Prepaid Creditcard | de 5 beste prepaid creditcards van 2024 (2024)

Een prepaid creditcard kopen? In dit artikel kun je de top 4 beste prepaid creditcards vergelijken die je in Nederland kunt aanvragen. Een gratis prepaid creditcard aanvragen? Dat is ook mogelijk! Kies hieronder de goedkoopste prepaid creditcard uit onze selectie!

Top 4 Beste Prepaid Creditcards

  • 1 - N26: Gratis prepaid creditcard inclusief Maestro debetkaart
  • 2 - bunq: Prepaid creditcard waar je bijna evenveel betalingsmogelijkheden hebt als een normale creditcard
  • 3 - Veritas: Gratis prepaid creditcard met gratis transacties in Frankrijk.
  • 4 - VIABUY: Internationaal erkende prepaid creditcard.

Inhoud Toon

Een prepaid creditcard kopen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je kunt vaak digitaal een prepaid creditcard aanvragen waardoor je niet eens het huis uit hoeft. Er zijn zelfs gratis prepaid creditcards!

In dit artikel krijg je antwoord op de vraag “Wat is een prepaid creditcard?”, lees je waar je de beste prepaid creditcards aanvragen kunt, welke soorten prepaid creditcards er zijn en hoe je een prepaid credit card kunt gebruiken.

Gratis prepaid creditcard aanvragen

Wat is een Prepaid Credit Card?

Prepaid kredietkaarten zijn creditcards die je vooraf kunt opladen. Het handige aan een prepaid creditcard aanvragen en wat het voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is het feit dat je geen BKR-registratie hoeft te doen.

Je kunt een prepaid creditcard anoniem aanvragen of zelfs een prepaid creditcard kopen in de winkel. Je kunt deze vooraf opladen met geld via in de meeste gevallen een mobiele app. Bij een prepaid creditcard stort je dus van tevoren geld op je kaart.

Een gratis prepaid creditcard aanvragen? Probeer de kaart van N26!

Prepaid Creditcard aanvragen

Verschil Prepaid Creditcard met reguliere creditcard

Een prepaid creditcard is in wezen een debetkaart, omdat je deze oplaadt met geld voordat je het als betaalmiddel kunt gebruiken. Hierdoor is het niet nodig om tijdens het prepaid creditcard aanvragen een BKR-toetsing te doen.

Een “echte” creditcard is als het ware een lening die je aan het einde van elke maand afbetaalt. Een prepaid creditcard is dus een verantwoordere manier om je geldzaken op orde te hebben en toch een creditcard te gebruiken. Een prepaid creditcard kopen is dus voor iedereen mogelijk.

Direct een prepaid creditcard aanvragen!

Prepaid Creditcard Vergelijken - Top 4 Beste Prepaid Creditcards

#1: Gratis Prepaid Creditcard Mastercard aanvragen bij N26

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

  • Opladen kaart is gratis
  • Kosteloos pinnen binnen de EU
  • Gratis extra Maestro kaart erbij
  • Geen jaarlijkse kosten

N26 is een nagenoeg gratis prepaid creditcard waarbij je een Duitse IBAN krijgt. Je krijgt er ook een gratis Maestro kaart bij zodat je kunt betalen in winkels die geen creditcard accepteren. De eerste 5x contant geld pinnen is gratis. Daarna €2 per keer. Omdat er geen terugkerende kosten zijn, is de N26 ideaal als tijdelijke gratis prepaid creditcard die je eenmalig aanschaft.

Het opladen van de kaart is geheel gratis en je met deze gratis prepaid creditcard Mastercard zonder extra kosten je saldo opladen. Daarnaast is pinnen binnen de EU met deze kaart geheel gratis.

Direct naar N26

#2: Beste Prepaid Creditcard kopen bij bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

  • Herkend als volwaardige creditcard
  • Betrouwbare Nederlandse bank
  • Internationaal herkend
  • Bunq houdt rekening met het klimaat

Bunq biedt als enige een Nederlandse prepaid creditcard aan waarmee jeook reserveringenkunt doen bij autohuur, hotels en vliegtickets. Dit kan met de andere kaarten op deze pagina niet.

Deze kaart ligt dus een stuk dichter bij een standaard creditcard, zonder de bijkomende risico’s. Daartegenover heb je bij bunq wel extra kosten wanneer je kiest voor een prepaid creditcard aanvragen.

Zo kun je niet gratis je saldo opladen of cash pinnen. Wil je deze aanvragen? Kies dan op de site van bunq voor de zogenaamde ‘Travel Card’.

Nu naar Bunq

#3: Gratis Prepaid Creditcard aanvragen bij Veritas

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

  • Gratis prepaid creditcard aanvragen
  • Korting op benzine in EU
  • Gratis transacties in Frankrijk

Veritas is een prepaid creditcard waarbij je kunt kiezen tussen een Britse of Franse IBAN. Veritas is onderdeel van het Britse Prepaid Financial Services Limited. De website is Nederlandstalig.

De klantenservice is nog Engelstalig. Veritas heeft interessante samenwerkingen met andere bedrijven waardoor je kortingen kunt aanvragen op o.a. benzine, VPN’s en virusscanners.

Nu naar Veritas

#4: Beste Prepaid Creditcard voor internationale betaling bij VIABUY

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

  • Gratis opwaarderen via IBAN of iDeal
  • Internationaal betalen
  • Betalen in euro's gratis

De VIABUY Prepaid creditcard MasterCard heeft een eigen rekening met handige online bankieren opties. Je kunt de prepaid creditcard online aanmaken op de website van VIABUY.

Bij VIABUY kun je gemakkelijk geld overmaken naar de kaart met iDeal of een andere betaalmethode. Je kunt met de prepaid creditcard MasterCard vrijwel overal ter wereld terecht.

Kijk op VIABUY

Waar kan ik een Prepaid Creditcard kopen?

Tegenwoordig is een prepaid creditcard kopen erg makkelijk. Hieronder zetten we kort uiteen hoe je dit het beste kunt doen en wat je mogelijkheden zijn.

Prepaid Creditcard online aanvragen

De makkelijkste manier is om een prepaid creditcard online aan te vragen. De kaart wordt dan op korte termijn naar je toegestuurd zonder dat je in principe je huis uit hoeft.

Virtuele prepaid creditcard aanvragen worden doorgaans binnen enkele dagen verwerkt en opgestuurd. Er is echter een nog snellere manier om een prepaid creditcard te kopen.

Prepaid Creditcard kopen in winkel

Alhoewel het de keuze van de meeste mensen is, hoef je niet per se een virtuele prepaid creditcard aanvraag te doen. Je kunt namelijk ook een prepaid creditcard kopen in winkels. Vraag bijvoorbeeld bij de Primera eens naar een oplaadbare prepaid creditcard of visa.

In winkels zul je echter waarschijnlijk geen gratis prepaid visa kunnen kopen. Hiervoor kun je het beste een prepaid creditcard online aanvragen.

VIABUY international prepaid creditcard aanvragen

Soorten Prepaid Creditcards vergelijken

Naast de verschillende aanbieders van beste prepaid creditcards vergelijken, zijn er ook verschillende soorten prepaid creditcards. Hieronder zetten we ze kort uiteen.

Een fysieke prepaid creditcard houdt in dat je deze gemakkelijk mee op reis kan nemen. Veel van de beste prepaid creditcards kunnen internationaal gebruikt worden, ook buiten de EU. Dit is dus een erg veilige manier om geld tot je beschikking te hebben in het buitenland.

Een virtuele prepaid creditcard kun je kiezen als je de kaart enkel voor online aankopen doet. Zo heb je niet nóg een extra kaart in je portemonnee, maar kun je wel profiteren van de gemakken van een prepaid creditcard.

Met een prepaid creditcard voucher kun je de verschillende kaarten gemakkelijk opwaarderen. Technisch gezien is dit ook een prepaid kaart, waarmee je geld op je eigen prepaid creditcard kunt storten. Een prepaid creditcard voucher is dus een manier om geld op je creditcard te storten zonder IBAN.

VIABUY international prepaid creditcard aanvragen

Prepaid creditcard Mastercard vs Prepaid Creditcard Visa

Over het algemeen zijn de prepaid creditcard Mastercard en de prepaid creditcard Visa nagenoeg hetzelfde. Er zijn echter nog steeds een aantal (kleine) verschillen die het aantrekkelijker kunnen maken om te kiezen voor een van de twee. We zullen kort deze prepaid creditcards vergelijken.

Beide creditcards zijn internationaal erkend en kun je dus over het algemeen overal ter wereld gebruiken. Met een prepaid creditcard Mastercard spaar je echter automatisch voor Air Miles. Je profiteert daarnaast ook van kortingen via het Priceless Specials concept.

Bij Visa kun je niet automatisch sparen voor Air Miles, ze hebben echter wel soortgelijke aanbiedingen die je kunt vinden via Global Offers. Een prepaid creditcard Mastercard heeft dus het voordeel dat je naast de aanbiedingen ook automatisch Air Miles spaart. Voor de rest zijn de creditcards in principe identiek.

Prepaid creditcard aanvragen bij Veritas

Beste Prepaid Creditcard online aanvragen

De makkelijkste manier om aan een creditcard te komen is door de prepaid creditcard online aan te vragen. Je bestelt de kaart dan vanuit het comfort van je huis en in de meeste gevallen wordt de kaart naar je thuis toegestuurd. We zullen kort uitleggen hoe je een prepaid creditcard online kunt aanvragen in dit stappenplan.

  • Ga naar de homepage van de beste prepaid creditcard voor jou (bijvoorbeeld N26).
  • Meld je aan en vul de benodigde gegevens in om je prepaid creditcard anoniem online aan te vragen.
  • De creditcard arriveert doorgaans in enkele dagen zonder BKR-toetsing in je brievenbus.

Zakelijke Prepaid Credit Card aanvragen

Een zakelijke prepaid creditcard aanvragen is zeker mogelijk bij de meeste kredietverstrekkers. Zo biedt bijvoorbeeld N26 ook een zakelijke prepaid creditcard: de N26 business card. Zo kun je zakelijk en privé-uitgaven makkelijk gescheiden houden.

Wanneer je geïnteresseerd bent in een zakelijke prepaid creditcard, kun je het beste op de website van de aanbieder kijken. Hier vindt je vaak een business optie waarmee je een zakelijke prepaid creditcard kunt aanvragen.

Al onze aanbevolen aanbieders zijn geschikt voor een zakelijke prepaid creditcard. Sterker nog, bunq en n26 hebben een speciale business versie voor zakelijk gebruik.

Zakelijke prepaid creditcard aanvragen bij bunq

Tip: Niet alle winkels accepteren prepaid creditcards (zoals Albert Heijn). Wil je met 100% zekerheid overal in Nederland kunnen betalen, kies dan voor N26 waarbij je een gratis Maestro-kaart krijgt.

Prepaid creditcard gebruiken

Een prepaid kredietkaart kun je in veel verschillende plekken gebruiken. Zo kun je een prepaid creditcard in winkels gebruiken en ook wanneer je op reis gaat, is de creditcard erg handig.

Belangrijk is wel dat je ervoor zorgt dat er genoeg geld op je kaart staat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Opwaarderen van je saldo kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is voor veel mensen via iDeal.

Prepaid creditcard met iDeal of andere oplaadmethode opwaarderen

Een prepaid creditcard via iDeal opwaarderen kan in sommige gevallen kosten met zich meebrengen. In dit geval kun je ook kiezen voor een bankafschrijving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via een prepaid creditcard voucher je saldo op te waarderen.

Je krijgt nadat je de creditcard hebt ontvangen een pincode meegestuurd. Deze gebruik je om bijvoorbeeld je prepaid creditcard in winkels te gebruiken. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van contactloos betalen.

Een prepaid creditcard online gebruiken gaat ook erg makkelijk. Vaak zul je de eerste keer je pin code moeten doorvoeren om toegang te krijgen, maar kun je er volgens kiezen om je gegevens van de prepaid creditcard online op te slaan in je computer. Zo kun je gemakkelijk en snel online betalingen maken.

Vraag een gratis prepaid creditcard aan bij N26!

Tip: Weten wat de mogelijkheden zijn voor een echte creditcard aanvragen? Check onze creditcard aanvragen pagina!

Prepaid Creditcard: Veelgestelde vragen

Kosten maak je tijdens het opwaarderen, betalen in vreemde valuta (non-Euro) of pinnen bij een geldautomaat. Online betalingen of betalen met pin in een winkel of café/restaurant is gratis.De gratis prepaid creditcard van N26 heeft de minste bijkomende kosten.

Een kostenoverzicht:

  • Pin-kosten
  • Jaarlijkse kosten (Veritas)
  • Kosten bij opwaarderen
  • Kosten bij terugstorten
  • Kosten verlengen kaart
  • Kosten van klantenservice
  • Vervangende kaart (bij diefstal)

Niet iedere kaart heeft dezelfde kosten. Bij sommige kaarten vallen bepaalde kostenposten zelfs helemaal weg. Lees de omschrijvingen op de sites van de aanbieders goed door.

Een prepaid creditcard kopen is mogelijk zowel online als in de winkel. Het makkelijkste is om een prepaid creditcard online aan te vragen. Je hoeft dan enkel je gegevens in te vullen en de kaart wordt naar je toegestuurd.

Een prepaid creditcard in winkels kopen is ook gemakkelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkels als Primera.

De goedkoopste prepaid creditcard is van N26. Deze nagenoeg gratis prepaid creditcard biedt gratis opwaarderen, betalen en geen jaarlijkse kosten aan. Daarnaast krijg je ook een gratis Maestro kaart meegeleverd.

In principe kun je een prepaid creditcard overal gebruiken waar je ook een creditcard kunt gebruiken zolang er maar genoeg saldo op je kaart staat. Een prepaid creditcard Mastercard of Visa kun je dus overal gebruiken waar je

Tegenwoordig kun je vrijwel geen prepaid creditcard anoniem gebruiken. Dit om witwassen tegen te gaan. Er zijn wel mogelijkheden waarbij de limiet €150,- is. Onze aanbevolen aanbieders zijn echter wel verplicht om een aantal gegevens op te vragen.

Jazeker. Dit is ook het grootste voordeel van een prepaid creditcard. Je hoeft niet te wachten op een BKR-toetsing voordat je de prepaid creditcard kunt gebruiken.

Beste Prepaid Creditcard: Conclusie

Al met al is een prepaid creditcard aanvragen erg gemakkelijk en biedt het veel voordelen: geen BKR-toetsing, geen verleiding om meer te spenderen dan de bedoeling is zoals met een standaard creditcard en de mogelijkheid om te betalen in het buitenland zonder je debetkaart.

Voor de goedkoopste prepaid creditcard raden wij je aan om de M26 prepaid creditcard aan te vragen. De andere aanbevolen aanbieders zijn echter ook prima alternatieven waar zeker ook goed zit.

Klaar met de beste prepaid creditcards vergelijken?

Ga dan voor de goedkoopste prepaid creditcard van N26!

Prepaid creditcard aanvragen bij N26

TIP

Prepaid Creditcard | de 5 beste prepaid creditcards van 2024 (2024)

FAQs

Which prepaid credit card is best? ›

Best prepaid cards
  • Best for no monthly fee: Bluebird® by American Express.
  • Best for cash back: American Express Serve® Cash Back.
  • Best for cash reloads: American Express Serve® FREE Reloads.
  • Best for families: FamZoo Prepaid Card.
  • Best for Walmart shoppers: Walmart MoneyCard.
  • Best for PayPal users: PayPal Prepaid Mastercard®

What is the best reloadable prepaid card with no fees? ›

Best Prepaid Debit Cards of 2024
  • Best Overall, Best for No Monthly Fee: Bluebird by American Express.
  • Best for Cash Reloads: American Express Serve FREE Reloads.
  • Best for Walmart Shoppers: Walmart MoneyCard.
  • Best for Rewards: American Express Serve Cash Back.
  • Best for Tweens/Teens: FamZoo Prepaid Debit Card.

Can you get denied for a prepaid credit card? ›

In most cases, you won't be declined for a prepaid card. In general, anyone can buy and use a prepaid card. Some providers require you to register your card when or after you purchase it by asking you to provide certain personal information.

Which prepaid card has no activation fee? ›

Netspend® Visa® Prepaid Card

Still, it's nice to see that you can earn some interest with this account. The Netspend® Visa® Prepaid Card has many benefits, including no credit check, no minimum balance requirements, and no activation fees. In addition, you can get paid via direct deposit up to two days early.

Is there a prepaid credit card that builds credit? ›

A prepaid card can be useful for setting budgets, managing expenses and providing allowances to family members. They can't, however, help you build up your credit score. Traditional credit cards could be a better option for your finances if you are looking to build your credit.

What is the maximum amount on a prepaid credit card? ›

Most Visa prepaid card options will allow you to load up to $15,000 into the card account. If you're accessing a reloadable prepaid card, you can continue to add money to your account when you spend some of your current balance.

What prepaid card is free to load? ›

Bluebird by American Express

Bluebird, issued by American Express, offers more than the average prepaid debit card, and you can load and spend money without paying fees.

What is the Walmart money card? ›

About Walmart MoneyCard

Walmart MoneyCard is the smart choice for Walmart shoppers. It comes with cash back at Walmart & plenty of features to make shopping, paying bills & sending money easy. There's no credit check or minimum balance requirements to get a card today.

What prepaid credit cards are reloadable? ›

Visa Prepaid card is the quick, easy, and secure way to pay online or in-person—24 hours a day, 7 days a week. The all-purpose Visa Prepaid card is a reloadable prepaid card that you can use to withdraw cash, pay bills, or make purchases at participating retailers and service providers, in-person or online.

How do I get a credit card if no one will approve me? ›

Credit invisibility can make things like getting approved for a credit card or a loan more difficult or costly. It's possible to get a credit card with no credit. You might consider applying for a secured credit card, student credit card or retail store credit card to help establish and build your credit.

What is the easiest secured credit card to get? ›

The Discover it® Secured Credit Card is our top pick for easiest credit card to get because it's geared toward those with limited/poor credit. It offers great rewards and charges a $0 annual fee.

Can you get a prepaid credit card with bad credit? ›

If you're looking to rebuild your credit score or looking for an easier way to budget your money, then a prepaid card might be the perfect solution for you.

What is the best prepaid credit card? ›

Compare Bankrate's top prepaid cards
Card NameBankrate's pick for
Blue Netspend® Visa® Prepaid CardBudgeting online
Netspend® Visa® Prepaid CardNo activation fee
Netspend® Visa® Prepaid CardNo credit check
Self - Credit Builder Account with Secured Visa® Credit CardBuilding credit
May 17, 2024

What prepaid card works everywhere? ›

Visa Prepaid Cards. Easy to use and reloadable, Visa Prepaid cards go everywhere you do. No credit check or bank account needed.

What is the debit card for special needs adults? ›

Help Protect Public Benefits Eligibility

The True Link Visa Card is a debit card that helps those living with a disability make everyday purchases while helping protect benefits eligibility for public benefits programs, such as Supplemental Security Income (SSI) or Supplemental Disability Income (SSD).

Are prepaid credit cards worth it? ›

Prepaid cards can be a good way to stay out of debt because you can't spend more than the amount you've already deposited. They're also a useful budgeting tool. Even if you have a checking account, you could put a fixed amount on a prepaid card each month for certain spending categories, such as dining out.

What is one downside of using a prepaid card? ›

Disadvantages of prepaid debit cards

Prepaid debit cards may have additional fees associated with ATM withdrawals, card replacement, direct deposit, inactivity, card cancellation, paper statements, and card reloading.

Does a prepaid card hurt your credit? ›

In contrast, prepaid cards don't impact your credit. Since you can only spend money you've got on the card and you aren't borrowing any money, there isn't any payment history to report to the credit bureaus and there won't be any impact to your score.

Can you put $5000 on a Visa gift card? ›

Reloadable Visa Cards can be personalized or non-personalized, with amounts of $10-$5,000. The non-personalized can be reloaded a maximum of 4 times. The personalized can be reloaded for as long as you have the card. These cards can be used to pay at the pump, make ATM withdraws*, and can be used internationally.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6535

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.