Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (2024)

Ben je een fervente reiziger die graag zoveel mogelijk op pad is? Dan is de Platinum Card van American Express echt iets voor jou! Met deze creditcard krijg je tal van voordelen waardoor het reizen nog fijner wordt. Wij hebben deze kaart nu 1,5 jaar en we zijn hier ontzettend blij mee. Met onze gespaarde punten hebben we bijvoorbeeld al tal van vliegtickets kunnen boeken naar verschillende verre bestemmingen, inclusief business class tickets. We kunnen dan ook niet meer zonder! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Platinum Card van American Express inclusief alle voordelen op een rij.

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (1)
Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (2)

Inhoudsopgave

  • De 8 voordelen van de Platinum Card
    • Onbeperkte loungetoegang t.w.v. €910
    • Gratis Privium Card t.w.v. €415
    • Gratis ontbijt- of lunchbox voor iedere vlucht
    • Jaarlijks een dinertegoed van €300
    • Uitgebreide verzekeringen
    • Upgrades bij hotels en autoverhuurders
    • Belangrijkste voordeel: punten sparen
    • Korting op Platinum Express experiences
  • Antwoorden op veelgestelde vragen

8 voordelen van de American Express Platinum Card

De Platinum Card van American Express kun je niet alleen als normale creditcard gebruiken, maar je krijgt ook meteen een hele hoop voordelen. De voordelen hebben voornamelijk te maken met reizen. Ga je regelmatig op reis, dan is de kaart dus heel aantrekkelijk om aan te schaffen. Hieronder lees je alle voordelen die je met de Platinum Card van American Express krijgt of ga alvast naar de website van American Express om de kaart aan te schaffen.

Onbeperkte loungetoegang

Een van de fijnste voordelen van de American Express Platinum Card is dat je onbeperkte toegang krijgt tot 1.300 lounges wereldwijd (ter waarde van €910). Zo wacht jij voortaan altijd comfortabel op je vlucht. In de meeste lounges wereldwijd mag je gratis eten en drinken pakken, inclusief alcoholische versnaperingen, en zo hoef je nooit meer eten en drinken te kopen op de airport waarmee je weer geld bespaart. Bovendien mag je gebruikmaken van de wifi en je hebt fijne zitplekken. Sommige lounges hebben zelfs een douche. Ideaal als je een (langere) overstap hebt! Met de Platinum Card mag je overigens ook bij de meeste lounges kosteloos een gast meenemen. Zo kun je altijd iemand trakteren op een lounge als je samen reist en diegene geen Platinum Card heeft. Het maakt niet uit met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt, je mag altijd gebruikmaken van de lounges. Op iedere vliegreis maken wij minimaal 2 keer gebruik van een lounge, zowel op de heen- als op de terugweg. Maar ook tijdens tussenstops kan je natuurlijk gebruikmaken van de lounges.

Sla de lange rijen bij de security over

Een misschien nog fijner voordeel is de Privium-kaart die je gratis ontvangt bij je Platinum Card (ter waarde van €415). Met deze Privium Card hoef je niet in de normale securityrij op Schiphol te staan, maar mag je via een aparte doorgang komen. Dit betekent dat je de hele rij voor de security mag overslaan. Ideaal! Zo hoef je niet meer uren van tevoren op Schiphol te verschijnen. Zeker als je enkel met handbagage reist is dit erg fijn, gezien je dan zowel de incheckrij als de securityrij overslaat. Met de Privium-kaart krijg je overigens ook toegang tot de Privium-lounges op Schiphol, welke nog wat luxer zijn dan de normale lounges. Ook mag je vooraan parkeren in de Privium-garage.

Tot slot mag je met de Privium Card bij sommige airlines gebruikmaken van de Business Class check-in. Dit kan o.a. bij Emirates, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, SWISS, Finnair, Garuda Indonesia, Icelandair, Aeromexico, Austrian Airlines, TAP Portugal, American Airlines, Korean Air, Royal Jordanian en Lufthansa. Vlieg je met 1 van deze maatschappijen en heb je ruimbagage? Dan hoef je dus niet in de normale check-in rij te staan. Met de Privium Card mag je trouwens ook gebruikmaken van de Fast Track op Eindhoven Airport. Daarnaast krijg je gratis toegang tot een lounge op Eindhoven Airport en tot een lounge op Rotterdam Airport.

Lees ook: tips hoe je sneller kunt inchecken op Schiphol.

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (3)
Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (4)

Gratis ontbijt- of lunchbox voor iedere vlucht

Vlieg je vanaf Schiphol, dan kan je vlak voor vertrek bij de Grab & Fly kiosks een gratis box met eten en drinken samenstellen. Zo hoef je geen eten te kopen voor in het vliegtuig en ook dat bespaart weer kosten! Per Platinum Card mag je 2 gratis boxen ophalen. Je mag een menu samenstellen door de 3 onderstaande opties te combineren:

  • Yoghurt, een salade, een sandwich of een wrap.
  • Een croissant of een stuk fruit.
  • Een warm of koud drankje.

Jaarlijks een gratis dinertegoed van €300

Ieder kalenderjaar krijg je €150 budget om te lunchen of dineren bij geselecteerde Nederlandse restaurants en ook nog €150 in geselecteerde restaurants in 20 landen wereldwijd. Zo kun je 2x in een jaar voor een fijn bedrag lekker uit eten gaan: een keer in Nederland en een keer op reis! De landen waarbij je ieder jaar €150 mag besteden zijn Australië, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Oostenrijk, België, Luxemburg, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, Engeland, Canada, Mexico & Amerika. Zo hebben wij dankzij de kaart in 1,5 jaar tijd al 4 keer gratis gedineerd in binnen- en buitenland. In Nederland hebben we bij 2 verschillende Michelinrestaurants gegeten (Ron Blauw & Rijks) en we hebben het dinertegoed ingezet in Bangkok & Brussel. Het voelt dan ook echt als een cadeautje, gezien je gratis eet bij zeer goede restaurants.

Ontvang uitgebreide verzekeringen

Met de Platinum Card van American Express krijg je standaard een hele goede aankoopverzekering, maar je krijgt ook een uitgebreide reisverzekering, een annuleringsverzekering en een autohuurverzekering als je de reis of auto met de kaart bekostigt. Heel fijn, want zo hoef je geen verzekeringen meer af te sluiten en dat bespaart ook weer geld. Zo hebben wij 2 maanden lang een auto gehuurd in Zuid-Afrika die we hebben betaald met de American Express Platinum Card. Daardoor hoefden we geen speciale autohuurverzekering af te sluiten en dit heeft ons honderden euro’s bespaard. Ook hebben we een keer een lekke band gehad op het Franse eiland Corsica, waar we €380 voor moesten betalen. Omdat we de auto met de American Express kaart hadden betaald, kregen we van American Express binnen een week al die €380 terug.

Krijg upgrades bij hotels

Met de Platinum Card krijg je gratis upgrades bij 14.000 hotels wereldwijd. Denk aan een grotere of mooiere kamer, een gratis ontbijt, een vroege check-in, een late check-out of zelfs tegoed om te besteden in het hotel. De ketens waarbij je meteen een elitestatus ontvangt zijn Hilton, Radisson, Marriott en Melia. Overigens geldt dit niet alleen voor hotels, maar vaak krijg je ook upgrades bij autoverhuurders. Zo hebben wij eerder een betere auto gekregen, omdat we de autohuur betaalden met de American Express.

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (5)
Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (6)

Spaar een hoop punten

Een van de belangrijkste voordelen van de American Express Platinum Card is dat je met elke €1 die je uitgeeft 1 punt spaart. Deze punten kun je vervolgens omzetten in miles. Heb je uiteindelijk genoeg punten gespaard? Dan kun je vliegtickets kopen in economy, business of first class voor een prikkie (je betaalt enkel de belasting, wat meestal een paar euro tot een paar tientjes is). Zo kun je bijna gratis de wereld over reizen. De punten hoef je echter niet alleen te gebruiken voor vliegtickets, ook kun je deze inzetten voor het kopen van andere ervaringen. Wilde je altijd al naar een bepaalde bestemming toe, maar vind je de vliegtickets te duur? Dan kan je hier misschien wel bijna gratis naartoe vliegen. American Express is de enige creditcard in Nederland waarmee je punten spaart. Natuurlijk spaar je ook punten op alle uitgaven die je in het buitenland met de kaart doet. Hieronder vind je alle vliegtickets die wij met onze punten hebben gekocht in de 1,5 jaar tijd dat de we kaart hebben.

  • 2 enkeltjes van Kaapstad naar Brussel in Economy (bijbetaald: €75 voor 2 personen)
  • 2 enkeltjes van Amsterdam naar Hanoi in Business Class (bijbetaald: €136 voor 2 personen)
  • 2 enkeltjes van Ho Chi Minh naar Amsterdam in Economy (bijbetaald: €52 voor 2 personen)
  • 2 enkeltjes van Amsterdam naar Tokyo in Economy (bijbetaald: €136 voor 2 personen)

Boek Platinum Experiences

Tot slot kun je in de app van American Express zogeheten Platinum Experiences boeken, waarbij je bijvoorbeeld voorrang krijgt bij evenementen en andere ervaringen.

Schaf hier de Platinum Card van American Express aan.

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (7)

Antwoorden op veelgestelde vragen

Krijg alleen jij de Platinum Card?

Als jij de Platinum Card aanvraagt, krijg je nog 1 extra Platinum Card die je aan je partner, vriend of familielid kan geven. Zo is de kaart in handen van 2 personen. Ideaal als je bijvoorbeeld met je partner samenwoont. Zo kun je beide uitgaven doen met de kaart en daarmee spaar je sneller punten. Bovendien kan je de kosten van de creditcard dan delen. De extra Platinum Card houder krijgt tevens een Privium kaart en ook mag hij/zij gebruikmaken van alle lounges wereldwijd. Daarnaast mag hij/zij gebruikmaken van de gratis ontbijt- of lunchbox. Het dinertegoed geldt echter alleen voor de hoofdkaarthouder. De extra Platinum Card houder krijgt dus niet ook nog €300 te besteden in geselecteerde restaurants. Verder kan hij of zij van vrijwel alle voordelen genieten.

Werkt de kaart als een normale creditcard?

Ja, de kaart werkt zoals een normale creditcard. Je doet uitgaven met de kaart en 1x per maand wordt dit van je normale bankrekening afgeschreven. In de app van American Express kan je zien wat je allemaal met de kaart hebt uitgegeven. Ook krijg je van tevoren een melding wanneer het bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Waar kan je met de American Express betalen?

De creditcard wordt geaccepteerd bij o.a. de Jumbo, Aldi, Dirk, Dekamarkt, Kruidvat, Hema, Trekpleister, Rituals, Douglas, NS, NS International, GVB, H&M, de Bijenkorf, Hunkemöller, Zara, Omoda, Shell, Esso, Tango, ThinQ, Bol, Blokker, Zalando, Airbnb, TUI, KLM, Easyjet, D-reizen, Makro, Intertoys, Thuisbezorgd, FONQ, AirFrance, Expedia, RyanAir, Vliegwinkel.nl, Schipholtickets.nl en een hele hoop andere (web)shops. Ook kun je vaak in restaurants wereldwijd met de American Express betalen. Hier betaal je meestal geen extra transactiekosten voor. Wij doen daarom veel boodschappen bij de Jumbo in plaats van bij de Albert Heijn, omdat je bij de Jumbo met de American Express kan betalen en je dus zo iedere dag punten spaart. Tot slot kan je je American Express kaart koppelen aan je Paypal account, mocht je dit hebben.

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (8)

Komen er transactiekosten bovenop?

Je betaalt normaliter vaak transactiekosten als je met je creditcard in het buitenland betaalt. Bij de American Express betaal je dit niet in landen waarmee ze met de Euro en met de Amerikaanse dollar betalen.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Je moet minimaal 18 jaar en woonachtig in Nederland zijn om de kaart te kunnen aanvragen. Ook moet je minimaal 30.000 bruto per jaar verdienen. Als je dat niet verdient, dan kan je een Gold Card aanvragen. De Gold Card is minder duur dan de Platinum Card, maar je krijgt ook meteen minder voordelen. Ten eerste krijg je slechts 4x per jaar toegang tot de lounges (in plaats van onbeperkte toegang), je krijgt slechts 2x €50 te besteden in geselecteerde restaurants (in plaats van 2x €150) en je krijgt upgrades bij 500 hotels (in plaats van bij 14.000 hotels). Bovendien krijg je met de Gold Card geen Privium Card. De lange rijen op Schiphol kun je dan ook niet overslaan en je mag ook niet gebruikmaken van de luxe Privium Lounges.

Mocht je toch liever een Gold Card willen aanvragen, dan kan je dat ook via onze link doen (klik op de link en klik vervolgens op ‘Alle kaarten’ linksboven).

Hoeveel kost de Platinum Card?

De Platinum Card van American Express kost €65 per maand. Deel je de kaart met iemand anders, zoals wij bijvoorbeeld doen? Dan kan je de kosten natuurlijk delen. In dat geval betaal je €32,50 per maand per persoon. Een Gold Card kost €20 per maand.

Al met al zijn wij ontzettend blij met de creditcard. We hebben al in tal van lounges gezeten waardoor de tijd een stuk sneller gaat, maar we hebben ook de ellenlange security-rijen op Schiphol kunnen overslaan. Bovendien hebben we al veel punten gespaard waardoor we inmiddels 8 vliegtickets bijna gratis konden kopen, allemaal naar verre bestemmingen. Geweldig! Heb jij nog vragen over bovenstaande voordelen van de Platinum Card van American Express? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of lees mijn artikel met tips hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden.

Schaf hier de Platinum Card van American Express aan.

Wat zijn jouw favoriete voordelen van de Platinum Card van American Express?

Met deze creditcard spaar je gratis business class tickets & meer! (2024)

FAQs

Waarom vakantie met creditcard betalen? ›

Je aankopen zijn verzekerd

Lekker shoppen op vakantie? Betaal met een creditcard en al je aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Denk bijvoorbeeld aan die nieuwe zonnebril, mooi tas of nieuwe camera.

Wat kost een platinum kaart? ›

The Platinum Card. € 65 per maand.

Hoe werkt Dinertegoed American Express? ›

Hoe werkt het Dinertegoed ? American Express zal tot € 100 per jaar crediteren (€ 50 tussen januari en juni en € 50 tussen juli en december) voor elke euro die u met uw American Express Gold Card uitgeeft in een restaurant dat deel uitmaakt van onze programma. U moet ingeschreven zijn om het Dinertegoed te ontvangen.

Wat is een American Express Platinum? ›

Met uw Platinum Card geniet u van extra's en privileges bij meer dan 2.300 hotels wereldwijd, zoals laat uitchecken, vroeg inchecken, kamer upgrades, gratis ontbijt of een hotelcredit, oplopend tot een waarde van € 500 per verblijf. Ontdek de voordelen van de Platinum Card of de Gold Card.

Waarom vliegticket boeken met creditcard? ›

Vliegtickets betalen met creditcard verzekerd

Alles wat je met je creditcard betaald is automatisch voor langere tijd verzekerd. Ook wordt er veel gedaan om fraude te voorkomen door de creditcardmaatschappij.

Wat is de beste creditcard voor Amerika? ›

Onze top 3: Visa World Card (best geaccepteerd + verzekeringen) MasterCard Classic (laagste jaarkosten ) AMEX Green Card (ideaal als 2e card voor punten sparen)

Wat is het verschil tussen een creditcard en een Platinumcard? ›

Het grootste verschil tussen de ING creditcard en de ING Platinum Card creditcard is dat je bij de Platinum een hogere limiet hebt en bovendien een aantal extra verzekeringen krijgt.

Is een American Express Platinum het waard? ›

Gemiddeld biedt The Platinum Card u meer dan € 2.900 aan voordelen per jaar. Dat is bijna 4 keer de waarde van de jaarlijkse kosten. Bovendien biedt Platinum u toegang tot exclusieve events, concerten en de beste restaurants waar u onvergetelijke momenten zult beleven. Wist u dat The Platinum Card zo veel waard is?

Wat is de duurste creditcard? ›

De duurste creditcard ter wereld, de Visa Infinite Card van de Sberbank, kost maar liefst 100.000 dollar. Alleen al het maken van de kaart zou 65.000 dollar kosten. De met diamanten ingelegde creditcard is gemaakt van goud en uitgegeven door de Kazachstaanse tak van de Sberbank.

Wat is het voordeel van een American Express kaart? ›

Verder legt American Express je geen vooraf vastgestelde limiet op. Hierdoor heb je meer vrijheid in je bestedingen, ook in noodsituaties. Creditcards van American Express kun je tot slot koppelen aan je bestaande bankrekening. Je hoeft er geen nieuwe rekening voor te openen bij een bepaalde bank.

Hoeveel is 1 American Express punt? ›

Betalen met punten via de Amex App in drie stappen

1.000 Membership Rewards punten zijn gelijk aan € 3. Deze verhouding kan naar goeddunken van American Express en zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.

Wat is hoger Gold of Platinum? ›

De meest luxe en uitgebreide creditcard is de platinum card. Dit is een gewone creditcard, maar biedt veel meer extra voordelen. Het is een stapje hoger dan de gold card. Een platinum creditcard heeft het hoogste bestedingslimiet en de beste service van alle creditcards, maar hier staan wel hogere kosten tegenover.

Hoeveel moet je verdienen voor American Express Platinum? ›

een Nederlands woonadres heeft; en beschikt over een bruto jaarinkomen van minimaal € 20.000. Voor het aanvragen van The Platinum Card of de Flying Blue - American Express Platinum Card dient u over een bruto jaarinkomen van minimaal € 30.000 te beschikken.

Wat is de duurste American Express Card? ›

De AMEX Centurion Card kost 4.000 euro per jaar.

Hoe krijg je American Express Platinum? ›

De American Express Platinum Kaart bestellen kan als u minimaal: Meerderjarig bent. Een jaarlijks bruto minimum inkomen van 20.000 € kunt aantonen.

Heb je een creditcard nodig voor vakantie? ›

Als je naar het buitenland gaat, heb je een creditcard nodig. Je hebt dan alle muntsoorten op zak en je reserveert er een auto, overnachting of excursie mee.

Is het goedkoper om met creditcard te betalen? ›

Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. De meeste banken rekenen bij de creditcard gemiddeld zo'n 2% koersopslag, dus gemiddeld 1% meer dan bij de betaalpas. Buiten de eurolanden komt het weleens voor dat een winkelier zelf nog een bedrag rekent voor een betaling.

Is het duurder om met creditcard te betalen? ›

Je maakt pas kosten wanneer er een creditcardbetaling plaatsvindt.

Is het veiliger om met creditcard te betalen? ›

Creditcards zijn even veilig als een gewone bankpas. Ze hebben tegenwoordig ook een chip en een pincode. Betalen in een winkel, hotel of restaurant gaat dus op precies dezelfde manier als met een pinpasje.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6212

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.