Wat zijn de gemiddelde hedgefondskosten in 2023? (2024)

Table of Contents

Wat zijn de gemiddelde hedgefondskosten in 2023?

Hedgefondsen die in het eerste kwartaal (Q1) van 2023 werden gelanceerd, zagen managementkosten gemiddeld met 3 basispunten stijgen van het voorgaande kwartaal tot 1,2%.Stimuleringskosten stegen ook met 89 basispunten tot een geschat gemiddelde van18,5%, volgens Hedged Fund Research (HFR), een hedgefonds dataleverancier.

(Video) Warren Buffett: How Most People Should Invest in 2023
(New Money)
Wat is het percentage hedgefondsbeheerkosten?

In een hedgefonds wordt de managementkosten berekend als een percentage van de netto activa van het fonds (het totaal van de kapitaalrekeningen van de beleggers) op het moment dat de vergoeding verschuldigd wordt.Managementkosten variëren meestal van1% tot 4% per jaar, waarbij 2% het standaardcijfer is.

(Video) What is a hedge fund
(Principles by Ray Dalio)
Wat is het meest winstgevende hedgefonds in 2023?

Bridgewater Associates, Renaissance Technologies, Two Sigma Investments, D.E.Shaw & Co. en Millennium Managementbehoren tot de best presterende hedgefondsen van 2023. Beleggers die geïnteresseerd zijn in hedgefondsen kunnen deze fondsen als potentiële beleggingsopties beschouwen.

(Video) Marcel Melis onthult zijn succesformule voor hedgefondsen en vastgoed
(Real Estate Masterclass)
Wat zijn typische hedgefondstarieven?

De vergoeding voor vermogensbeheer is in het algemeenTussen 1% en 2% van de netto activa van het fonds, en wordt meestal maandelijks of kwartaal in rekening gebracht.De prestatievergoeding, gestructureerd als een toewijzing van partnerschapswinsten voor belastingdoeleinden, is historisch gezien 15 - 20% van de nettowinst van elke belegger voor elk kalenderjaar.

(Video) Beleggen voor BELGEN: pensioensparen, vastgoed, aandelen, obligaties, fondsen, ETF / Trackers
(Leven is ingewikkeld)
Hoe gaat het met hedgefondsen in 2023?

Hedgefondsen hebben een veel beter jaar in 2023 dan velen vorig jaar deden, hoewel de grootte van het rendement aanzienlijk varieert op basis van wie de meting doet.

(Video) Vermogensbelasting 2023 omhoog - Wat betekent dit voor beleggers?
(een Passief Inkomen)
Is een managementvergoeding van 1% hoog?

Veel financiële adviseurs vragen op basis van hoeveel geld ze namens u beheren, en1% van uw totale beheer van activa is een vrij standaardkosten.

(Video) BEGINNEN MET BELEGGEN IN 2023 (AANDELEN)
(Focuss Op Financiën)
Zijn hedgefondsenkosten 1 of 30?

'De 1 of 30 -stimulans richt zich uit, net zoals het 2 & 20 -model, maar beschermt ook de belegger in het geval dat er een kleine rendementen met één cijfer zijn waarbij het aandeel van de manager in de winst in combinatie met de managementkosten 50% tot 75% zou zijn.

(Video) Fastest Way To Make Millions In 2023 | Andrew Tate
(Business Bulls)
Wat is de beste manier om mijn geld te investeren in 2023?

10 beste investeringen in 2023
  1. High-yield spaarrekeningen.
  2. Kortetermijncertificaten van deposito's.
  3. Serie I bindingen.
  4. Kortetermijnfondsen voor bedrijfsobligaties.
  5. Dividend Stock Funds.
  6. Waarde voorraadfondsen.
  7. REIT -indexfondsen.
  8. S&P 500 indexfondsen.
1 september 2023

(Video) Dit Is Waarom Jij Moet Beginnen Met Beleggen In 2023 | Thijs Verlangen
(Lotgenoten Podcast)
Is 2023 een goed jaar om te beginnen met investeren?

2023 is een goed moment om te beginnen met investeren.Maar zo was 2022. Het belangrijkste punt is dat investeringen op de lange termijn over het algemeen in waarde groeien, zelfs als er enige vroege volatiliteit is.

(Video) Van €0 naar €1 Miljard | Het Verhaal Van Marcel Melis
(Lotgenoten Podcast)
Waar niet in te investeren in 2023?

2.Aandelen."Groeiaandelen" is een term voor bedrijven die gericht zijn op het zo snel mogelijk uitbreiden, meestal met behulp van het grootste deel van hun kapitaal om dat te doen.Yang zegt dat u in 2023 moet aarzelen om te beleggen in groeiaandelen vanwege de manier waarop deze bedrijven de schuld en het lenen benutten.

(Video) €100 per maand beleggen - Van €100 p/m naar €550.000 vermogen
(LangzaamRijker)

Wat is de 2 en 20 -regel?

Op zijn meest elementaire, de twee en twintig is eigenlijkde standaard vergoedingsstructuur voor risico*kapitaalbedrijven om hun beleggers in rekening te brengen.De 2% is de jaarlijkse vergoeding die het fonds beleggers in rekening brengt om het fonds te beheren.En de 20% is het percentage van het voordeel dat de fondsbeheerders nemen.

(Video) alles kan kapot zlef Alex soze 😅👍🤣😪#politie #shorts
(Shorts viedo (NL))
Brengen hedgefondsen hoge kosten in rekening?

Echter,Hedgefondsen worden ook geleverd met structuren met hoge kostenen kan ondoorzichtig en riskanter zijn dan traditionele investeringen.Beleggers die naar hedgefondsen kijken, moeten de kosten-batenberekening van de strategie- en waardepropositie van een fonds begrijpen voordat ze er geld in stoppen.

Wat zijn de gemiddelde hedgefondskosten in 2023? (2024)
Wat is de minimale koop in voor een hedgefonds?

Het is niet ongewoon dat een hedgefonds nodig hebbenMinstens $ 100.000of zelfs maar liefst $ 1 miljoen om deel te nemen.

Moet ik mijn investeringen verplaatsen naar Cash 2023?

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat hoewel je savvy bent met je geld, je een hoog rendement kan opleveren gezien de huidige marktomgeving, deze accounts nog steeds de inflatie niet overtreffen.U moet nooit een contante rekening vervangen door een beleggingsstrategie, vooral voor langetermijndoelen zoals pensioen.

Waarom maken hedgefondsbeheerders zich zorgen over de rest van 2023?

Volgens Aima,Lopende macro- en geopolitieke zorgen, in combinatie met regelgevende onzekerheid voor in de VS gevestigde fondsen, reed het vertrouwen van hedgefondsbeheerders naar het zuiden."De macro -economische onzekerheid die het verhaal in [het eerste kwartaal] domineerde, gaat door," zei het rapport.

Welk percentage hedgefondsen overleeft?

Goldman, dat duizenden hedgefondsen heeft helpen lanceren en financieren, zei dat bijna alle nieuwkomers hun eerste jaar overleven, maar dat alleen62%Van alle fondsen blijven na vijf jaar in bedrijf.

Zijn 0,5% beheerskosten hoog?

Belangrijkste leerpunten

Een redelijke kostenratio voor een actief beheerde portefeuille is ongeveer 0,5% tot 0,75%, terwijl een kostenverhouding groter dan 1,5% tegenwoordig meestal als hoog wordt beschouwd.Voor passieve of indexfondsen is de typische ratio ongeveer 0,2%, maar kan in sommige gevallen zo laag als 0,02% of minder zijn.

Is een advieskosten van 1% de moeite waard?

Terwijl 1,5% aan de hogere kant is voor financieel adviseursdiensten, als dat nodig is om de gewenste rendementen te behalen, is het niet te veel betaald.Ongeveer 1% blijven voor uw vergoeding kan standaard zijn, maar het is zeker niet de high -end.U moet beslissen wat u bereid bent te betalen voor wat u ontvangt.

Zijn managementkosten 2%?

De managementkosten dekken niet alleen de kosten van het betalen van de managers, maar ook de kosten van beleggersrelaties en eventuele administratieve kosten.Bekostenstructuren zijn meestal gebaseerd op een percentage onderbeheerd vermogen (AUM);Ze hebben de neiging om te variëren van 0,10% tot meer dan 2% van de AUM.

Wat is een goed rendement voor een hedgefonds?

Barclayhedge meldde dat het gemiddelde hedgefonds in zijn universum de afgelopen vijf jaar tot en met 2021 netto jaarlijkse winst opleverde van7,2 procent, met een Sharpe -verhouding van 0,86 en marktcorrelatie van 0,90.Dit laatste punt suggereert de voorliefde van de gemiddelde manager om te investeren in effecten die de S&P 500 verplaatsen.

Met hoeveel geld begint de meeste hedgefondsen?

Hedgefondsenkosten en minima

Minimale initiële beleggingsbedragen voor hedgefondsen variëren van$ 100.000 tot meer dan $ 2 miljoen.Hedgefondsen zijn ook niet zo vloeibaar als aandelen of obligaties en kunnen u alleen toestaan om uw geld op te nemen nadat u al een bepaalde tijd of tijdens vaste tijden van het jaar hebt geïnvesteerd.

Welk percentage hedgefondsen mislukt?

Een van de redenen voor het waargenomen hoge faalpercentage van hedgefondsen is dat bekend is9.% per jaar.Het laatste tarief wordt in het algemeen geschat door het aantal ter ziele gegane fondsen in hedgefondsdatabases te tellen.

Hoe investeer ik $ 500.000 in 2023?

Hier leest u hoe u 500K kunt investeren.
  1. Aandelen + ETF's.Risicieniveau: 4. Potentiële rendementen: 5%–10%+ ...
  2. Vermogensbeheer.Risicieniveau: 4. Potentiële rendementen: 5%–10%+ ...
  3. Robo-adviseur.Risicieniveau: 4. ...
  4. Vastgoed.Risicieniveau: 3. ...
  5. Kunst en verzamelobjecten.Risicieniveau: 4. ...
  6. Privé krediet.Risicieniveau: 4. ...
  7. Landbouwgrond.Risicieniveau: 3. ...
  8. Investeer in bedrijven.Risicieniveau: 5.
5 dagen geleden

Hoe te investeren $ 100.000 om $ 1 miljoen te verdienen?

Hoe u 100K kunt investeren om 1 miljoen dollar te verdienen: verschillende beleggingsopties
  1. Stockmarkt: aandelen kopen van bedrijven kunnen aanzienlijk rendement bieden, met name groeiaandelen....
  2. Onroerend goed: inkomstenproducerende onroerend goed en onroerendgoedbelegging (REIT's) bieden een stabiele, passieve inkomsten en potentiële waardering.

Hoe investeer ik $ 200.000 in 2023?

De beste manieren om op dit moment $ 200k te investeren
  1. Werk samen met een financieel adviseur.Het is lastig om erachter te komen hoe je een grote hoeveelheid geld kunt investeren....
  2. Gebruik een robo-adviseur....
  3. Aandelen en ETF's....
  4. Investeringen met vastrenten inkomen....
  5. Vastgoed....
  6. Schuldenvrij worden....
  7. Alternatieve activaklassen....
  8. Private equity.
15 juni 2023

Waar kan ik 10% rente op mijn geld krijgen?

Waar kan ik 10 procent rendement krijgen op de investering?
  • Investeer in aandelen voor de lange termijn....
  • Investeer in aandelen voor de korte termijn....
  • Vastgoed....
  • Investeren in beeldende kunst....
  • Een eigen bedrijf starten....
  • Investeren in wijn....
  • Peer-to-peer lening....
  • Investeer in REIT's.

Wat kunnen beleggers verwachten in 2023?

Kunnen beleggers in 2023 iets anders verwachten?Houd je adem niet in voor een duurzaam herstel in Amerikaanse aandelen in het komende jaar.In plaats daarvan beveelt Morgan Stanley's Global Investment Committee aanLaat de markt u betalen om te wachten op betere kansen verder op de weg en naar het buitenland te kijken voor potentiële rendementen.

Waar investeert Warren Buffett in 2023 in?

Naast Occidental Petroleum Corporation (NYSE: OXY), aandelen zoalsBank of America Corporation (NYSE: BAC), Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) en The Coca-Cola Company (NYSE: KO)behoren ook tot de top 15 voorraadkeuzes van de 2023 -portefeuille van Warren Buffett.

Wat is het best presterende activum van 2023?

De best presterende grote activaklasse in 2023 is de NASDAQ, die sterk wordt blootgesteld aan technologiebedrijven.De NASDAQ was om twee redenen bijzonder zwaar getroffen in 2022.Ten eerste bestaat de index uit snelgroeiende bedrijven met langdurige kasstromen, die bijzonder gevoelig zijn voor de renteverhoging van 2022.

Zullen investeringen in 2023 herstellen?

De beursvooruitzichten voor 2023: Snelle take

Hier zijn enkele belangrijke afhaalrestaurants om te weten:Beleggers moeten verwachten dat de berenmarkt in 2023 blijft bestaan.De renteverhogingen van de Federal Reserve moeten helpen om de economie op een bepaald moment in 2023 te stabiliseren. Dit zou leiden tot een potentieel marktherstel.

Moet ik in 2023 in mijn 401k blijven investeren?

Het is de gok of 401 (k) beleggingsrendementen in 2023 zullen stijgen of dalen. MaarAls een recessie plaatsvindt in 2023, zoals veel economen voorspellen en hoge inflatie en hoge rentetarieven aanhouden, kunnen 401 (k) plannen verliezen lijden.

Wat is het gemiddelde rendement op een hedgefonds?

Volgens Barclayhedge genereerde het gemiddelde hedgefonds netto jaarlijkse rendementen van7,2%met een Sharpe -ratio van 0,86 en marktcorrelatie van 0,9 in de afgelopen vijf jaar tot 2021.

Hoe worden hedgefondsen betaald?

Hedgefondsen verdienen geldAls onderdeel van een vergoedingsstructuur betaald door fondsbeleggers op basis van activa in beheersing (AUM).Fondsen ontvangen meestal een vast bedrag plus een percentage van positief rendement dat hoger is dan een benchmark of hindernis.

Hoe worden hedgefondsbeheerders betaald?

De beste hedgefondsbeheerders verdienen geld doorLaadbeheerkosten en prestatiekosten.Hele getallen kunnen variëren, het is typisch dat managementkosten 2% van het fonds en prestatiekosten zijn om 20% van de winst van het fondsen te zijn.

Hoe hoog is te hoog voor beleggingskosten?

Meestal elke kostenratiohoger dan 1%is hoog en moet worden vermeden, maar het is belangrijk op te merken dat veel beleggers ervoor kiezen om te investeren in fondsen met hoge kostenratio's als het op de lange termijn de moeite waard is.

Hoe groot is het gemiddelde hedgefonds?

Tabel 1: Het universum van hedgefondsen opgesplitst op maat
MaatAumTotaal aantal fondsen
KleinUS $ 10-100 miljoen (gemiddeld US $ 37 miljoen))4.654
MiddelgrootUS $ 101-500m (gemiddeld US $ 232 miljoen)2.004
Groot> US $ 500 miljoen (gemiddeld US $ 693m)787
Super groot10 grootste hedgefondsen (gemiddeld US $ 7.721 miljoen)10

Welke fondsen hebben de hoogste kosten?

100 hoogste kostenratio ETF's
SymboolNaamKostenratio
HininWisdomTree Alternative Income Fund3,19%
RdfiCollaborative Investment Series Trust RareView Dynamic Fixed ComeS -fonds3,12%
OmhoogAnfield Diversified Alternatives ETF2,92%
HeupenGraniteshares Hips US High Income ETF2,88%
96 meer rijen

Wat wordt als een klein hedgefonds beschouwd?

Hedgefondsen zijn groot of klein geclassificeerd op basis van het totale bedrag van hun AUM (activa in beheer).Een klein hedgefonds varieertTussen $ 10 tot $ 100 miljoen AUM, een middelgrote fonds ligt tussen $ 101 en $ 500 miljoen, en een groot fonds heeft meer dan $ 500 miljoen.

Welk hedgefonds heeft het hoogste rendement?

Een van de meest winstgevende hedgefondsen aller tijden,Citadelgenereerde $ 16 miljard aan winst voor zijn beleggers in 2022 en verdiende sinds 1990 $ 65,9 miljard aan nettowinst, waardoor het ooit het best verdienende hedgefonds is.

Is nu een slechte tijd om 2023 te investeren?

Meer van Ask -een adviseur

Beleggers die vasthouden aan investeren via de ups en downs in 2023 zullen blij zijn dat ze dat deden, voorspelt Francis, lid van de CNBC Financial Advisor Council.'Dit wordt een geweldig jaar, en het wordt zeker rotsachtig, 'Vertelde Francis in februari aan CNBC.com.

Hoeveel geld moet ik bij de hand hebben 2023?

Dragen$ 100 tot $ 300

"We zouden tussen de $ 100 en $ 300 contant in uw portemonnee aanbevelen, maar ook een reserve van $ 1.000 of zo in een kluis thuis," zegt Anderson.Afhankelijk van uw bestedingsgewoonten, kunnen een paar honderd dollar meer dan genoeg zijn voor uw dagelijkse uitgaven of niet genoeg.

Wat te investeren 10k in 2023?

De 9 beste manieren om $ 10k te investeren in 2023:
  • Aandelen.Voor beleggers met een lange tijdshorizon zijn aandelen waarschijnlijk de beste manier om 10K te beleggen....
  • Obligaties.Als u een belegger zich afvraagt hoe u $ 10.000 kunt investeren, zijn obligaties een andere sterke keuze....
  • Vastgoed....
  • Hoge opbrengstbesparingen....
  • Noodfonds....
  • Jezelf....
  • Goud....
  • Alternatieve activa.
10 augustus 2023

Hoe lang duurt het gemiddelde hedgefonds?

Het gemiddelde leven van een hedgefonds is7 jaar!Dit is veel lager dan het gemiddelde leven van een bedrijf.De meest voor de hand liggende reden voor dit debacle van het hedgefonds is dat deze fondsen te veel hefboomwerking aannemen.Onderzoek heeft echter veel niet-financiële redenen achter het falen van deze fondsen onthuld.

Wat is het grootste hedgefondsfout?

1.Madoff investeringsschandaal.Madoff gaf toe aan zijn zonen die bij het bedrijf werkten dat het vermogen van de vermogensbeheer frauduleus was en een grote leugen in 2008. 2 Er wordt geschat dat de fraude ongeveer $ 65 miljard was.

Zullen hedgefondsen er over 10 jaar zijn?

Over het algemeen is de consensus dat hedgefondsen zullen blijven groeien, maar zich zullen aanpassen aan lagere vergoedingen, meer gebruik van technologie en verhoogde toegang tot retailbeleggers.

Gebruiken miljardairs hedgefondsen?

Private equity en hedgefondsen

Hoewel ze niet hetzelfde zijn,Deze twee soorten beleggingstools zijn populair bij miljardairs.Ze doen een beroep op mensen met een hoog vermogen die zich grote investeringen en een hoger risico kunnen veroorloven.Zulke mensen worden soms gecategoriseerd als geavanceerde beleggers of geaccrediteerde beleggers.

Doet hedgefondsen het goed in een recessie?

Hedgefondsen zijn ontworpen om geld te verdienen, ongeacht de marktomstandigheden.Investeren in een fout weerfonds is een ander idee, omdat deze fondsen specifiek zijn ontworpen om geld te verdienen wanneer de markten achteruitgaan.

Hebben alle hedgefondsen managementkosten gelijk aan 2% per jaar?

Een jaarlijkse vergoedingsstructuur van "2 en 20" -Een managementvergoeding van 2% van de netto activa van het fondsen een prestatiekosten van 20% van de winst van het fonds - is een standaardpraktijk onder hedgefondsen.

Welk percentage winst nemen hedgefondsbeheerders?

Hedge Fund verdient geld door een managementvergoeding en een prestatievergoeding in rekening te brengen.Hoewel deze vergoedingen per fonds verschillen, lopen ze meestal2% en 20%van activa in beheer.Managementkosten: deze vergoeding wordt berekend als een percentage van het beheer van activa.

Wat is een redelijke AUM -vergoeding?

De typische AUM -vergoeding is1% op de eerste $ 1 miljoen.Naast dat niveau dalen de kosten meestal naarmate uw huishoudelijke activa bepaalde drempels doorkruisen.Kosten kunnen bespreekbaar zijn en het is mogelijk om een limiet over vergoedingen te bespreken als u een aanzienlijk bedrag hebt om te investeren.

Welk percentage winst nemen hedgefondsen?

Hedge -fondsen brengen doorgaans een jaarlijks vermogen van activabeheer in rekening van 1 procent tot 2 procent van de activa, evenals een "prestatievergoeding" van20 procentvan de winst van een hedgefonds.Deze vergoedingen zijn meestal hoger dan de vergoedingen die worden opgelegd door een beleggingsfonds.

Wat is de 2 Plus 20 -regel?

Het twee en twintig model is een wijdverbreide vergoedingsstructuur in hedgefondsen en andere beleggingsvoertuigen.Het houdt een jaarlijkse managementkosten van 2% in, berekend op het totale aantal beheer van de activa (AUM), plus een prestatievergoeding van 20% die wordt geheven op winst boven een specifieke benchmark.

Wat is het minimumbedrag voor een hedgefonds?

Hedgefondsenkosten en minima

Minimale initiële beleggingsbedragen voor hedgefondsen variëren van$ 100.000 tot meer dan $ 2 miljoen.Hedgefondsen zijn ook niet zo vloeibaar als aandelen of obligaties en kunnen u alleen toestaan om uw geld op te nemen nadat u al een bepaalde tijd of tijdens vaste tijden van het jaar hebt geïnvesteerd.

Wat is het gemiddelde rendement van een hedgefonds?

Het gemiddelde netto rendement op hedgefonds over alle strategieën was1,83%.Strategieprestaties waren over het algemeen positief, slechts één van de masterstrategieën had een negatief rendement.

Wie is de best betaalde hedgefondsbeheerder?

Hier zijn de 20 rijkste hedgefondsbeheerders op de World Billionaires -lijst van Forbes 2023:
  1. #1.Ken Griffin.Netto waarde: $ 35 miljard....
  2. #2.Jim Simons.Netto waarde: $ 28,1 miljard....
  3. #3.Ray Dalio.Netto waarde: $ 19,1 miljard....
  4. #4.David Tepper.Netto waarde: $ 18,5 miljard....
  5. #5.Steve Cohen....
  6. #6.Carl Icahn....
  7. #7.Michael Platt....
  8. #8.Israel Englander.
4 april 2023

Hoeveel verdient de CEO van een hedgefonds?

Op basis van onze gegevens lijkt het erop dat het optimale compensatiebereik voor een Chief Executive Officer bij Hedge Fund Group isTussen $ 508,173 en $ 841,009, met een gemiddeld salaris van $ 665.862.

Is 1,5 vergoeding hoog voor een financieel adviseur?

Velen vragen misschien "is 1,5% te veel?"En het antwoord is dat het afhangt.Terwijl1,5% is aan de hogere kant voor financieel adviseursdiensten, als dat nodig is om de gewenste rendementen te behalen, is het niet te veel betaald, bij wijze van spreken.Ongeveer 1% blijven voor uw vergoeding kan standaard zijn, maar het is zeker niet de high -end.

Wat is de AUM -vergoeding van 2%?

Het 2% vaste tarief dat in rekening wordt gebracht op de totale beheerd activa (AUM) isGebruikt om salarissen van personeel, administratieve en kantoorkosten en andere operationele kosten te betalen.De prestatiekosten van 20% worden gebruikt om de belangrijkste leidinggevenden en portefeuillebeheerders van het hedgefonds te belonen.

Wat is de gemiddelde AUM -adviseur?

Afhankelijk van de grootte van uw investering, brengen financiële adviseurs doorgaans een vaste rente in rekening tussen $ 7.500 en $ 55.000, of1,02%van activa in beheersing (AUM) voor doorlopend portfoliobeheer, volgens een onderzoek uit 2021 door Advisory HQ.

Hoeveel nemen hedgefondshandelaren voor hun overwinningen?

Hedgefondshandelaren krijgen meestal een op prestaties gebaseerde vergoeding.Deze vergoeding is meestal een percentage van de winst gemaakt van de transacties.Het percentage varieert meestalTussen 10-20%, maar kan hoger of lager zijn, afhankelijk van het fonds.

Hoeveel brengen portfoliomanagers in rekening?

Managementkosten kunnen verschillen van manager tot manager en financiële onderneming tot financiële onderneming.Ze zijn echter vaak een percentage van de totale beheerd activa.Meestal varieert het van0,20% tot 2,00%, afhankelijk van factoren zoals managementstijl en investeringsgrootte.

You might also like
Popular posts
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 24/04/2024

Views: 5768

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.