Hvad er daytrading? - Daytrader.dk (2024)

Udgivet: 29. februar 2024

Begrebet Daytrading dækker over handel med værdipapirer på meget kort sigt – oftest inden for sekunder, minutter eller højest ganske få timer. Dermed ligger Daytrading langt fra gængs handel med aktier eller obligationer, hvor tidshorisonten typisk er uger, måneder eller måske ligefrem år. Man handler samtidig på en handelsplatform, hvor man både kan geare og shorte, for eksempel handelsplatformen Markets, som vi anbefaler her hos daytrader.dk

Når man første gang hører om daytrading kan det måske undre, hvordan det kan lade sig gøre at tjene penge på meget kortsigtede handler. For hvordan kan man vide, hvordan kursgrafen for et selskab vil bevæge sig i løbet af de næste få sekunder eller minutter? Svaret er, at en daytrader benytter sig af såkaldt ”teknisk analyse” af kursgraferne, når han foretager en handel. Det sker ud fra en teori om, at de historiske eller momentane bevægelser i kursgrafen kan fortælle noget om fremtidens bevægelser.

For at forstå forskellen på gængs, langsigtet handel med værdipapirer, og den meget kortsigtede handel kan man forestille sig to menneskers besøg i et stort indkøbscenter. Den langsigtede aktierhandler vil sandsynligvis gå ind i hver butik i indkøbscenteret og studere varerne, medarbejderne og regnskabet – er der tale om en sund forretning?

Hvis det hele ser godt ud, vil han til sidst overveje at købe en andel i den udvalgte butik. Den kortsigtede trader – derimod – vil slet ikke besvære sig med at besøge butikkerne. Han vil sætte sig på bænken i midten af indkøbscenteret og i stedet studere, hvordan kunderne bevæger sig ud og ind af centrets mange forretninger.

Hvis han pludselig ser, at flere og flere stimler sammen foran boghandelen, ja, så går han ud fra, at netop den butik har noget, der lokker folk til, og det får ham til hurtigt at købe en andel i butikken. Når kundetilstømningen falder igen (måske fordi et udsalg er ovre), så skynder han sig at sælge sin andel igen. Efterhånden ville denne handler lære kundernes bevægelsesmønstre at kende. Han vil vide, at når først 10 mennesker er stimlet sammen foran computerforretningens udstillingsvindue, så er der en vis sandsynlighed for, at flere kunder snart vil følge efter, og at forretningen indtjening kortvarigt vil stige.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Præcis sådan skal man også forstå daytraderens analyse af kursgrafer. En kursgraf afspejler intet andet en udbud og efterspørgsel, men underliggende er den præget af menneskets natur – såsom håb, frygt, nysgerrighed, ligegyldighed – eller måske ligefrem begejstring eller panik. Alle de følelser afspejles i grafen, og den erfarne daytrader kan se de samme følelser afspejle sig på samme måde i graferne igen og igen og igen.

Som daytrader bruger man en række begreber til at beskrive følelserne/bevægelserne i markedet. Nogle af disse begreber er: Modstandsniveauer, trendkanaler, bundformationer, stigende bunde, faldende toppe etc. etc.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt teknisk analyse overhovedet kan sige noget fremtidens bevægelser i en kursgraf, så behøver man blot at se på følgende eksempler:

Som daytrader med succes skal du med andre ord blive fortrolig med ”teknisk analyse”. Du skal sætte dig ind i alle de gængse mønstre, og også de mere avancerede. Du skal teste de mange tekniske indikatorer, der anskuliggør kursbevægelserne på nye måder, og du skal frem for alt øve dig igen og igen og igen. Jo flere kursgrafer du har kigget på, desto nemmere bliver det for dig at se mønstrene, og jo større chance er der for, at du en dag vil få succes.

Hvis du skal daytrade med succes, kan det heller ikke betale sig at bruge bankernes almindelige muligheder for at handle aktier. Det går simpelthen for langsomt. I stedet skal du bruge nogle af de handelsplatforme, der er skabt specielt til hurtige handler. Det kan for eksempel være handelsplatformen Markets som vi anbefaler hos daytrader.dk

På mange af disse platforme handler man i virkeligheden slet ikke aktierne, men i stedet bagvedlæggende kontrakter kaldet CFD’er eller futures. Disse kontrakter gør det muligt at handle ultrahurtigt, og det gør det også muligt både at ”sælge” og ”købe” markedet. Som daytrader behøver du derfor ikke være bekymret for, om markedet går op eller ned, hvis du ønsker gevinst.

Hvis markedet falder, så ”sælger” du simpelthen blot din position og tjener dermed penge, selvom markedet falder. Det lyder måske indviklet, men på de handelsplatforme, der er udviklet specielt til daytrading, trykker du blot ”sælg” eller ”køb” alt efter hvilken retning, du satser på. Handelsplatformen klarer resten. Hvis du vil vide mere om, hvordan man kan “sælge markedet”/shorte, kan du læse her. Det kræver naturligvis en handelsplatform, der kan håndtere den form for handel, for eksempel brokeren Markets.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Del denne artikel

Tidligere indlæg

Hvad er daytrading? - Daytrader.dk (2024)

FAQs

Hvad er daytrading? - Daytrader.dk? ›

Som daytrader bruger du en handelsplatform, hvor du både kan ”købe” og ”sælge” markedet. Det betyder, at du kan tjene penge både når markedet stiger og falder. For dig som trader er den en kæmpe fordel at kunne gå begge veje i et uroligt marked.

Hvad laver en daytrader? ›

Hvad er daytrading? Begrebet Daytrading dækker over handel med værdipapirer på meget kort sigt – oftest inden for sekunder, minutter eller højest ganske få timer. Dermed ligger Daytrading langt fra gængs handel med aktier eller obligationer, hvor tidshorisonten typisk er uger, måneder eller måske ligefrem år.

Er daytrading lovligt i Danmark? ›

Den såkaldte daytrader - altså en person, der handler aktier på den helt korte bane - var tiltalt for ulovligt at have forsøgt at manipulere kursen på en aktie op for at score en gevinst. Og den handling må han nu bøde for.

Hvor kan man daytrade i Danmark? ›

Nordnet er et smart valg for dig, der handler meget. Ud fra dine ønsker og behov tilbyder vi dig markedets førende handelsapplikationer, informationskilder og analyseværktøjer.

Hvor mange penge skal man have for at daytrade? ›

Helt ned til nogle få hundrede kroner. Et beløbs størrelse er naturligvis relativt. For nogen er 500 kroner et stort beløb, men bestemt ikke for alle. Daytrader.dk anbefaler dog alle nye tradere uanset formueforhold at starte ud med små beløb og dermed lav eksponering.

Er daytrading svært? ›

Daytrading er en speciel hurtig og nervepirrende del af aktiehandel. Her sælger og køber man samme dag og gør dermed sin gevinst op i slu*tningen af dagen. Det har tidligere været meget få, der har udøvet denne disciplin (og endnu færre, der har kunnet leve af det).

Hvor meget tjener en Trader? ›

Bruttolønnen for en Trader ligger imellem 47.150 - 83.266 for hele landet.

Hvordan starter man som daytrader? ›

15 gode tips til daytraderen
  1. Start småt.
  2. Hav en strategi, og hold dig til den.
  3. Vælg den rette broker/handelsplatform.
  4. Hav godt styr på stops og targets.
  5. Sæt regler op for dig selv. Skriv dem ned, og følg dem.
  6. Følg med i nyhederne.
  7. Lær nogle få markeder at kende, og fokuser på dem.
  8. Uddan dig selv.

Hvor meget skat skal man betale af daytrading? ›

Eftersom finansielle kontrakter beskattes som kapitalindkomst, betyder det, at man typisk skal betale enten ca. 37% eller ca. 42% (eksl. kirkeskat) som borger i en gennemsnitskommune alt efter størrelsen af din gevinst og din øvrige lønindkomst mv.

Hvor meget skat betaler man af trading? ›

Handel med børsnoterede aktier og aktiebaserede, udbyttebetalende investeringsforeningsbeviser (såkaldte IMB´er) skal beskattes som aktieindkomst efter realisationsprincippet med 27% op til 61.000 kr. i 2024 (58.900 kr. i 2023) og 42% herudover. Læs mere her Skat ved aktiehandel.

Hvordan beskattes daytrading? ›

Handles aktier, finansielle kontrakter eller andre typer værdipapirer igennem et selskab skal nettoresultatet af afkastet på dette beskattes som selskabsindkomst efter lagerprincippet med 22%. Tab kan som hovedregel fratrækkes direkte i anden selskabsindkomst.

Kan man leve af daytrading? ›

Det er et flot afkast og mange penge, men ikke helt nok til at leve af for de fleste mennesker. Som dygtig daytrader er det ikke umuligt at tjene 5-15 % i afkast om måneden (med deraf følgende større risiko), hvilket på en million giver omkring 50.000-150.000 kroner om måneden.

Hvad er bedst at daytrade? ›

eToro er den bedste daytrading-platform til amerikanske aktier, da den tilbyder nul procent i kurtage på disse aktier. Det betyder, at det er helt gratis at handle med amerikanske aktier på eToro, hvilket er en stor fordel for aktive daytradere, der skal udføre mange handler hver dag.

Er trading skattefrit? ›

Du bliver kun beskattet af gevinsten, hvis det sammenlagte beløb er større end 2.000 kr. Du kan også kun trække tab fra, hvis tabet i alt er større end 2.000 kr. Aktier og investeringsbeviser, der er udstedt af et obligationsbaseret investeringsselskab, beskattes først af gevinsten, når du sælger dem.

Hvor kan man lave daytrading? ›

På daytrader.dk præsenterer vi bl. a. disse handelsplatforme, der alle er EU-regulerede: AvaTrade, eToro, Markets, Saxo Bank, IG Markets, Pepperstone, Nordnet og DeGiro. Læs mere om hvorfor man bør vælge EU-godkendte handelsplatforme frem for de uregulerede af slagsen her.

Hvordan foregår daytrading? ›

Som daytrader bruger du en handelsplatform, hvor du både kan ”købe” og ”sælge” markedet. Det betyder, at du kan tjene penge både når markedet stiger og falder. For dig som trader er den en kæmpe fordel at kunne gå begge veje i et uroligt marked.

Kan man blive rig på daytrading? ›

Hvis man angriber daytrading på den rigtige måde, kan man tjene penge på både op- og nedad- gående markeder – og det behøver ikke kun være ved brug af short selling, blot fordi markederne falder,” siger Kozok.

Hvad laver man som Trader? ›

Definition af Trader

En person der handler med finansielle værdipapirer på det finansielle marked, enten for sig selv eller for andre. Hovedforskellen mellem en trader og en investor er varigheden for, hvor lang tid personen holder værdipapiret.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6080

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.