FRA RANCH | Planteprofil: Sweet Alyssum | Huntington (2024)

Søt alyssum er en vanlig blomstrende plante, lett tilgjengelig i frø eller i ponnipakker på ditt lokale barnehage. Den plantes vanligvis om høsten i Sør-California. Slik ser det ut i dag (19. mars). Søt alyssum er tilfeldigvis ekstremt nyttig i den spiselige økologiske hagen. For det første, i tillegg til den søte lukten av blomstene, er bladene og blomstene spiselige, med en pepperaktig, karseaktig smak. Kanskje enda viktigere er det at alyssum tiltrekker seg flere nyttige insekter til hagen, og dens lille størrelse gjør det enkelt å putte seg inn på kanten av grønnsaksbed, rundt frukttrær eller mange andre steder i hagen.

Spesifikt er søt alyssum kjent for å tiltrekke seg tre hovedkategorier av gunstige rovdyrinsekter (de som spiser skadeinsekter i hagen): 1) Små sjørøver (som spiser bladlus, trips, midd, psyllids og insektegg), 2) parasittiske insekter. veps (som legger egg i bladlus, biller, fluer, møll, sagfluer, melluser og skjell. A Larven klekkes og spiser seg ut og dreper verten), 3) Hoverfluer (hvis larve lever av bladlus). A Blomstene tiltrekker seg også sommerfugler og bier.

Her er et par bilder til av søt alyssum sammen med Californiavalmue under et ungt Spice Zee Nectaplum-tre (det er en krysning mellom en nektarin og en plomme).

Scott Kleinrock er Ranch-prosjektkoordinator ved The Huntington.

FRA RANCH | Planteprofil: Sweet Alyssum | Huntington (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5903

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.