Ethereum Kopen? Overzicht Goedkoopste en Snelste brokers (2024)

Waar moet je rekening mee houden voordat je Ethereum kopen gaat?

Het is goed om je te beseffen dat de crypto markt zeer volatiel is en dat de koersen met tientallen procenten kunnen stijgen of dalen. Beleggen in Ethereum is dus erg risicovol en er bestaat een kans dat je geld verliest. Zorg er dus voor dat je alleen geld investeert in Ethereum dat je kan missen en niet nodig hebt voor belangrijke dingen.

Nu je weet dat de Ethereum koers grote sprongen kan maken, is het vervolgens raadzaam om goed onderzoek te doen naar dit project. Ga niet zomaar uit van advies van een collega, een website of een expert, maar doe altijd je eigen onderzoek.

Waarom investeren in Ethereum?

Ethereum staat sinds een aantal jaar in de top 5 op basis van marktkapitalisatie, en is regelmatig op de tweede positie te vinden. Ethereum kopen op basis van de marktkapitalisatie is dan misschien ook geen gek idee. Het Ethereum netwerk wordt veel gebruikt voor ICO’s en token creaties, want het is redelijk eenvoudig om een nieuwe token te creëren op het netwerk. Wist je dat dat veel cryptocurrencies uit de top 100 tokens zijn die op het ETH netwerk draaien? Denk aan Basic Attention Token, OmiseGO en Zilliqa. Deze tokens worden ERC20 tokens genoemd, en zijn volledig afhankelijk van ETH.

Buiten het feit dat deze munt de moeder is van vele populaire tokens, kun je ook zogeheten smart contracts draaien op de blockchain. Met de programmeertaal Solidity kun je een contract creëren dat niemand kan veranderen en volledig autonoom is. Het contract staat dus vast en niemand kan ermee sjoemelen. Hierdoor heeft het een hoge mate van betrouwbaarheid.

Verder staat Ethereum 2.0 nog op de planning voor 2020/2021, waarbij veel nieuwe functionaliteiten worden doorgevoerd waaronder het Proof-Of-Stake (PoS) algoritme.

Als jij denkt dat deze factoren toekomst hebben dan kan je Ethereum kopen bij een broker naar keuze.

Alleen veilige en betrouwbare Ethereum brokers

Wanneer je de risico’s weet, gedegen onderzoek hebt gedaan dan hoef je alleen nog maar een broker te kiezen voor het kopen van Ethereum. Wij hebben bij alle brokers op deze website meerdere transacteis verricht.

Ethereum Kopen? Overzicht Goedkoopste en Snelste brokers (1)In de overzichten boven deze tekst kan je eenvoudig een keuze maken. Alle brokers op de website bieden een ingebouwde wallet, zijn gevestigd in Nederland en bieden de mogelijkheid voor Ethereum kopen met iDEAL, Bancontact en meestal ook met een creditcard.

Nadat je een broker hebt gekozen is timing erg belangrijk, wanneer ga je Ethereum kopen en is dit het juiste moment? Op de afbeelding rechts hebben wij het perfecte koopmoment en verkoopmoment schematisch weergegeven.

Hoe kies ik een broker om Ethereum te kopen?

Er zijn tientallen brokers actief en er is veel concurrentie op de markt. Dit betekent dat jij als consument zelf de keuze kan maken. Houd rekening met de volgende factoren voor het aanschaffen van Ethereum:

  • Koop Ethereum bij een broker die lage kosten in rekening brengt.
  • Biedt de broker meerdere interessante munten aan met eigen wallets?
  • Bieden ze een goede ondersteuning?
  • Worden je gegevens via veilige kanalen geverifieerd?

Op basis van deze punten kan je zelf bepalen welke factoren jij het belangrijkst vindt en op die manier een geschikte Ether broker vinden.

Veelgestelde Ethereum Vragen

Waar kan ik Ethereum kopen?

Op deze pagina vind je voor verschillende eisen overzichten van alle betrouwbare en veilige Ethereum brokers. Zo zie je snel de goedkoopste Ethereum brokers, aanbieders die binnen enkele seconden ETH leveren en brokers die hun eigen app hebben ontwikkeld. Op die manier kan jij zelf de keuze maken.

Met welke betaalmethodes kan ik Ethereum aanschaffen in Nederland en België?

Je kan eenvoudig betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving. Houd er rekening dat niet alle brokers dezelfde betaalmethodes aanbieden. Alle brokers die wij tonen bieden iDEAL aan. Wanneer je gebruik maakt van iDEAL en Bancontact ben je ervan verzekerd dat je order direct wordt uitgevoerd. Bij creditcard betalingen moeten vaak extra verificaties uitgevoerd worden. En bij bankoverschrijving kan het wat langer duren (afhankelijk van je bank).

Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

Een account aanmaken is altijd gratis. Iedere broker rekent handelskosten om gebruik te mogen maken van het platform, dit varieert van 0.25% tot wel 5% of meer. Deze kosten zitten inbegrepen in de prijs die je ziet. Naast handelskosten rekenen sommige brokers ook transactiekosten (voor bijvoorbeeld iDEAL betalingen) of stortingskosten om je account op te waarderen. Dit is voor iedere broker verschillend.

Hoelang duurt het voordat ik Ether in bezit heb?

Alle brokers bieden een ingebouwde wallet aan, dit betekent dat je een eigen bewaarportemonnee krijgt en dat je geen externe software hoeft te installeren. Hierdoor kunnen de brokers binnen enkele seconden Ether uitleveren.

Wat is het minimale investeringsbedrag?

In principe kan je elk bedrag investeren in Ethereum. Een broker legt limieten op en dit verschilt dus per broker die je kiest. Bij Bitvavo kan je al investeren vanaf € 1, maar bij andere brokers kan het zo zijn dat je minimaal € 30 moet investeren. Houd hier dus goed rekening mee als je kleinere bedragen wil investeren.

Moet ik per se een hele Ethereum kopen?

Nee, je kan ook een gedeelte van een Ethereum kopen. Dit heeft als voordeel dat je in feite ieder bedrag kan investeren. Je kan bijvoorbeeld 0.1 ETH bij een broker aanschaffen.

Ethereum Kopen? Overzicht Goedkoopste en Snelste brokers (2024)

FAQs

Waar kun je het beste Ethereum kopen? ›

Coinbase is de meest vertrouwde plek voor mensen en bedrijven om Ethereum te kopen, verkopen en beheren. Het is snel en eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het kopen van Ethereum.

Welke broker heeft de laagste kosten? ›

eToro is de goedkoopste broker voor aandelen in Nederland. Met zijn beleid van 0% commissie op aandelenhandel biedt het platform een goedkope manier voor beleggers om in aandelen te investeren.

Welke exchange is het goedkoopst? ›

Finst, Bitvavo en Binance zijn de goedkoopste crypto exchanges van dit moment. Bij deze exchanges betaal je de laagste handelskosten.

Wat is het beste platform om crypto te kopen? ›

Bitvavo is de beste crypto exchange voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar, veilig en Nederlands platform om cryptomunten te kopen. Nu tijdelijk met bij Bitvavo 10 euro extra als welkomstbonus! Het beste Nederlandse alternatief voor Bitvavo is Finst. Andere alternatieven zijn Coinmerce, eToro en BCM.

Heeft Ethereum nog toekomst? ›

Analisten verwachten dat Ethereum in 2024 kan stijgen. De populariteit van Ethereum kan daarmee te maken hebben. dat het in september een koer bereikt van € 2.621,96. Eind 2024 kan Ethereum zelfs een koers bereiken van € 6.349,24.

Wat gaat Ethereum doen 2024? ›

Wat is de Ethereum Classic verwachting voor 2024? Analisten verwachten dat Ethereum Classic zich weer zal herpakken in 2024. ETC blijft gestaag stijgen en analisten denken dan ook dat hij tegen het einde van 2024 zal schommelen rond een koers van € 54,84.

Wat zijn de kosten van eToro? ›

eToro rekent een enkele, eenvoudige en transparante kost van 1% voor het kopen of verkopen van crypto. De marktspread is het verschil tussen de bied- en laatkoers en kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden, hoewel dit geen kost is die eToro in rekening brengt.

Is KuCoin te vertrouwen? ›

Conclusie. KuCoin is een betrouwbare exchange met een groot aanbod van cryptocurrency's in tal van landen met voldoende liqiditeit. Ook biedt KuCoin het handelen in futures en trading bots aan. Een ander voordeel zijn de lage transactiekosten, zeker als je een KCS holder bent.

Wat is beter Bitvavo of Binance? ›

Nederlanders die zoeken naar een gelijkwaardig platform als Binance, kunnen het beste Bybit evalueren. Echter, ons inziens, is het Bitvavo platform beter, meer overzichtelijker, veiliger om te gebruiken voor de aan- en verkoop van bitcoin en mogelijke andere crypto´s dan Binance of Bybit.

Wat is beter Bitvavo of Coinmerce? ›

Conclusie Bitvavo versus Coinmerce

Wil je echt goed en goedkoop crypto´s en vooral bitcoin verhandelen voor euro´s zul je beter bij Bitvavo terecht kunnen. Bitvavo komt als een echte bitcoin- en crypto-handelsbeurs beter uit de bus dan Coinmerce.

Is Bitvavo goedkoper dan Coinbase? ›

Op Bitvavo betaal je alleen transactiekosten van 0,2 procent. Dit geldt zowel in het dashboard als in de exchange en zonder abonnement. De tarieven van Coinbase One komen daar dichtbij in de buurt maar dan moet je maandelijks minimaal voor 10.000 euro verhandelen en zelfs dan is Bitvavo nog altijd iets goedkoper.

Wat is een betrouwbare crypto broker? ›

In Nederland zijn er een klein aantal brokers gelicentieerd, op de site van DNB kun je controleren welke dit zijn. Onder andere eToro, Coinbase en Bitvavo staan hier geregistreerd. Betrouwbare crypto brokers zoals MEXC en Binance zijn ook goede keuzes voor Nederlandse beleggers.

Is Coinbase te vertrouwen? ›

Coinbase is over het algemeen een veilige investering en het is een veilig platform voor het kopen, verhandelen en opslaan van cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum.

Wat is de beste Ethereum Wallet? ›

De beste Ethereum wallet in Nederland is de wallet van Coinbase. Je hebt hier als trader veel mogelijkheden om de Ethereum of andere ERC-20 tokens snel te kopen en verkopen en je kunt ervoor kiezen om de coins vast te zetten, zodat je een bepaalde rente over je investering ontvangt.

Kan ik voor 100 euro Ethereum kopen? ›

Is er een minimumbedrag voor het kopen van ethereum? Ja, bestellen kan vanaf 500 euro.

Hoe hoog kan Ethereum worden? ›

Volgens de analisten wordt voorspeld dat de Ethereum-koers in 2030 in de komende zes jaar zal stijgen en de grens van €20.643,84 zal overschrijden, met een verwachte gemiddelde prijs van €21.718,04 en een maximumprijs van €21.718,04 .

Wat is beter Bitcoin of Ethereum? ›

Als het gaat om transactiesnelheid is Ethereum sneller dan Bitcoin. De basislaag van Ethereum kan tot 15 transacties per seconde (tps) aan, terwijl Bitcoin slechts 7 tps aankan. Doordat veel mensen Ethereum gebruiken, zijn de transactiekosten op het netwerk vaak hoger.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5742

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.