Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (2024)

Lees hier de 5 meest gebruikte manieren om crypto traders te scammen

Ook crypto is het doelwit van scammers: mensen die over jouw rug snel geld willen verdienen. Jouw geld, want jij eindigt met helemaal niets. Oppassen dus voor scammers! Naast dat bepaalde ICO’s soms een scam zijn, zijn er nog veel meer manieren waarop jij opgelicht kan worden.

Welke info lees je in dit artikel?

Phising: nepmails waarin jouw gegevens gevraagd wordt

Wanneer je in jouw spam box kijkt zie je waarschijnlijk ontzettend veel mailtjes zoals

BTC Payout Verification – Account verification, final message
Bitcoin Revolution – Geef een HIGH profit saldo vrij, verificatie vereist binnen 48 uur
Bitcoin Code – $ 13.482,48 added to your account

Allemaal phising mail! Wat vaak gebeurt is dat criminelen een complete site namaken, zodat jij jouw gegevens achter laat. Maar omdat dit een nepwebsite is, vallen jouw inlog- of creditcard gegevens in handen van cybercriminelen. En die kunnen daarna mooi jouw cryptosaldo overmaken naar hun eigen rekening. Auw!

Hou altijd in gedachten dat mensen echt nooit zomaar geld naar je overmaken. Of dat de exchanges waarop je handelt, jouw inlog gegevens vragen. En beveilig daarnaast jouw account met 2 factor autentification, zodat je bijvoorbeeld een extra code per sms krijgt en deze moet invoeren als je wilt inloggen. Zo weet je zeker dat niemand bij jouw crypto komt.

Nep posts: verdubbel jouw cryptosaldo

Via reclames of posts op Twitter en Telegram zie je berichtjes voorbij komen dat jouw saldo verdubbeld wordt wanneer je een klein bedragje overmaakt. Kassa! Ehh.. Nee. Toch niet. Dit is gewoon scam. Ook al lijkt het alsof de berichtjes gewoon van CoinBase of Elon Musk afkomstig zijn: doe het niet. Het is echt een scammer die jouw gegevens wil achterhalen of jouw account wil plunderen.

Er wordt net gedaan alsof je 1 tot 100 Bitcoin krijgt wanneer je slechts 0,1 Bitcoin toestuurt ter verificatie, maar je krijgt niets. Echt niet. Vertrouw dit soort berichten niet.

In 2020 is ook YouTube doelwit geworden van dit soort scam. Accounts van bekende vloggers worden gehackt, waarna een live stream gestart wordt met give away, waarbij jouw saldo verdubbeld kan worden als je even de QR code scant. Gewoon niet doen.

Het gebeurt niet alleen bij grote bedrijven: een complete hack van het netwerk, waarna alleen vrijgave volgt als een groot bedrag aan Bitcoin betaald wordt. Ook jij als individu kan doelwit worden van deze vorm van oplichting.

Hoe werkt de scam precies? Criminelen sturen een mail waarin ze je wijs proberen te maken dat jouw pc gehackt is en dat ze alles kunnen volgen wat je doet. Ze doen alsof ze een keylogger op jouw laptop geïnstalleerd hebben, waardoor ze alles kunnen volgen. Dat kan ongedaan gemaakt worden, maar alleen als je een bepaald bedrag in crypto betaalt.

Een andere vorm is een email waarin aangegeven wordt dat ze via jouw webcam beelden gemaakt hebben, waarvan jij niet wilt dat ze wijd verspreid worden. Bijvoorbeeld beelden van jou wanneer je p*rno kijkt. Ook hier wordt aangegeven dat je moet betalen, en dat de beelden dan vernietigd worden. Betaal je geen crypto, dan krijgt iedereen in jouw emaillijst een mailtje met de beelden.

Klik vooral niet op welke link dan ook in de emails die hierop lijken en verwijder ze direct.

Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (1)

Scam via ICO

Ook ICO’s kunnen gebruikt worden voor scams: bijvoorbeeld door pump & dump acties. Vaak hoort de “underground” massa op het laatste moment welke cryptocoin gepumpt gaat worden, maar de oplichters hebben de munt dan allang al aangeschaft. Als de massa instapt, verkopen zij alle coins die ze hebben. Dit gaat vaak supersnel, voro je het weet is de coin al gedumpt door de oplichters en zit jij met onverkoopbare meuk die niets meer waard is.

Een andere manier is de volgende, die lijkt op pump & dump. Alleen wordt er bij deze veel meer ruchtbaarheid aan gegeven, waardoor iedereen weet dat dit dé coin is die je moet hebben: Er wordt een nieuwe coin in de markt gezet die 100x hoger gaat dan Bitcoin ooit gedaan heeft. Dat wil je toch niet missen? Je checkt de website, die er goed uit ziet. Alles lijkt betrouwbaar. Maar het is niet. Ook hier hebben de scammers de munt vooraf al aangekocht en verkopen ze de boel als de ICO op een voor hen acceptabel niveau is, zodat ze kunnen cashen. En ook dan zit jij met de gebakken peren.

Bij ponzifraude vragen de scammers jou om een storting crypto te doen. Je krijgt in ruil daarvoor een gegarandeerd rendement. Uiteindelijk is er maar één winnaar: de scammer. Trap er niet in. De kans dat je nog wat terugziet van jouw crypto is heel klein.

Bij een piramidespel wordt door de oplichter beloofd dat je een gegarandeerd rendement krijgt, wanneer je andere mensen aanbrengt om ook crypto in te leggen. Hierdoor kan de piramide snel groeien, zodat jij jouw geld meer dan dubbel terug verdient. Tenminste, dat wordt beloofd. Uiteindelijk is er maar één winnaar, en dat zijn de mensen die de scam hebben opgezet. Vaak zie je niets meer terug van jouw investering bij een piramidespel.

Veilig crypto traden: doe kennis op!

Wil jij meer kennis opdoen over crypto?
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training!

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar!

Aan het eind van deze online training
– Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
– Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken
– Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
– Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Home » Blog » Herken crypto scam: trap er niet in!

Crypto kennis

Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (4)

Cryptocurrency minen: Alles wat je moet weten

Door crypto te minen kun je een mooi zakcentje bijverdienen. Hoe gaat mining in z’n werk?

Lees verder »

04/11/2023

Crypto kennis

Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (6)

Herken crypto scam: trap er niet in!

Herken crypto scam: trap er niet in! Lees hier de 5 meest gebruikte manieren om crypto traders te scammen Ook crypto is het doelwit van

Lees verder »

23/08/2020

Geld verdienen

Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (8)

Passief inkomen verdienen met crypto dividend

Crypto dividend: Wat is het en hoe kun je er passief geld mee verdienen?

Lees verder »

11/11/2023

PrevPreviousHoe ziet een goede whitepaper er uit?

NextWaar voldoet een goede cryptocursus aan?Next

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Home » Blog » Herken crypto scam: trap er niet in!

Herken crypto scam: trap er niet in! - Cryptocursus-info.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5620

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.