Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (2024)

En klient sa en gang til meg: "Jeg føler at jeg blør i hjel fra en million små kutt." Som et par kan vi falle inn i en antagonistisk forholdsvane uten engang å innse det, for eksempel å kontinuerlig grave opp fortiden eller unnlate å dedikere kvalitetstid til forholdet. Vi begynner å gjøre akkurat de tingene som skader et sterkt og sunt forhold. Noen ganger begynner selv små, irriterende forholdsvaner å skape statisk og strid, og erstatte ekte forbindelse.

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (1)

Forholdsfeil

Tenk på det et minutt. Når forholdsgnisten vår demper, begynner det ofte med de små tingene. De akkumulerer og bygger, utarmer et pars kjærlige tilknytning samtidig som de tilfører spenning til kommunikasjonen:

  • en irriterende bemerkning
  • en liten bit av kritikk
  • klager eller maser over at et hjemmeprosjekt ikke er ferdig eller at partneren din jobber for mye
  • en avbestilling i siste liten av datekveld
  • glemme viktige datoer som bursdager eller Valentinsdag

Hvis du lengter etter å ha et kjærlig og støttende forhold til din partner eller ektefelle,ta hensyn til de små tingene. Gjør en innsats for å være bevisst på tonen i stemmen din og sørg for at du setter pris på partneren din i stedet for å kritisere.

En annen stor feil par pleier å gjøre er å ta forholdet for gitt, å ta kjærligheten for gitt. Ved å gjøre det begynner de uforsiktig å erodere kvaliteten på forbindelsen med harde ord, jobber for mye eller bruker for mye tid til en hobby.Kjærlighet er et valghver eneste dag!

Uansett hvor godt forholdet ditt er og uansett hvor kompatible dere er som et par, er det mer sannsynlig at forholdet ditt vil ødelegge seg selv hvis du gjentar de samme feilene om og om igjen. Eller hvis du forsømmerde viktige handlingene som holder et forhold friskt og sunt.

Vi trenger å vite hva vi kanskje gjør – eller ikke gjør – som får de små kuttene til å blø kjærligheten vår og skaper avstand mellom oss. Derfor er det nyttig å undersøke våre handlinger og atferd. Hva er nyttig eller lite nyttig; oppmuntrende eller nedslående; oppløftende eller direkte ødeleggende?

Så la oss snakke om tre vanlige ting som eroderer forhold og deres rettsmidler, slik at du kan introdusere mer tilsiktede handlinger for å styrke forholdet ditt.

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (2)

Relasjonsødelegger #1: Hold oppmerksomheten din på hva som er galt

Mange mennesker holder vanligvis oppmerksomheten på alt negativt som partneren deres gjør. Ved å fokusere på hva som er galt, skaper vi tenkevaner som genererer en følelse av uro og misnøye i oss selv og i forholdet.

Det er en naturlig menneskelig tendens til å gå dit vi er ønsket og verdsatt. Gjør noen faktisksomå ha noen som kontinuerlig fremhever sine mangler og feil? Jeg skal gjette nei. Og likevel gjør vi noen ganger nettopp det. Vi holder fokus på det som er galt i stedet for på det som er rett.

Riktignok er hjernen vår koblet til å lete etter hva som er galt for å være trygg, men dette er ikke nyttig for forhold. Det er nedslående og spesielt urovekkende for personen vi finner feil med. Faktisk kan midtpunktet i et forhold begynne å bli hverandres feil i stedet for vår kjærlighet til hverandre. Feilsøking er en av de vanlige sykdommene som fører til affærer og skilsmisse.

Løsning #1:Se etter og hold oppmerksomheten din på det du elsker og respekterer i din ektefelle eller partner. Sett fokus på hva partneren din gjør som gjør livet ditt lykkeligere, enklere og hjelper deg å føle deg ivaretatt og elsket. Fokuser på det positive; utvide og nyt dem. Minimer det negative mens du også tar konstruktive handlinger for å utvikle potensialet ditt som individer og forbedre kommunikasjonen som et par. Gjør det uventede med lekenhet og legg til morohverdagen din.

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (3)

Relasjonsødelegger #2:
Konkurrerer om å få dekket dine behov

En annen vanlig tendens er å konkurrere med partneren din for å få dekket dine behov i stedet for å kreativt dyrke vinn-vinn-løsninger regelmessig. I våre stressfylte liv er det lett å hoppe over trening eller ta hurtigmat en dag for mye. Men når vi forsømmer vår egenomsorg, gjør vi det ofte til partnerens problem. Da kan vi to bli sittende fast i maktkamper. Eller vi misliker partneren vår og sier ting som: «Det må være deilig å trene hver dag!»

Løsning #2:Vi har alle behov - så hvorfor ikke ta ansvar for dine egne? Tenk på ganger du føler deg best. Hva har du gjort (eller ikke gjort, som å hoppe over den halvliteren Häagen Dazs om natten) for å få deg til å føle deg så bra? Lag en liste over alle tingene du gjør når du føler deg bra. Fortsett å legge til listen mens du oppdager nye ting du trenger og gir deg glede. Iverksett deretter tiltak for å møte dine behov regelmessig.

Og sammen med å møte dine egne behov, vær interessert i hva partneren din trenger for å føle seg best mulig også. Gjør et poeng for å bli nysgjerrig og skap støtte for partneren din til å ta vare på seg selv konsekvent. Alle tjener på det. (Og nei, det er ikke din jobb å overvåke og sikre at partneren din oppfyller deres behov. Det er deres!)

Relationship Destroyer 3: Å holde tilbake kjærligheten din eller såre tilbake når du føler deg såret

Det er forståelig at når vi føler oss såret, vil vi trekke oss inn og trekke oss litt tilbake. Det er viktig å ta vare på oss selv, og noen ganger trenger vi litt plass til å omgruppere og ta vare på følelsene våre. Selvberoligende er imidlertid veldig forskjellig fra å koble fra, holde tilbake kjærlighet eller straffe partneren vår.

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (4)Når vi holder tilbake kjærlighet, sier vi i utgangspunktet:

  • Vi er uvillige til å uttrykke kjærlighet med mindre partneren vår behandler oss en
    på en bestemt måte, eller de tar vare på følelsene våre.
  • Vi gir bare kjærlighet når vi føler oss elsket. (betinget kjærlighet)
  • Vi straffer partneren vår for vår skade.
  • Vår kjærlighet handler om å få kjærlighet. (avhengig kjærlighet)
  • Den eneste måten å være trygg på er å skille seg.
    (Noen ganger trenger vi å skille oss for å være trygge; misbruk er aldri greit.Men for mange par er mangel på sikkerhet bare en oppfatning. Sårede følelser kan forvrenge konklusjonene våre.)

    Dypdykk: "Hvorfor tar folk ut sitt sinne på andre? Og hva skal de gjøre med det!"

Men når vi tar vare på oss selv (det vil si å ta plass på en sunn måte), har vi til hensikt å være tilstede for oss selvogknyttet til forholdet. Vi prøver bare å finne ut hva vi trenger for å komme tilbake til våre hjerter. For eksempel, "Jeg elsker deg, og jeg trenger en pause fra denne samtalen." eller "Jeg elsker deg, og jeg trenger litt tid alene for å roe meg før jeg reagerer og sier noe sårende." Hensikten er å sikre forholdet vårt, søke egenomsorg og komme tilbake til løsning, kjærlighet og respekt så snart som mulig.

Løsning #3:Når du føler deg såret, avstå fra å få vondt tilbake. Vær i stedet tilstede for dine sårede følelser til du gjenvinner harmoni nok til å snakke om det vondeuten skylde på. Ofte når noen skader oss, føler de seg også såret, men vi er kanskje ikke klar over det. Vi har makten til å avbryte en ukjærlig interaksjon ved å søke å forstå – først oss selv, så vår partner. Denne nysgjerrigheten lar oss oppdage hva som er i veien for kjærlighet. Å bli nysgjerrig mens du forblir åpen er hemmeligheten bak rask løsning, dypere forståelse og en stadig voksende forbindelse i kjærlighet. Og med dette tankeskiftet er vi bedre i stand til å løse forskjellene våre etter hvert som de oppstår.

Så neste gang du ønsker å surre ut eller tulle, pust og ta noen minutter til å sentrere.

Spør deg selv: "Hva kan jeg gjøreakkurat nådet ville være kjærlig for oss begge?»

Så ta affære før du stikker av! Det krever mot og føles risikabelt i begynnelsen, men gevinstene er enorme. Og jo mer vi praktiserer disse skiftene, jo lykkeligere og mer solid blir forholdet vårt. Nå har hjertet og forholdet ditt fått noen nye muskler, og de positive minnene vil blidgjøre potten!

Relatert lesning:"Hvordan løse opp knuter og floker i et forhold."

Merk: I dette innlegget, når vi snakker om «sikkerhet», refererer vi til følelsesmessig sikkerhet. Hvis noens sinne får deg til å føle deg fysisk utrygg, kontakt National Domestic Violence Hotline på 1-800-799-7233.

For personlig relasjonscoaching, ring Heartmanity på 406-577-2100 eller kontakt oss på support@heartmanity.com.

Liker du artikkelen? Hjelp oss å spre ordet og del det!

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (5)Jennifer A. Williams / Heartmanity-grunnlegger
Jennifers lidenskap er å hjelpe mennesker med å skape blomstrende relasjoner. Hun coacher enkeltpersoner, foreldre og par for å bygge sunne og kjærlige familier. Jennifer har drevet før ekteskapelig rådgivning og parveiledning i nesten to tiår. Hun lærer par kritiske ferdigheter som trengs for å bryte ut av ukjærlige mønstre, og naturlig fjerne hindringene for kjærlig forbindelse. Med vekt på emosjonell intelligens og hjernevitenskap, akselererer hennes innsikt og støtte transformasjon. Heartmanitys coaching og Heal Yourself, Heal Your Marriage-retreat forsterker personlig ansvarlighet fordi Jennifer tror at alle sunne forhold begynner i hver person. Jennifer er lykkelig gift med sin elskede ektemann og er mor til tre voksne barn som er utrolige mennesker.

Du vil kanskje også like:

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (6)

Kjærlighetens kraft: Hvordan pleie ekteskapet ditt gjennom effektiv kommunikasjon

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (7)

Sanne motiver for "Beklager, jeg mente det ikke!"

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (8)

Få mer kjærlighet i ekteskapet ditt: Vær bevisst med 3 enkle handlinger

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (9)

Forholdstips: Hvordan håndtere forskjeller for et vellykket forhold

Postet iKjærlighet, ekteskap og forhold

© Heartmanity 2023

Hva ødelegger de fleste forhold? Måter å gjenoppbygge (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5879

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.