopen met euro’s? Gebruik dan de Bitvavo exchange. Maak hier je account aan op Bitvavo.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste NEM nieuws

Hopelij heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de belangrijke onderdelen rondom de NEM verwachting. De XEM coin is belangrijk, maar natuurlijk ook het verhaal rond het ontstaan en de distributie van de tokens. De laatste factor is het NEM nieuws. Door dit te volgen, bijvoorbeeld op Twitter, weet je direct welke richting het project op gaat en hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

Iedere zondag een overzicht ontvangen?

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!

NEM verwachting, wat gaat de NEM crypto doen? (2)

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Gerelateerd

NEM verwachting, wat gaat de NEM crypto doen? (3)

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.

View all posts by Kaj

NEM verwachting, wat gaat de NEM crypto doen? (2024)

FAQs

Wat gaat NEM doen? ›

Agenda
  • Spreekbeurt Piet Jonkers in de Kerk van de Nazarener te Nijmegen. ...
  • Informatiemiddag over uitzending Midden-Oosten. ...
  • NEM Reveilweek 1. ...
  • Informatiemiddag over uitzending Midden-Oosten. ...
  • NEM Reveilweek 2. ...
  • Informatiemiddag over uitzending Midden-Oosten. ...
  • NEM Verdiepingsweek. ...
  • Informatiemiddag over uitzending Midden-Oosten.

Wat gaat crypto doen in de toekomst? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Wat zijn de verwachtingen van crypto? ›

Bitcoin blijft op de goede koers. De voorspellingen zijn halverwege 2030 een koers van € 443.394,62. Richting december 2030 zal de prijs dan waarschijnlijk schommelen rond de € 491.630,69. Deze informatie is afkomstig van DigitalCoinPrice en is bijgewerkt op 19 juni 2024.

Welke Crypto gaat stijgen 2025? ›

Analisten verwachten dat dit wel in 2025 lukt. XRP schiet omhoog naar € 1,07 en aan het einde van 2025 zelfs naar € 1,28.

Wat doet NEM? ›

Opgericht in 1929, en wereldwijd simpelweg bekend als NEM, is een toonaangevende, wereldwijde Original Equipment Manufacturer (OEM) op het gebied van stoomgerelateerde apparatuur en afvoersystemen. NEM heeft haar activiteiten gericht op de Energie business.

Welke crypto gaat knallen in 2024? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
CoinVerwachting juli 2024Verwachting december 2024
1. Ethereum€ 3.197,11€ 7.741,99
2. Solana€ 124,40€ 309,17
3. Decentraland€ 0,2900€ 0,7300
4. Polygon€ 0,5000€ 1,25
6 more rows

Welke crypto gaat boomen? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum (ETH) € 7.658,29. € 12.938,86.
  • Cosmos (ATOM) € 14,63. € 24,85.
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00004050. € 0,00006860.
  • Cardano (ADA) € 0,8500. € 1,43.
  • Polygon (MATIC) € 1,23. € 2,01.
  • Solana (SOL) € 302,44. € 499,96.
  • Chiliz (CHZ) € 0,1800. € 0,2900.
  • Ripple (XRP) € 1,07. € 1,78.

Kan Bitcoin naar 0 gaan? ›

Verdiept zich regelmatig in de wereld van blockchain en cryptocurrency. Bitcoin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en sterk in prijs gestegen. Maar kan Bitcoin dan ook weer naar 0 euro gaan? Technisch gezien is dat mogelijk, maar in de praktijk is het erg onwaarschijnlijk.

Welke Crypto heeft hoge verwachtingen? ›

  • Bitcoin.
  • Ethereum.
  • Cardano.
  • Dogecoin.
  • Ripple.
  • ApeCoin.
  • Shiba Inu.
  • Solana.

Hoeveel wordt Ethereum waard 2030? ›

Het blijven mooie jaren voor Ethereum. Volgens analisten haalt de Ethereum koers een prijs van € 24.023,94. Tegen het einde van 2030 een prijs van € 26.356,31 euro verwachten.

Hoeveel wordt bitcoin waard 2030? ›

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin Cash in 2030?
JaarJuniDecember
2027€ 1.523,47€ 1.820,21
2028€ 1.523,47€ 1.820,21
2029€ 1.881,58€ 2.171,81
2030€ 2.675,69€ 2.958,09
6 more rows

Welke crypto heeft veel potentie? ›

Sealana ($SEAL) – Is een van de meest veelbelovende cryptomunten van 2024. Mega Dice Token ($DICE) – Veelbelovende nieuwe crypto die Solana met GameFi combineert. 99Bitcoins ($99BTC) – Een kans dat dit de meest veelbelovende crypto van dit moment is.

Welke crypto is veelbelovend? ›

Wat zijn veelbelovende crypto voor 2024?
  • Flow (FLOW) € 1,50. € 2,52.
  • Kyber Network (KNC) € 1,50. € 2,54.
  • Ethereum (ETH) € 7.703,09. € 13.014,54.
  • The Graph (GRT) € 0,4900. € 0,8300.
  • Ripple (XRP) € 1,05. € 1,75.
  • Bitcoin Cash (BCH) € 907,40. € 1.521,05.
  • Tether (USDT)
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00004400. € 0,00007450.

Kan Ripple 1000 euro waard worden? ›

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de Ripple koers in de toekomst de grens van 1000 euro zal bereiken. Momenteel is de waarde van Ripple €0,50 per XRP, wat lager is dan de piek van €0,72 in juli 2023.

Is investeren in crypto nog verstandig? ›

De Autoriteit Financiële Markten raadt consumenten in ieder geval af om te beleggen in bitcoins. Wanneer u toch in bitcoin wil beleggen, is het belangrijk dat u alleen geld inlegt dat u niet nodig heeft.

Welke crypto heeft hoge verwachtingen? ›

  • Bitcoin.
  • Ethereum.
  • Cardano.
  • Dogecoin.
  • Ripple.
  • ApeCoin.
  • Shiba Inu.
  • Solana.

Hoeveel wordt Bitcoin waard in 2024? ›

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin Cash in 2030?
JaarJuniDecember
2024€ 354,45€ 862,23
2025€ 850,23€ 1.028,57
2026€ 1.166,64€ 1.425,22
2027€ 1.523,47€ 1.820,21
6 more rows

Hoeveel wordt Bitcoin waard 2030? ›

Bitcoin koers verwachting op de lange termijn
JaarMinimum prijsGemiddelde prijs
2027€ 236.308€272.591,03
2028€ 236.308€272.591,03
2029€291.572,20€321.304,80
2030€414.692,72€451.248,28
6 more rows
4 days ago

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5646

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.