Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2024)

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat je jouw risico moet spreiden en niet alles op één cryptocoin moet zetten. En dan zeker niet als het nog geen gevestigde naam is zoals bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin.

Goed portfoliomanagement houdt ook in dat je jouw risico spreidt en dat je meerdere coins hebt. Als het dan met één even tegen zit, gaat het met de ander misschien wat beter. Zo houdt je onder aan de streep meer over dan wanneer je maar één coin hebt en die stort in.

Als je wilt weten hoeveel je moet inzetten op de coins die je koopt en hoe je dit precies moet inrichten, is het artikel over risicomanagement zeker interessant voor je.

Wat lees je in dit artikel?

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Coins in jouw portfolio

Terug naar hoeveel cryptomunten optimaal is om te hebben.

HODL

Hoeveel coins optimaal is in jouw portfolio is mede afhankelijk van jouw strategie. Koop je coins die je interessant vindt en hou je die vast tot in de eeuwigheid? Dan maakt het niet zoveel uit hoeveel coins je hebt.

Wat je doet, is het spreiden van jouw risico over meerdere coins én je hoopt dat de nieuwste coins die op de markt komen, een nieuwe hype worden. Zodat je die (hopelijk) met veel winst weer kunt verkopen. Hoe lang dat duurt, is minder van belang.

Na aanschaf van de coins kun je bijvoorbeeld een verkoopsignaal instellen, dat ze bij 20% winst weer op de markt verkocht worden. Zo hou je geld beschikbaar om te investeren in andere coins. Die 20% kun je uiteraard ook op 5% of 50% zetten. Net hoe actief jij bezig wilt zijn met jouw portfolio.

DCA

Als jij gebruik maakt van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie is het niet zo handig om veel coins in jouw portfolio te hebben. Het is optimaler om dit te beperken tot een stuk of vijf. Bij DCA investeer je elke maand een bedrag in de cryptocoins van jouw keuze.

Het maakt niet uit wat de waarde op dat moment is, je gaat er vanuit dat de waarde met verloop van tijd stijgt. Doordat jij dan weer wat meer betaalt en dan weer wat minder, heb je uiteindelijk een gemiddelde inkoopprijs waar de fluctuatie uit is gemiddeld.

Een gemiddelde van drie tot vijf coins in portefeuille is bij deze strategie handig. Stel je wil elke maand €150 investeren in crypto: dan is dat bij vijf coins €30 per maand per coin en bij drie coins €50 per coin per maand.

Ook kun je er voor kiezen om bij het investeren van € 150 per maand, de helft in Bitcoin te steken en de overige euro’s te verdelen over de andere coins.

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Welke coins moet ik in mijn portefeuille hebben?

De keuze voor de coins baseer je op jouw eigen onderzoek. Welke coins hebben naar jouw mening de potentie om te groeien? Hoe wil je jouw portfolio inrichten, wil je alleen gevestigde namen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Avelanche (AVAX) of wil je ook instappen in kleine crypto parels, waar je een hoge verwachting van hebt op de langere termijn? Die coins kun je vinden in dit rapport en prima gebruiken om jouw portfolio compleet te maken.

Daarnaast is het handig om coins te kiezen die een ander belang hebben. Je kunt kiezen voor vijf coins die zich richten op het versimpelen van betalingsverkeer, echter heb je dan grote kans dat deze coins met elkaar concurreren en dat de marktbeweging in de koers ongeveer gelijk is.

Verstandiger is het dan om één coin te kiezen die zich richt op het versimpelen van betalingsverkeer, een coin die zich richt op beveiliging en daarnaast coins die zich weer op wat anders richten. Je kunt hier kiezen waar jij je goed bij voelt en waar jij vertrouwen in hebt.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2)

Wil je jouw portfolio in een app tracken? Check dit artikel!

Bij crypto kun je van de ene op de andere dag rijk zijn. Of arm. Doordat crypto niet gereguleerd wordt, zijn de koers schommelingen hoger dan bij de aandelenbeurs. En daar moet je wel tegen kunnen. Investeren in crypto doe je daarom ook niet voor de korte termijn.

Uiteraard, natuurlijk is het fijn als je vroegtijdig geïnvesteerd hebt in de nieuwe Shiba Inu en op tijd verkoopt. Maar beter kun je kijken naar de lange(re) termijn, van drie tot vijf jaar.

Op coinmarketcap kun je kijken wat de koers van crypto de afgelopen jaren gedaan heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar een coin die je in jouw portfolio wilt hebben. Wat heeft die in deze periode gedaan, in harde euro’s / dollars maar ook in procenten? Grote kans dat dit een mooie stijging geweest is!

Wil je meer weten over hoe je jouw portfolio kunt indelen?

Bij Crypto Community krijg jij een persoonlijk en op maat gemaakt crypto plan en tools die je helpen om jouw portfolio optimaal in te richten en te beheren. Je krijgt persoonlijke coaching en begeleiding om zoveel mogelijk uit jouw crypto investering te halen.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (3)

Daarnaast krijg je ook toegang tot de community, waar andere cryptoliefhebbers tips & tricks uitwisselen om elkaar te helpen naar een zo goed mogelijk resultaat. Bij het aanmaken van een gratis account krijg jij al toegang tot de Crypto Portfolio Tracker, een heel handig hulpmiddel bij het beheren van jouw portfolio!

Bij Crypto Community zijn er drie opties: je kiest voor een gratis account, een account met een fee per maand (en ontzettend veel extra voordelen ten aanzien van het gratis account!) of je gaat all-in en kiest een jaarabonnement met 10% extra korting en een persoonlijk consult.

Check hier het gratis account!

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Home » Blog » Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Geld verdienen

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (5)

Crypto rewards verdienen op Coinbase

Wil jij gratis crypto verdienen? Dat kan op Coinbase door het doen van korte quizjes! Ook kun je een beloning ontvangen wanneer je automatisch gaat traden.

Lees verder »

07/01/2022

Technische analyse

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (7)

Crypto indicatoren; welke kun je gebruiken?

Technische analyse is een belangrijk onderwerp als je verstandig wilt handelen in crypto. Je kunt gebruik maken van verschillende indicatoren die je op weg helpen met het inschatten van de koers. Lees er meer over!

Lees verder »

01/10/2021

Crypto kennis

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (9)

Welke e-learning crypto volgen om jouw kennis te vergroten?

Op dit moment schieten de e-learnings over crypto als paddenstoelen uit de grond: het lijkt wel of iedereen wil meegenieten van het succes van Bitcoin begin 2021. Waar moet je op letten als je een e-learning wil gaan volgen?

Lees verder »

08/01/2021

PrevPreviousCrypto parels rapport 2022

NextGratis NFT trainingNext

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2024)

FAQs

Wat is een goed crypto portfolio? ›

De bedoeling van het samenstellen van je portfolio is om een fundament van coins te bouwen die hun waarde bewezen hebben. Het grootste gedeelte van je investering zul je in top tien coins moeten doen, als je het risico wilt beperken. Een redelijke verhouding van je portfolio is ongeveer 50/40/10.

Hoeveel crypto's zijn er? ›

Meer dan 2000 cryptocurrencies zijn beschikbaar om te kopen en te verkopen. De meeste hebben weinig waarde. Van al deze crypto's zijn bitcoin, ether (het token van het Ethereum-netwerk), bitcoin cash (een zijtak van bitcoin) en litecoin qua marktkapitalisatie het meeste waard.

Is er nog toekomst voor crypto? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Welke crypto gaat stijgen 2024? ›

WienerAI – een nieuwe meme crypto die gaat stijgen in 2024

Het is lastig om te voorspellen welke crypto gaat stijgen, maar voor WienerAI valt dit met enige zekerheid te zeggen. De token van het project, $WAI, bevindt zich namelijk in de presale, waardoor de cryptomunt voor een scherpe prijs wordt verkocht.

Welke crypto heeft hoge verwachtingen? ›

Top 10 beste cryptomunten voor de lange termijn
CoinVoorspelling juli 2025Voorspelling 2031
1. Bitcoin (BTC)€ 134.848,77€ 657.704,17
2. Ethereum (ETH)€ 6.697,38€ 32.480,91
3. Polkadot (DOT)€ 15,37€ 74,86
4. Cardano (ADA)€ 1,00€ 4,89
6 more rows

Wat is de beste wallet voor crypto? ›

Best Wallet – De beste wallet voor crypto met eigen exchange: Best DEX en eigen coin: BEST token. MEXC – Een van de beste crypto wallets met app voor mobiel traden. Kraken – Uitstekende crypto exchange met staking om meer winst te maken. Zengo – Koop crypto op deze uitstekende crypto wallet app voor trading.

Kan Bitcoin naar 0 gaan? ›

Bitcoin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en sterk in prijs gestegen. Maar kan Bitcoin dan ook weer naar 0 euro gaan? Technisch gezien is dat mogelijk, maar in de praktijk is het erg onwaarschijnlijk. Dat heeft te maken met de manier waarop Bitcoin gebouwd is.

Hoeveel crypto mag je hebben? ›

Belasting over crypto valt, op enkele uitzonderingen na, onder de vermogensheffing in box 3. In 2022 bedroeg het heffingsvrije vermogen 50.650 euro voor alleenstaanden. Ben je in het bezit van een fiscaal partner dan mogen jullie samen 101.300 euro belastingvrij bezitten.

Welke crypto wordt groot? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum. € 2.681,86. € 6.494,30.
  • Solana. € 111,44. € 276,94.
  • Decentraland. € 0,3700. € 0,9100.
  • Polygon. € 0,5900. € 1,47.
  • Bitcoin. € 53.872,80. € 131.397,63.
  • Enjin Coin. € 0,2600. € 0,6300.
  • Chiliz. € 0,1000. € 0,2400.
  • Loopring. € 0,2100. € 0,5200.

Welke crypto gaat het meest stijgen? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
CoinVerwachting juli 2025Verwachting 2026
1. Ethereum (ETH)€ 6.697,38€ 11.315,38
2. Cosmos (ATOM)€ 18,82€ 31,96
3. Shiba Inu (SHIB)€ 0,00005310€ 0,00008990
4. Cardano (ADA)€ 1,00€ 1,69
6 more rows

Zal Bitcoin nog zakken? ›

Bitcoin blijft op de goede koers. De voorspellingen zijn halverwege 2030 een koers van € 423.350,75. Richting december 2030 zal de prijs dan waarschijnlijk schommelen rond de € 469.406,28. Deze informatie is afkomstig van DigitalCoinPrice en is bijgewerkt op 4 mei 2024.

Wat zijn veelbelovende crypto? ›

Wat zijn veelbelovende crypto voor 2024?
  • Flow (FLOW) € 1,89. € 3,18.
  • Kyber Network (KNC) € 1,26. € 2,13.
  • Ethereum (ETH) € 6.864,40. € 11.597,57.
  • The Graph (GRT) € 0,5500. € 0,9200.
  • Ripple (XRP) € 1,09. € 1,81.
  • Bitcoin Cash (BCH) € 1.002,86. € 1.681,07.
  • Tether (USDT)
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00005140. € 0,00008710.

Welke Altcoin heeft de meeste potentie? ›

Welke kleine altcoins hebben veel potentie?
CoinVerwachting juli 2024Verwachting december 2024
1. VeChain€ 0,0331€ 0,0806
2. Origin Protocol€ 0,1300€ 0,3200
3. Chiliz€ 0,1100€ 0,2600
4. Ocean Protocol€ 0,8200€ 2,01
6 more rows

Wat is de beste app voor crypto? ›

Vergelijkingstabel beste crypto apps van Nederland
RankCrypto appApp beschikbaar voor
1.eToroiOS & Android
2.CoinbaseiOS & Android
3.MEXCiOS & Android
4.YouHodleriOS & Android
4 more rows
Apr 4, 2024

Wat is de beste crypto om in te investeren? ›

Volgens het rekenkundig gemiddelde van de afgelopen 5 jaar zouden Stellar Lumens en Ethereum de beste cryptomunten zijn om op de lange termijn te investeren. Houd er rekening mee dat prestaties uit het verleden geen betrouwbare indicator zijn voor toekomstige prestaties.

Is crypto een goede belegging? ›

De koers van cryptovaluta kan hard stijgen waardoor je een hoog rendement behaalt. Maar wees je bewust van de hoge risico's. Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. En beleg maximaal een paar procent van het vermogen dat je voor beleggen beschikbaar hebt in crypto.

Is het een goed moment om crypto te kopen? ›

Zelfs na grote dalingen sinds zijn all-time-high blijkt Bitcoin kopen nog steeds een goede investering. Tussen januari van 2017 en januari van 2022 is de beroemdste cryptocurrency ter wereld met maar liefst zo'n 4.500% in waarde gestegen.

Wat is de beste crypto platform? ›

Beste crypto app voor altcoins
RangCrypto AppAantal Altcoins
1.eToro130+
2.Coinbase120+
3.OKX160+
4 days ago

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5880

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.