Hvordan beskjære cannabisplanter for høyavkastende knopper (2024)

Visste du at tomatbønder rutinemessig beskjærer avlingene sine for å øke den totale avlingen? Det er sant - de blir kvitt de små skuddene mellom grenene og stammen for å eliminere unødvendig plantemateriale. Dette gjør også at avlingene kan fokusere energien sin på det som gjenstår.

Som det skjer, er beskjæring også ideell for marihuanaplanter av samme grunn. Ved å fjerne disse ubrukelige skuddene kan cannabisplanten dinprodusere større knopper,som betyr høyere utbytteogmer potens!

Vanligvis er beskjæring assosiert med profesjonelle dyrkere som ønsker å øke maksimalt utbytte per kvadratmeter i hagene sine. Ved å fjerne de unødvendige bladene sikrer du at hele planten din får nok lys, noe som resulterer i en fantastisk vekst. Det er så lenge du tilfører de nødvendige næringsstoffene også, selvfølgelig.

I denne konsise guiden viser vi deg når og hvordan du kan beskjære cannabisplantene dine.

Når må du begynne å beskjære marihuanaplanter?

Noen dyrkere sier at du først bør begynne å beskjære plantene dine når de har fått en buskete form. Du kan best oppnå dette ved å "trene" plantene dine. Når marihuanaplanten din fortsatt er relativt ung, bør den være smal nok til å motta rikelig med lys. Gjennom plantetrening kan du manipulere formen slik at du dikterer hvor kalesjen er. Dette gjør det lettere å fjerne overflødige blader.

Du må begynne å beskjære mens marihuanaplanten din fortsatt er i sitt vegetative stadium.

Planten din vil bli "sjokkert" av prosessen og vil trenge flere dager på å komme seg. Når du beskjærer tidlig, gir du planten tid til å slappe av og vokse større blader. Pass på at du ikke tvinger plantene dine inn iblomstringsstadieti minst tre dager etter beskjæring. Dette bør være lenge nok til at plantene dine begynner å vokse igjen. Det er også lurt å lette på næringsstoffene i et par dager.

Ikke anta at du kan unngå beskjæring når du bruker Screen of Green-metoden (SCROG). Når du bruker denne treningstaktikken, plasserer du en skjerm omtrent 0,5 m over plantene. Når toppen av plantene er innenfor 0,1 m fra skjermen, ta dem av og vent til nye topper vokser gjennom skjermen. Etter at de har vokst 0,1mgjennomskjermen, bøy dem forsiktig og koble til skjermen.

På dette stadiet kan du beskjære plantene når de første skuddene har kommet gjennom skjermen. Etter noen dager, overgang til blomstringsstadiet, og i løpet av de første par ukene skal plantene dine fortsette å vokse. Du må ikke beskjære mer enn 2-3 uker inn i blomstringen. Ellers kan du utilsiktet utløse ytterligere vegetativ vekst, som vilnegativt påvirke avkastningen din.

Hva du skal se etter når du beskjærer cannabisstammer

Erfarne dyrkere vet at cannabis av høy kvalitet vil vokse der planten får mest luftstrøm og sollys. Med andre ord utenfor anlegget. Det er viktig for plantens energi å være fokusert på toppen. Som et resultat må du bli kvitt:

Hvordan beskjære cannabisplanter for høyavkastende knopper (1)

  • Grener nær bunnen av planten som får lite lys
  • Døende blader (på grunn av mangel på lyseksponering)
  • Budsteder som ligger nær foten av hovedstilkene

Hvordan beskjære cannabisplanter

Først og fremst, sørg for at du har nødvendig utstyr. Vi anbefaler å kjøpe noen få sakser; enten Fiskars eller Chikamasas er ideelle for jobben. Du trenger også forskjellige skjæreverktøy for å utføre ulike beskjæringsoppgaver. Du må være intrikat i noen deler, men i andre vil du kreve noe sterkere for å fjerne store grener. Sørg for at skjæreredskapene dine er skarpe og rene for å forhindre infeksjon.

Relatert artikkel

Hvilken saks er best for trimming av marihuana? Disse saksene måler virkelig ...

La oss nå gi deg noen viktige beskjæringstips.

Fokuser på de nedre grenene

Marihuanaplanten din trenger å bruke enorme mengder energi for å vedlikeholde alle bladene og grenene. Imidlertid vil et betydelig antall av disse grenene gi liten hjelp til vekstprosessen. De vil ikke gjøre noe mer enn å bruke oppessensielle næringsstoffer.

Du finner slike grener i bunnen av planten. Siden de nesten ikke mottar lys, vil de i beste fall produsere underutviklede knopper.

Vent til plantene dine når en høyde på 0,6 m og begynn å fjerne disse unødvendige grenene nederst. Du bør fjerne de store grenene først. Ikke vær bekymret; husk, du hjelper til med å gi, ikke skader det!

Presisjonsbeskjæring

Gå deretter videre til grenene i midten av planten. Nok en gang er det lite sannsynlig at de får nok sollys til å bli sunne og nyttige. Din neste anløpshavn er knoppstedene som er skjermet fra solen. Sjekk de nedre halvdelene av planten og baldakingrenene.

Hvordan beskjære cannabisplanter for høyavkastende knopper (2)

Etter hvert som beskjæringsprosessen utvides, blir intrikat kutting viktig. Dette er grunnen til at bladene og kantene på saksen skal være knivskarpe og uskadet.

Aldririv ut greiner med hendene! Husk at du effektivt amputerer en plantes lemmer, så vær forsiktig. Trusselen om overflødig plantesjokk betyr at du bør jobbe med intervaller i stedet for å gjøre alt på en gang.

Hva med blader?

Det er forskjellige tankeganger med hensyn til beskjæring av blader. Ifølge noen dyrkere fører avløving til bedre avlinger.

Men husk at de største bladene er beslektet med solcellepaneler. Deabsorbere sollys for fotosynteseog lagre den for senere bruk. Fjerner du for mange blader, skader du planten på to måter.

Selv om du bør fjerne døende blader, må du la store og sunne vifteblader være i fred. Sukkeret som produseres av bladene blir sendt til knopper, unge blader og sideskudd.

Fjerning av spissen

Hvordan beskjære cannabisplanter for høyavkastende knopper (3)

Toppencola(høyeste spiss av planten) inneholder et kjemisk element som kan hindre veksten av andre grener. Når du kutter den fordeler du energien til andre grener. Det er spesielt viktig å kutte tuppen når du vokser utendørs når du er bekymret for at planten skal vokse for høy. Hvis du harbegrenset plass innendørseller ønsker å vokse via Screen of Green, er det også tilrådelig å fjerne toppcolaen. Når du kutter av tuppen, gi planten noen dager til å komme seg.

Ikke beskjær under blomstringen!

Vi har allerede nevnt dette, men det er et poeng verdt å gjenta. Når en plante er skadet, genererer den en hormonell respons, inkludert en veksthemmer som kalles jasmonsyre. Når denne syren frigjøres, begynner planten din å fokusere på forsvar i stedet for vekst. Det er til og med mulig at denne forsvarsmekanismen vil stoppe veksten ellereliminere produksjonen av blomster (knopper) helt.

Unngå overbeskjæring

I spenningen ved å beskjære planten din, er det lett å overdrive og ende opp med å skade avlingene dine. I noen tilfeller er det bare et tilfelle av å fjerne noen THC-rike blader tidlig for å nyte avlingen din før høsting. Selv om det er forståelig, angrer du det harde arbeidet ditt fordimest potent og smakfull marihuanaer ikke tilgjengelig før høsting.

Når du beskjærer for første gang, vær oppmerksom på om grener kommer fra basalstammen til et blad. Hvis det er,ikkeklipp av det bladet. Ikke fjern en stilk eller en gren av alle bladene. Pass på at du vanner planten umiddelbart etter beskjæring for å stimulere veksten og redusere sjokk.

Mange dyrkere er fortvilet ved tanken på å fjerne blader tidlig. Dette er fordi blader som beskjæres når en plante er mindre enn 12 uker gammel inneholder minimalt med THC. Det virker som bortkastet, men i det større bildet gjør du det for å maksimere utbyttet.

Til slu*tt er det ingen garanti for suksess når du dyrker eller beskjærer cannabisplantene dine. Det vil være tider når du pleier en plante nøye i flere måneder, og den gir fortsatt et skuffende utbytte. Det er imidlertid ekstremt sjelden at dette skjer.

Når du beskjærer plantene dine riktig, og til riktig tid, bør du bli belønnet med et sunt, støtende utbytte.

Hvis du er ny på beskjæring og ønsker å være ekstra forsiktig, beskjær kun blader som ser usunne ut. Syke blader er gule, har brune tupper, er visne, eller deler av lappene blir spist. Så lenge bunnen av bladene har grener som kommer ut, kan du trygt fjerne dem.

Hvordan beskjære cannabisplanter for høyavkastende knopper (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5885

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.