De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (2024)

Binnen de beleggerswereld zijn er een aantal manieren waarop je kunt beleggen. Eén van die manier is beleggen in assets met Contract For Differences (CFD). Er zijn zeer veel verschillende brokers bij wie je kunt beleggen in CFD’s, maar wat is nu de beste CFD broker? Daar ga je met het lezen van dit artikel achter komen!

Beginnen bij de Beste CFD Broker in 4 stappen

  • 1 - Kies een broker - Zoek de beste CFD broker en begin vandaag nog met CFD trading (wij raden eToro aan!)
  • 2 - Geld storten - Stort eenvoudig geld met één van de betalingsmogelijkheden zodat je direct kunt beginnen.
  • 3 - CFD belegging kiezen - Kies een van de CFD's en speculeer op de koers.
  • 4 - CFD beleggen - Maak de transactie rond en jij bent direct handelen in CFD's bij de beste CFD broker.

Begin bij de beste CFD broker

Klaar om te beginnen met handelen bij de beste CFD broker? Klik op de groene knop en begin direct!

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Inhoud Toon

In dit artikel bespreken we in de eerste plaats wat CFD beleggen precies is. Verder zullen een aantal brokers bespreken bij jij het beste kun beleggen in CFD. Daarvoor gaan wij op zoek naar de best CFD broker.

Vandaag nog beginnen bij de beste CFD broker

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat is een CFD broker?

Om te begijpen wat een goede CFD broker is, moeten we eerst uitleggen wat een CFD is. Zo weet je binnen no time het antwoord op de vraag: wat is een CFD broker?

CFD beleggen staat voor beleggen in Conract For Differences. Door middel van CFD handel beleg je niet op een traditionele manier, waarbij je daadwerkelijk eigenaar wordt van het product dat je koopt.

Daarentegen speculeer je op de toekomstige koers van een product. Je belegt dus omdat je van een bepaald product een koerstijging verwacht of een koersdaling en sluit daar een CFD contract over af.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (1)

Met CFD handel speculeer je op koersbewegingen

Dit is ook de reden dat je niet echt eigenaar wordt van het product, omdat je het als het ware leent van een andere partij. Met die partij spreek je een bepaalde periode af en na die periode moet de andere partij de uitgeleende asset verplicht van jou terugkopen.

Vervolgens is het verschil in de waarde na die afgesproken periode is voor jou of je winst of verlies. Bij online CFD brokers kun je een account maken die specifiek is toegespitst op deze CFD handel.

Voorbeeld CFD Handel

Als jij bijvoorbeeld speculeert dat het aandeel Tesla binnen twee weken gaat stijgen, dan kun je middels CFD handel een CFD afsluiten over Tesla-aandelen van een periode van bijvoorbeeld drie weken.

Je besluit daarom een CFD af te sluiten met een omvang van 100 Tesla-aandelen. We nemen aan dat op dit moment 1 Tesla-aandeel € 150 euro waard is.

Na drie weken is jouw voorspelling uitgekomen en is de koers van Tesla-aandelen inderdaad gestegen naar € 175 per aandeel. De andere partij moet nu de aandelen verplicht van jouw terugkopen.

Het verschil per aandeel is dus € 25. Aangezien de CFD handel bestond uit 100 Tesla-aandelen is jouw winst in dit geval: 100 x 25 = € 2500

In het volgende gedeelte gaan we in op de vraag: wat is een CFD broker?

Zelf beginnen met CFD handel? Registreer je dan bij eToro!

Beginnen bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe kan ik beginnen bij de Beste CFD Broker?

Nu je weet wat CFD beleggen precies is gaan we je vertellen hoe je zelf kunt beginnen met CFD trading.

Voordat je kan beginnen met CFD trading is het van belang om een goede broker uit te kiezen. Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de beste CFD broker uit het grote aanbod te selecteren.

Daarom hebben wij hier speciaal voor jou een voorselectie gemaakt waaruit jij de best CFD broker Nederland kunt kiezen. We zullen ze stuk voor stuk bespreken.

Daarna zullen we nog uitleggen hoe je precies een account aanmaakt bij een online broker en hoe je uiteindelijk kan beginnen met CFD trading.

  • Stap 1: Bepaal de beste CFD Broker
  • Stap 2: Maak een account aan bij de beste CFD broker
  • Stap 3: Stort geld
  • Stap 4: Zoek een contract for difference
  • Stap 5: Doe je eerste CFD trade
  • Direct beginnen met eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 1: Bepaal de beste CFD Broker

In dit deel van het artikel zullen we een aantal brokers bespreken die ofwel CFD handel aanbieden op hun platform, ofwel hun platform hebben gespecialiseerd op CFD trading.

We zullen achtereenvolgend eToro, Plus500, Libertex, Capital.com en Trading212 bespreken. In onze ervaring zijn dit goede CFD brokers. Jij kunt uiteindelijk nog de best CFD broker Nederland voor jezelf kiezen, maar wij raden deze brokers aan als goed in gebruik.

De top 5 CFD Broker vergelijken

1. eToro

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (2)

Ben jij nog niet zo ervaren op de markt en wil jij op een toegankelijke manier kennis maken met beleggen? Het is dan tijd om de beste CFD broker vergelijken. Ben je een beginner? Dan is eToro de broker waar jij naar op zoek bent.

Voor belegger met niet heel veel ervaring biedt eToro een breed scala aan voordelen. Zo is niet alleen het platform snel en makkelijk te begrijpen, ook kun je als beginnend belegger gebruik maken van de copytrading functie.

Via de copytrading functie van eToro kun je in de portfolio’s van andere beleggers op het platform bekijken. Er is zelfs een subpagina waar je de meest succesvolle eToro beleggers van het moment kunt volgen.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (3)

Het Copytrading Network van eToro

Je kunt op deze manier op je gemak verschillende strategieën bekijken om inspiratie op te doen of om wat van op te steken. Daar houdt het echter niet op voor eToro, omdat eToro het ook mogelijk heeft gemaakt om deze portfolio’s te kopiëren.

Dit betekent dus dat jij de meest succesvolle strategieën kunt kopiëren en zelf kan gebruiken. Op deze manier wordt beleggen voor jouw lekker makkelijk gemaakt.

Goedkoopste CFD broker

Verder bied eToro je zeer veel asset mogelijkheden aan waarin je kunt beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in traditionele aandelen te beleggen, maar ook in forex, ETF’s of grondstoffen. Daarnaast kun je bij eToro gebruikt kunt maken van de Contract For Difference optie.

Bij het handelen in aandelen en ETF’s betaal je bovendien 0% commissie, wat eToro niet zomaar een goedkope CFD broker, maar misschien wel de goedkoopste CFD broker maakt!

As je echter nog niet heel veel ervaring hebt met bijvoorbeeld CFD handel, dan kun je bij eToro eerst nog oefenen meteen gratis demoversie.

Ook hoef je niet over hele grote kapitalen te beschikken om bij eToro te beginnen met beleggen in bijvoorbeeld CFD handel. eToro hanteert namelijk een hele lage minimale storting van € 170

Wil jij weten wat experts vinden van eToro als online broker? Op onze brokers pagina delen onze experts hun ervaringen met het eToro platform.

Direct aanmelden bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

2. Plus500

Plus500 is mag zeker niet ontbreken in ons lijstje van beste CFD brokers. Deze plek als goede CFD broker heeft Plus500 onder meer verdiend door hun specialisatie in CFD trading.

Je kunt op het platform van Plus500 namelijk alleen beleggen in Contract For Difference. Door hun specialisatie bieden zij CFD aan in zeer veel verschillende assets.

Met hun specialisatie in CFD trading is Plus500 één van de grootste en meest succesvolle brokers in Europa geworden. Bij Plus500 ben je dus verzekert van hoge kwaliteit financiële diensten.

Deze hoge kwaliteit krijg je tegen zeer lage kosten, omdat de spreads over de beleggingen zeer laag zijn. Plus500 valt hierdoor dus als goedkope CFD broker aan te merken.

Het platform van Plus500 is voor veel beleggers een oase van rust. Dit komt doordat het platform zeer overzichtelijk en zeer gemakkelijk te hanteren is. Daarom passen nieuwe zich doorgaands gemakkelijk en snel aan het platform aan.

Gratis demoversie

Als jij je nog niet helemaal eigen bent met CFD handel, dan kun je bij Plus500 gebruik maken een gratis demoversie van het echte platform.

In deze demoversie kun jij zelf ervaren hoe het is om met Contract For Difference te handelen.

Direct starten bij Plus500? De CFD’s liggen binnen handbereik!

CFD beleggen bij Plus500

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

3. Libertex

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (5)

Net als Plus500 kun je bij Libertex alleen terecht als je wil handelen in CFD. Ook Libertex heeft zich namelijk gespecialiseerd in de CFD handel.

In een handig overzicht kun je CFD’s in verschillende soorten assets afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld CFD’s afsluiten in aandelen, grondstoffen, ETF’s of cryptovaluta.

Door het brede assortiment aan assets is er voor jou altijd wel een markt waarin jij CFD handel kan bedrijven. Ook kun je op al deze assets een hefboom toepassen, waardoor je in korte tijd veel rendement kan behalen.

Het risico neemt echter wel toe naarmate je de hefboom groter maakt. Hierdoor heeft Libertex ook een special stop-loss of take-profit functie. Hiermee kun je het risico op een verlies enigszins verkleinen of jezelf wat meer verzekeren van een bepaalde winst.

Een ander bijkomend voordeel van Libertex is dat je gebruik kunt maken van geavanceerde analyse tools. Zo kun je bijvoorbeeld MetraTrader 4 gebruiken om zowel technische- als marktanalyses uit te voeren.

Op deze manier beschik je bij het handelen in CFD’s over veel informatie waarmee jij een rationele beslissing kunt maken.

Gratis ervaring opdoen bij Libertex

Ook beschikt Libertex over een gratis demoversie, die de meer onervaren belegger kan gebruiken om wat meer ervaring op te doen.

Maar ook nieuwe klanten kunnen op deze manier zonder enig risico kennis maken met het Libertex platform. Hierdoor maak je geen onnodige fouten als je met echt geld gaat handelen in Contract For Difference.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (6)

Maak gebruik van een gratis demoversie bij Libertex

Libertex is geroemd door experts als uitstekende CFD-broker! Jij kan ook eenvoudig een account registreren en binnen enkele minuten aan de slag.

Begin direct bij Libertex

Begin direct bij Libertex

4. Capital.com

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (7)

Bij Capital.com kun je als belegger van elk niveau terecht. De interface van Capital.com is daarnaast ook zeer toegankelijk voor nieuwe klanten met meer ervaring.

Binnen een dag heb je precies door hoe het platform van Capital.com werkt. Als we deze broker met de andere brokers vergelijken, dan valt op dat Capital.com zich focust op het creëren van een toegankelijk platform.

Zij doen dit aan de hand van een heel laag instapbedrag. Door de minimale storting van € 20 op je account is het vrijwel voor iedereen mogelijk om te beginnen met beleggen bij Capital.com. Als je met een klein bedrag wil beginnen is Capital een goedkope CFD broker.

Met het geld dat je gestort hebt op je account kun je bij Capital.com investeren in CFD’s. Bij Capital kun je handelen met CFD’s in aandelen, grondstoffen, indices, crypto en forex.

Verder berekent Capital.com geen commissie of transactie kosten over jouw investeringen. Daarentegen hanteren ze alleen een spread over je beleggingen. Hierdoor maakt Capital.com het voor jou mogelijk om tegen lage kosten te beleggen.

Is Capital.com de broker voor jou? Registreer je via de groene button!

Begin bij Capital.com

5. Trading212

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (8)

Een goede CFD broker die onze lijst afsluit is Trading212. Deze broker is een gevestigde naam in de Europese beleggerswereld.

Trading212 is in 2004 in Bulgarije opgericht, maar inmiddels bevindt het hoofdkantoor zich in Engeland.

Trading 212 is niet uitsluitend een broker waar je in CFD’s kunt handel. Dit bedrijf heeft zich ook nog op andere markten gericht dan de CFD handel.

Zo kun je bijvoorbeeld ook op de traditionele manier beleggen aandelen, grondstoffen, crypto’s of forex. Met traditioneel bedoelen we hier dat je ook daadwerkelijk eigenaar van een asset wordt als je erin investeert.

Er zijn geen transactiekosten of commissie bij het handelen in CFD’s bij Trading212. Daarentegen hanteert Trading212 bepaalde spreads over de CFD’s.

Net als bij Libertex beschikt ook Trading212 over een hefboom functie, die jij kan toepassen op je Contract For Difference beleggingen. Dit is echter risicovol.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (9)

Beleggen bij deze Europeze broker doe je heel eenvoudig via de apps in de Play Store of App Store.

Stap 2: Maak een account aan bij de Beste CFD Broker

In het geval dat jij de best CFD broker hebt kunnen uitkiezen en klaar bent met brokers vergelijken, dan kun je bij de beste CFD broker Nederland ook een account aanmaken.

Dit proces verloopt bij de door jouw gekozen best CFD broker vaak hetzelfde als bij de andere brokers. Dit komt doordat de brokers streng gereguleerd worden oor financiële instanties.

In dit voorbeeld zullen daarom alleen het aanmeldingsproces bij eToro als beste CFD broker bespreken.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (10)

Begin nu bij eToro

Als eerste stap moet je naar de site van eToro gaan of de app downloaden. Vervolgens kun je met een e-mail adres een account aanmaken.

Nadat je de verificatie mail hebt bevestigd kun je al van en aantal diensten van eToro gebruik maken. Zo kun je al op het platform rondkijken en grafieken bekijken. Ook kun je de gratis demoversie uitproberen.

Wil je echter al door naar de volgende stap? Dan dien je eerst een document up te loaden bij eToro ter bevestiging van de identiteit. Dit kan bijvoorbeeld een foto van je paspoort of ID-kaart zijn.

Nadat de documenten zijn goedgekeurd door eToro kun je jouw bankrekening aan het eToro account koppelen en kun je geld storten.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

De eerste keer dat je geld gaat storten bij eToro moet je minimaal € 170 overboeken.

Dit bedrag kun je overmaken op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld met behulp van PayPal of iDEAL.

In de afbeelding zie je de homepage van het eToro platform. Links onderaan staat de knop ‘Geld Storten’.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (11)

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een Contract For Difference

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (12)

Beleggen in aandelen bij eToro

Bij eToro kun je op de homepage in het keuzemenu de optie ‘markten’ aanklikken. Via deze subpagina kom je bij een overzicht van de verschillende producten waarin je kunt investeren.

Hier kun je bijvoorbeeld investeren in aandelen, forex, grondstoffen of ETF’s. Als je een keuze hebt kunnen maken uit van deze assets kun je ook nog specifieker handelsproducten kiezen.

In de afbeelding zie je bijvoorbeeld de aandelenpagina van eToro. Je kunt boven aan de pagina een filter instellen zodat je alleen de aandelen te zien krijgt van een specifieke beurs of industrie. Deze optie vergemakkelijkt jouw zoektocht naar CFD’s.

Stap 5: Doe je eerste CFD trade

Als je op deze handelsproducten klikt kun je bekijken of je ook door middel van CFD’s kunt handelen. Zoals je in de afbeelding kan zien kun je bijvoorbeeld het valutapaar EUR/GDP kiezen als CFD trading belegging.

Je kan vervolgens kiezen voor welk bedrag je wilt investeren in de CFD. Daarnaast kun je nog een hefboom instelle, waarmee jouw mogelijke winsten worden vergroot worden.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (13)

Beleggen in CFD’s bij eToro met stop loss functie

Hier staat tegenover dat het mogelijke verlies ook toeneemt. Om te zorgen dat je niet al je geld kwijt raakt bij ongewenste koersbewegingen, kun je de stop loss functie instellen.

Zoals je in de afbeelding ziet, wordt je positie automatisch gesloten als het verlies een bepaalde waarde raakt.

Vandaag investeren in CFD's

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Is beleggen bij de Beste CFD Broker betrouwbaar?

De Beste CFD broker was de beste niet geworden als hij niet betrouwbaar zou zijn. Toch is het nooit overbodige luxe om goed te onderzoeken door welke instantie een broker gereguleerd wordt.

Door wie een broker gereguleerd wordt verschild per broker. In Nederland is de toezichthouder van de financiële markt de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

De AFM heeft de bevoegdheid om boetes uit te delen aan partijen die zich niet aan de regels houden. Daarnaast waarschuwt de AFM ook wanneer dat nodig is. Dit doen zij bijvoorbeeld via persberichten.

De FCA

FCA staat voor Financial Conduct Authority. Dit is de Britse variant van de AFM, alleen is deze Britse toezichthouder actief in de hele wereld. In totaal zijn er meer dan 60,000 bedrijven die gereguleerd worden door de FCA.

Eén van de doelen van de FCA is het beschermen van de markten en de consumenten. Daarnaast zorgen ze er bijvoorbeeld ook voor dat er geen monopolie ontstaat op een bepaalde markt.

De FCA is bijvoorbeeld ook de financiële instantie die eToro reguleert. Dit betekent dat je bij eToro met een gerust hart kun gaan beleggen.

Tip: Vaak kun je op de site van een broker vinden door welke instantie zij gereguleerd worden. Vervolgens kun je de naam van de broker opzoeken bij de instantie. Hierdoor kun jij altijd dubbel-checken of een broker betrouwbaar is.

Begin direct bij eToro

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Tips voordat je een keuze maakt voor de beste CFD broker

Lees je altijd goed in voordat je gaat beleggen in CFD’s. De CFD handel in namelijk een ander soort markt dan de traditionele aandelenmarkt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Verder is het bij CFD trading ook altijd verstandig om een stop-loss functie in te stellen. Dit is met name verstandig als je handelt met een hefboomwerking.

Door de hefboom vergroot je de mogelijk op meer winsten, maar daardoor neemt het risico op veel verlies ook toe.

Zorg er ten slotte voor dat je altijd handelt met geld dat je over hebt en niet met geld dat je direct nodig hebt om te leven. Zo voorkom je vervelende situatie als de beleggingen niet uitpakken zoals jij ze voor ogen had.

Veelgestelde vragen

CFD handel staat voor de handel in Contract For Difference. Door middel van Contract For Difference speculeer je op koerswijzigingen en investeer je niet in bepaalde assets om ze in je bezit te krijgen.

Dit is ook het grote verschil met bijvoorbeeld ‘normaal beleggen’. Met normaal beleggen investeer je in een bepaald asset en dan word jij eigenaar van de asset die je gekocht hebt. Na verloop van tijd hoop je dat de asset meer waar is geworden zodat jij het met winst kan verkopen.

Met CFD’s koop je niet een asset, maar je leent het van iemand voor een vooraf afgesproken periode. Na de afgesproken periode is de andere partij verplicht om de asset van jou terug te kopen ongeacht de prijs. Daarbij het verschil in de waarde dus jouw winst, dan wel jouw verlies.

Vaak kun je bij de best CFD broker ook nog een hefboom instellen waarmee je de inzet van je investering kunt vergroten zonder daar meer voor te hoeven betalen. Daar staat echter wel een grote risico tegenover en daarom bieden de beste CFD broker vaak een stop-loss functie aan.

De vraag over wie de beste CFD broker is, is vrij subjectief. Dat kan voor iedereen verschillen. In dit artikel hebben wij echter een aantal brokers besproken die uit onze analyse als beste CFD broker uit de bus komen.

Ook hebben wij in dit artikel uitgelegd waarom wij dat precies denken. Bij eToro kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het copytrading netwerk, maar bij Plus500 handel je bij een broker die uitsluitend CFD’s aanbiedt.

Wat uiteindelijk de beste CFD broker van deze voorselectie is, dat is aan jou om te bepalen. Wij raden in ieder geval eToro aan, door de voordelen die eToro biedt aan haar klanten.

De handel in CFD’s blijft altijd risicovol. Je speculeert namelijk of een bepaalde koers gaat stijgen of dalen op een bepaalde termijn. En na het verstrijken van die termijn moet je de CDF weer verkopen of terugkopen, ongeacht wat de waarde op dat moment is.

Aandelen, ETF’s of grondstoffen kun je daarentegen voor een zeer lange tijd aanhouden. Hierdoor wordt dat risico ten opzichte van CFD’s wel verkleind.

De opbrengsten van CFD trading kunnen daarentegen wel weer lucratiever zijn. Maar als bij eigenlijk alles in de beleggers wereld gaat een kans op grotere winsten gepaard met een groter risico.

Wil je dit risico bij CFD handel enigszins beperken? Maak dan gebruik van de stop-loss functie.

In dit artikel hebben we een aantal brokers besproken, die ook CFD trading aanbieden. Bij brokers zoals Libertex en Plus500 kun je uitsluitend beleggen in CFD’s. Daarentegen kun je bij eToro ook nog op andere manier je geld beleggen. Welke broker jij de beste CFD broker vindt zal je zelf moeten bepalen. Wij concluderen echter dat eToro wel aanspraak kan maken op de beste CFD broker. Waarom? Dat kun je lezen in dit artikel.

Als een broker goed gereguleerd is kun je eigenlijk altijd je geld zonder risico stallen bij op een beleggingsrekening.

Er zijn verschillende grote financiële instanties die de financiële markt en brokers in de gaten houden. Als bepaalde partijen buiten de lijntjes kleuren, dan zijn die instanties ook bevoegd om bijvoorbeeld boetes uit te delen.

Voorbeelden van deze financiële instanties zijn de Nederlandse AFM of de Britse FCA.

Op het moment dat je er daarentegen mee gaat beleggen moet je je er wel van bewust zijn dat je de inleg kunt verliezen.

De Beste CFD Broker: Conclusie

In dit artikel zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de beste CFD broker. We hebben uit het grote aanbod brokers een voorselectie gemaakt van vijf brokers, die CFD handel aanbieden.

Hoewel een keuze maken uit de beste CFD broker vaak subjectief is concluderen wij dat van deze vijf goede CFD brokers eToro het meeste te bieden heeft.

Alle brokers die wij besproken hebben konden in principe aanspraak maken op de titel best CFD broker.

Allemaal hanteren ze (met kleine onderlinge verschillen) zeer lage kosten, is aanmelden een fluitje van een cent, is er een gratis demoversie en hebben ze een groot aanbod en is het platform overzichtelijk en gemakkelijk.

Toch biedt eToro op die punten net iets meer. Zij hebben bovendien een extra groot voordeel, namelijk het copytrading netwerk. Dit is echt een groot voordeel wat eToro wel te bieden heeft en de ander CFD brokers niet.

Wil jij beginnen met beleggen bij de Beste CFD Broker?

Stop met brokers vergelijken en begin nu bij de beste CFD broker: eToro!

Direct beginnen bij eToro

TIP

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

De Beste CFD Broker: vergelijk Top 5 CFD Brokers Nederland 2024 (2024)

FAQs

Why is CFD banned in the US? ›

Why Are CFDs Illegal in the U.S.? Part of the reason why a CFD is illegal in the U.S. is that it is an over-the-counter (OTC) product, which means that it doesn't pass through regulated exchanges. Using leverage also allows for the possibility of larger losses and is a concern for regulators.

Which broker is best for CFDs? ›

Every broker is available in India.
  • Saxo Bank. CFD score: 4.8/5.
  • Spreadex. CFD score: 4.6/5. 64% of retail CFD accounts lose money. ...
  • FXTRADING.com. CFD score: 4.6/5. ...
  • FP Markets. CFD score: 4.5/5. ...
  • FxPro. CFD score: 4.5/5. ...
  • CMC Markets. CFD score: 4.5/5. ...
  • MultiBank. CFD score: 4.4/5. ...
  • ActivTrades. CFD score: 4.4/5.
Dec 20, 2023

Can you get rich from CFD? ›

Capital considerations

So, even if you are a great trader, if you don't have enough funds in your account then you won't make a lot of money. Profitable CFD traders who pursue trading on a professional level aim to make around 10% to 20% of their annual salary.

How to find the best CFD and forex brokers? ›

Here are nine factors to consider when choosing a foreign exchange broker:
  1. Regulatory compliance.
  2. Leverage and margin amounts.
  3. Spread and commission rate.
  4. Deposits and withdrawals.
  5. Trading platforms.
  6. Trading hours.
  7. Amount of forex markets available.
  8. Educational tools available.

Are CFDs allowed in the USA? ›

Additionally, most CFD brokers don't accept US citizens or US residents as clients. CFDs are illegal in the US because they are an over-the-counter (OTC) trading product. OTC trading products aren't listed on regulated exchanges like the New York Stock Exchange (NYSE), bypassing US regulatory bodies.

Is CFD trading real or fake? ›

It is as real as any form of traditional investing or trading but has some unique aspects that set it apart from other forms of investing or trading. One of the reasons for CFDs' appeal is that a contract for difference (CFD) allows you to trade a currency pair, a stock, an index, or a commodity without owning it.

Which is better forex or CFD? ›

Unlike forex which limits you to currency pairs only, CFDs allow you to trade a wider range of assets, including forex. There isn't much diversity in the forex markets. For example, most forex brokers offer the major eight currency pairs, but also allow you to trade up to 70 other minor currencies.

Are CFD brokers safe? ›

CFDs can be quite risky due to low industry regulation, potential lack of liquidity, and the need to maintain an adequate margin due to leveraged losses.

How many people lose money in CFD? ›

As it has been proven, historically, most people who start online trading fail. The European Securities Markets Authority (ESMA) reported that between 74% and 89% of all new CFD traders lose money.

Can you lose money on CFD trading? ›

You can 'buy' an asset in the hope that its price will rise (going long), or 'sell' the asset in the hope that its price will fall (going short). Always take steps to manage your risk, as CFDs come with a high risk of losing money.

Where is CFD trading illegal? ›

Initially used primarily for stock trading, CFD trading has expanded to include forex,bullion, commodities and indices. Returning to the legality of CFD trading, currently, among the major countries worldwide, the United States prohibits CFD trading, and Brazil also explicitly prohibits it.

Which broker do most traders use? ›

Best brokers for day trading
  • Interactive Brokers.
  • E*TRADE.
  • Fidelity.
  • Webull.
  • Robinhood.
  • TradeStation.

Why do CFD traders lose money? ›

Poor risk management

It refers to a process where a trader reduces their risk exposure while working to maximise their returns. Unfortunately, many traders who fail do so because of poor risk management strategies. For example, they may open trades without protecting them with take-profit and a stop-loss orders.

Which broker is the best in the world? ›

Interactive Brokers holds the title of “best for professional traders” thanks to its wide range of highly customizable tools, investment options, and research. Investors can also trade in foreign markets and hold multiple currencies, for those interested in forex trading.

What is the penalty for trading CFDs in the US? ›

The CFTC can fine individuals up to $200,000 per violation for trading CFDs with an offshore broker. You may be denied access to US financial markets. The CFTC can also deny individuals access to US financial markets, including exchanges and clearinghouses, for trading CFDs with an offshore broker.

What countries is CFD banned in? ›

Is CFD trading legal? CFD trading is legal in many countries, including Australia, France, Germany, Italy, Spain and the UK. However, CFD trading is banned in some countries, including Belgium, Hong Kong and the US.

Is CFD trading banned? ›

In other words, except in countries explicitly prohibiting it, CFD trading is generally considered legal. Firstly, let's briefly introduce the concept, origin, and underlying assets of CFD trading. CFD, or Contract For Difference, is a financial derivative that emerged in the 1990s in London, UK.

Where are CFDs illegal? ›

CFDs are illegal in the US and Hong Kong but in other countries, they can be traded under strict regulations. In such countries as Austria, Cyprus, France, and Australia, CFD trading is legal but certain regulations are in place to protect the parties involved.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5845

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.