Vil gule jakker angripe deg om natten? (2024)

Gule jakker er en vepseart som kan identifiseres ved deres svarte og gule kroppsfarge og gjennomsiktige vinger. Reirene deres ser ut som en opp-ned paraply, noen ganger når de opp til 2 fot i diameter, og er vanligvis festet til undersiden av dekket, taket, trappene eller tregrenene. De er også vanlige i underjordiske områder. De ligger ofte på mørke og bortgjemte steder som gjør det vanskelig å finne reiret.

Hvis du bor i nærheten av et skogsområde og legger merke til et av disse reirene på eiendommen din eller et sted i nærheten, er sjansen stor for at kolonier med gule jakker allerede har slått seg ned der på denne tiden av året.

Mange er redde for gule jakker fordi de ser farlige ut og ofte oppfører seg som mobbere. De vil forsvare reirene sine aggressivt, så det beste du kan gjøre er å la dem være i fred!

Men kan de være aggressive om natten? Hva får dem til å komme ut om natten? Vil de angripe deg hvis du er ute etter mørkets frembrudd? Dette er vanlige spørsmål som folk har om disse ondsinnede insektene. Her er det du trenger å vite om gule jakkers oppførsel om natten, og om de vil prøve å komme etter deg og stikke deg.

Så…vil gule jakker angripe deg om natten?
Dette er usannsynlig siden gule jakker er dagligdagse, noe som betyr at de har en tendens til å komme ut når det er dagtid. Derfor bør du ikke bekymre deg for mye om at ett eller flere av disse insektene angriper deg om natten. Men hvis du ser en som flyr rundt verandalyset om kvelden, er den sannsynligvis bare skilt fra reiret ved et uhell.

Kan gule jakker være ute om natten?

Gule jakker hviler sannsynligvis inne i reiret deres om natten. De kommer vanligvis ut i løpet av dagen, men noen ganger er de forvirret eller borte og ender opp med å komme ut om natten. Dette er fordi de ikke kan se godt i mørket.

Men siden de tiltrekkes av lys, kan du se dem fly rundt verandalyset ditt hvis det er lyst nok eller det er det eneste lyset rundt. Og etter at lyset er slukket, vil de være borte.

Vil gule jakker angripe deg om natten? (1)

Er gule jakker aggressive om natten?

Ikke egentlig. Gule jakker bruker dagen på å lete og samle mat for å ta med tilbake til reiret. Som vi nevnte ovenfor, kan du se at en om natten er hvis den er tapt, men det betyr ikke at den utgjør en stor fare for deg.

Fordi de ikke er nattaktive, er de mindre aktive om natten selv om de egentlig ikke sover. Derfor er de mindre aggressive og slemme, og sjansene dine for å bli jaget og stukket er sterkt redusert. Disse skadedyrene er veldig defensive, og bare hvis du provoserer dem eller utilsiktet forstyrrer reiret deres om natten, risikerer du å bli angrepet.

Også når været blir kaldere om høsten og matkildene reduseres, begynner de å sulte. Det er sulten som gjør dem aggressive og rasende mens de jobber hardt for å finne mat.

Ved hvilken temperatur om natten blir gule jakker inaktive?

Om natten er gule jakker vanligvis inaktive og slu*tter å fly ut hvis temperaturen faller under 50° F. Hvis det blir kaldere enn det, ser de etter steder å holde seg varme, noe som betyr at de ikke er ute og flyr rundt og søker etter mat. I så kaldt vær vil disse vepsene være veldig sultne på grunn av mangel på mat.

hus, vil de søke etter mat overalt mulig, inkludert mat som er rundt og på mennesker. De kommer til å bli kortvarige og vil svi med liten provokasjon.

I tillegg, når lufttemperaturen er under 45 ° F over 5 eller 7 dager på rad, begynner de gule jakkene å dø av.

Er det trygt å fjerne et gult jakkereir om natten?

Ja, det anses som mye tryggere å ta skritt for å bli kvitt gule jakker og fjerne reiret deres om natten. Vent til natten kommer inn når disse vepsene begynner å bli døsige og mindre aktive. Den eneste typen aggressiv oppførsel du får fra disse insektene er hvis de prøver å komme seg inn i reiret igjen, og det vil skje før solnedgang.

Så hvis du har et gult jakkereir i hagen din eller på utsiden av huset ditt, er det bedre å utforske om natten. Det er best å behandle reiret om kvelden, kort tid etter at solen går ned mens det fortsatt er lyst nok til å se uten å slå på en lommelykt.

Husk at gule jakker trekkes mot lyset og vil fly mot lyset hvis du forstyrrer hvilen deres. Av denne grunn bør du unngå å rette en kraftig lommelykt mot reiret. Bruk alltid verneklær for å unngå stikk. Finn nøye inngangshullene til reiret før du påfører kjemikalier og spray for å drepe insektene inni.

Men i stedet for å prøve å utrydde gule jakker på egenhånd, er det bedre å ringe et profesjonelt insektkontrollfirma for å fjerne reiret, spesielt hvis det er stort eller ligger rett ved siden av huset ditt. Ikke risiker å bli angrepet og stukket! La vårt ekspertteam hos Wildlife Troopers i Florida fjerne reiret trygt for deg.

Vil gule jakker angripe deg om natten? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5887

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.