Hvordan holde vaskebjørn borte fra huset ditt | Nite Guard (2024)

Hvordan holde vaskebjørn borte fra huset ditt | Nite Guard (1)

Vaskebjørn i hagen din kan være et reelt problem. Disse urbane åtseldyrene er glupsk sultne og vil gjerne spise nesten hva som helst. Vaskebjørn har spist poteter fra hager, fisk fra koi-dammer og ledninger fra telefonbokser. De er også primære bærere av rabies i USA, sammen med flere andre potensielt farlige parasitter.

Du vil definitivt holde vaskebjørn borte fra eiendommen din hvis du kan. Feller er tilgjengelige, men de kan være grusomme for dyrene og upraktiske å rydde ut. Gift er farlig for små dyr som kommer inn på eiendommen din. Hvis det i det hele tatt er mulig, er den beste tilnærmingen å avskrekke vaskebjørn fra å komme inn på eiendommen din i det hele tatt.

Ikke gi dem en grunn til å besøke

En av de mest effektive måtene å avskrekke vaskebjørn er å rett og slett ikke gi dem en grunn til å besøke hjemmet ditt. Vaskebjørn er nesten alltid ute på jakt etter mat å spise, så å holde dem unna starter med å ta bort maten.

Ta med søppeldunker

Søppeldunker er uimotståelige for vaskebjørn. I naturen søker disse dyrene i huler og børster for måltider, og for vaskebjørnen ser og lukter en søppelbøtte som en hule full av ting å spise. Å skaffe en søppelbøtte med låselokk er et godt første skritt for å holde vaskebjørn ute av dunken, men de kan vanligvis fortsatt lukte søppelet og komme fra alle kanter. Prøv å ta med søppelbøttene innendørs om natten, enten inn i garasjen eller et skur. Det kan også være lurt å legge tomme tunfiskbokser og andre potensielt attraktive søppelbiter i plastposer for å inneholde duften før du kaster dem.

Ikke utelat kjæledyrmat

Mange legger igjen mat ute på verandaen til hundene og kattene. Som regel kan du anta at vaskebjørn gjerne spiser alt kjæledyrene dine kan spise. Hvis det i det hele tatt er mulig, la aldri et fat med mat ligge der vaskebjørn kan se eller lukte det. Hvis du må mate kjæledyrene på verandaen, sett opp oppvasken nær middag, når vaskebjørn stort sett sover, og ta dem inn igjen så snart som mulig for å begrense tiden de er ute. Fuglematere er mindre av en risiko, men de kan fortsatt trekke vaskebjørn til hagen din. Ikke bare spiser vaskebjørn frø og annen snacks, men de kan også bli trukket inn av fuglene som henger rundt materne dine. Hvis dette begynner å skje, bør du vurdere å ta fuglebrettene innendørs om natten.

Slå dem bort aktivt

Hvis det ikke er nok å fjerne de potensielle attraksjonene fra hagen din til å stoppe vaskebjørnene fra å komme rundt, kan det hende du må ta en mer aktiv rolle i å skyte dem vekk. De fleste kjemikalier og mekaniske feller skaper risiko for annet dyreliv. Heldigvis finnes det flere mindre farlige måter å aktivt drive vaskebjørn vekk og holde dem ute.

Såp gården

Vaskebjørner bruker sin utmerkede luktesans til å søke etter mat, ognoen dufterer veldig effektive til å holde dem unna. Ingrediensene i Irish Spring såpe er generelt effektive for å holde vaskebjørn og andre små pattedyr utenfor hagen din. Du kan spre såpeflak rundt kantene på eiendommen din for å skape en barriere for dem, i tillegg til å legge mer konsentrerte hauger i nærheten av potensielle matkilder, helst under ly for å holde regnet borte. Cayennepepper har en lignende effekt, som mange andre urter og krydder.

Installer avstøtende lys

Et annet alternativ du kan prøve, og et uten potensielt giftige kjemikalier og sterk lukt, er et avvisende lys. Avvisende lys blinker en farget stråle, vanligvis rød, over hagen din om natten for å holde unna uønskede dyr. Mange nattaktive dyr, inkludert vaskebjørn, har øyne som er følsomme for denne typen lys, og blinkingen forstyrrer dem nok til å holde dem unna uten inngjerding eller kjemiske avskrekkende midler. Ideelt sett bør lyset du bruker være batteridrevet, enkelt lades opp og bærbart, slik at du kan sette det ved siden av en hage, søppelbøtter eller hønsegården, avhengig av hva vaskebjørnene ser ut til å være mest interessert i.

Nite Guard solavstøtende lys er ideelle for dette arbeidet. Vi forstår hvor mye skade vaskebjørn og andre skadedyr kan forårsake på eiendommen din, og det er grunnen til at vi utviklet et lett, bærbart avskrekkende lys som har vist seg å motvirke vaskebjørn fra å gå inn på eiendommen din om natten.

Vårt avvisende lys har et slitesterkt solcellepanel på toppen som lader opp batteriet i løpet av dagen, selv i overskyet vær. Når solen går ned, slår sensoren ombord automatisk på det blinkende røde lyset, som fortsetter å lyse hele natten. Når solen står opp neste morgen, slås lyset av og ladesyklusen starter igjen. Ingenting av dette tar noen spesiell innsats eller tid fra din side. Bare sett lyset der du trenger det og la det stå der.

For å finne ut mer om Nite Guard Solar-lysKlikk her.

Hvordan holde vaskebjørn borte fra huset ditt | Nite Guard (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5897

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.