In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (2024)

Het geheime leven van katten

Katten doen veel vreemde dingen die alleen kattenbezitters zullen begrijpen. Een dode muis brengen, of regelmatig je drankje van tafel stoten bijvoorbeeld. Dit soort gedrag hoort erbij.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (1)

Er is nog steeds veel wat deskundigen niet weten over katten, maar we weten genoeg om te begrijpen dat bepaalde gedragingen betekenen dat je kat zich op zijn gemak voelt, of juist dat er iets mis is.Lees verder om een kijkje te nemen in het geheime leven van katten en om erachter te komen wat je kat je met bepaalde ongewone gedragingen probeert te vertellen.

Hoe katten “Ik houd van je” zeggen

Katten maken veel oogbewegingen, waardoor deskundigen denken dat ze hun ogen gebruiken om te communiceren.Als een kat je aanstaart, betekent dat waarschijnlijk dat hij je aandacht probeert te krijgen.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (2)

ls ze echter te lang en intens staren, kunnen ze je bedreigen. In dat geval is het beter niet terug te staren.Als ze je aankijken en langzaam knipperen, dan zeggen ze je dat ze van je houden, op hun eigen speciale kattenmanier.

Hoe katten aandacht vragen

Katten vinden het heerlijk om je te storen als je iets aan het doen bent door dwars over je werkplek te gaan liggen. Of je nu een boek open hebt of aan het typen bent op je laptop, ze zullen niet aarzelen om er bovenop te klauteren.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (3)

Dit is de manier van een kat om je te bevelen te stoppen met wat je doet en in plaats daarvan je aandacht op hen te richten. Door tussen jou en hetgeen waarmee je bezig bent te komen, bevelen ze je hen aldoor te aaien.

Waarom katten je negeren

Katten zijn intelligente wezens, maar ze zijn ook ongelooflijk koppig. Als je de naam van een hond roept, zal hij op je afkomen, maar als je de naam van een kat roept, zal hij je waarschijnlijk totaal negeren.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (4)

Dat is niet omdat ze hun naam niet verstaan. Dat komt omdat ze gewoon geen zin hebben naar je toe te komen. Ze tonen graag hun genegenheid op hun eigen manier en zullen je komen begroeten wanneer ze daar zelf zin in hebben.

Hoe katten troost vinden

Als kittens geboren worden, drukken ze op de melkklieren van hun moeder terwijl ze haar melk drinken. Dit zet de moeder ertoe aan meer melk te produceren, zodat zij kunnen blijven drinken. De katten behouden dit instinct, zelfs als ze helemaal volgroeid zijn.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (5)

Volwassen katten associëren jouw zachte lichaamsdelen vaak met het comfort van hun moeder en daarom kneden ze deze delen met hun pootjes. Deskundigen geloven over het algemeen dat ze dit doen wanneer ze tevreden zijn of wanneer ze gevoelens van stress willen verminderen.

Waarom katten aan je snuffelen

Katten zijn nieuwsgierige wezens en vinden het heerlijk om de lucht van de mensen om hen heen te ruiken. Als je kat dus plotseling dichtbij komt, is dat omdat hij je unieke geur wil opsnuiven. Dit kan gebeuren als ze op zoek zijn naar een troostende, vertrouwde geur.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (6)

Katten ruiken ook graag aan je gezicht en op die manier weten ze dat jij het bent en niet één of andere vreemde. Het inademen van je geur helpt katten dus te ontspannen en zich bij jou op hun gemak te voelen.

Waarom katten op plastic kauwen

Als je kat plotseling interesse begint te vertonen in het kauwen op dingen die geen voedsel zijn, kan het tijd zijn om een bezoekje aan de dierenarts te brengen.Het kauwen op plastic is een teken van een aandoening die “pica” heet.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (7)

Deskundigen denken dat katten op voorwerpen kauwen als teken van angst en stress of omdat ze last hebben van voedingsproblemen. Als je kat dit vaak doet, kan dit zeer slecht zijn voor zijn spijsverteringsstelsel. In dat geval kun je het beste advies inwinnen bij een deskundige.

Hoe katten frustratie tonen

Als je kat een vogel voor het raam in de gaten houdt, kan zijn intense gestaar vergezeld gaan van een snel kletsend geluid.Deskundigen geloven dat dit gekwetter een uiting van frustratie is.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (8)

De kat ziet dat de vogel er is en wil hem vangen, maar weet ook dat het raam de vangst verhindert.Andere deskundigen menen echter dat dit een natuurlijk instinct is en dat het gekwetter de spieren van de kat opwarmt voordat ze achter hun prooi aan gaan.

Hoe katten zich voor je openstellen

Als het op menselijk gedrag aankomt, is je rug toekeren en je achterste tonen een duidelijk teken van afwijzing en onbeleefdheid. Wanneer je kat dit echter doet, toont hij in feite zijn vertrouwen en staat hij je toe dichterbij te komen.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (9)

Wanneer katten hun staart optillen, stellen ze zich open voor je. Natuurlijk is het geen prettig gezicht, maar het laat wel zien dat je kat zich in jouw gezelschap echt op zijn gemak voelt en blij is dat je hem naar hartenlust kunt aaien.

Hoe katten proberen te spelen

Katten houden ervan om op hun rug te liggen en zich om te rollen. Ze doen dit alleen als ze zich op hun gemak voelen, want hun buik laten zien is een teken van kwetsbaarheid.Vaak rekken ze zich hierbij uit, maar het kan ook een poging zijn om jou in hun spel te betrekken.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (10)

Experts denken dat katten zo rondrollen als ze willen spelen.Maar het kan ook zijn dat ze hun territorium afbakenen door hun geur af te geven op je mooie nieuwe vloerkleed.

Waarom katten ‘s nachts janken

Terwijl jij vast slaapt, sluipt je kat meestal door het huis. Ze zijn ’s nachts veel actiever en dat is meestal geen probleem, totdat ze luid beginnen te jammeren en je wakker maken.Dit gejammer ontstaat wanneer een kat een prooi in huis probeert te vangen.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (11)

Als ze geen muizen of insecten kunnen vinden om op af te springen, kunnen ze uit frustratie gaan janken.Er is niet veel dat je kunt doen om dit gejammer te stoppen, behalve overdag met je kat spelen, zodat hij ’s avonds moe wordt en slaapt wanneer jij dat ook doet.

Waarom katten verstoppertje spelen

Als je een kat hebt, dan heb je hem vast wel eens opgerold gevonden in een kleine schuilplaats. Of het nu in een doos is of onder het aanrecht, katten verkiezen vaak deze vreemde kleine plekjes boven de grotere en comfortabelere plekken in huis.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (12)

Katten doen dit omdat het hen een veilig gevoel geeft. In het wild verstoppen katten zich in kleine ruimtes (zoals grotten) als ze zich bedreigd voelen. Dit instinct is nog steeds actief, zelfs als ze gedomesticeerd zijn.

Tekenen dat je kat rusteloos is

Af en toe komen katten op topsnelheid de kamer binnenstormen. Dit komt omdat katten ontzettend veel energie hebben en die moeten ze op de één of andere manier kwijt.Aan huis gebonden katten jagen niet en kunnen dus gemakkelijk onrustig worden.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (13)

Deze plotselinge uitbarsting van intense activiteit is een manier om hun energie kwijt te raken. Als je kat dit vaak doet, neem dan de tijd om wat vaker met hem te spelen, zodat hij wat van zijn onrustige energie kwijt kan.

Als je kat je cadeautjes brengt

Op een bepaald moment heeft iedere eigenaar wel eens te maken met een kat die een dode vogel of muis aan zijn voeten legt. Dit is heel smerig, maar het is ook een lief gebaar. Je kat brengt je eigenlijk een geschenk.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (14)

Toen je kat een kitten was, zorgde de moeder voor eten voor de baby. Daardoor weten de kittens dat ze geaccepteerd zijn als lid van de groep. Wanneer je kat dit voor jou doet, kan het zijn dat hij je bedankt voor de zorg die je hem geeft. Maar het kan ook betekenen dat hij gewoon een beetje aandacht wil.

Als je kat ontspannen is

Wanneer katten achteroverliggen met hun poten open, is dat een teken dat ze op hun gemak zijn en zich ontspannen voelen in jouw gezelschap.Als ze hun poten zo uitspreiden zijn ze kwetsbaar, vooral als hun buik blootligt. Ze zullen deze houding alleen aannemen als ze er absoluut zeker van zijn dat er geen bedreiging in de buurt is.

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (15)

Als je kat dit vaak doet, betekent dit dat hij zich waarschijnlijk erg op zijn gemak voelt in jouw huis. Over het algemeen is je kat dan behoorlijk tevreden en ontspannen. Goed gedaan dus!

In het leven van de kat: wat het gedrag van je kat probeert duidelijk te maken - Greedy Finance (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5532

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.