Dyrking av akeieblomst – hvordan ta vare på akeie (2024)

Av:Nikki Tilley, forfatter avBulb-o-licious-hagen

Dyrking av akeieblomst – hvordan ta vare på akeie (1)

Bilde avtvirbickis

Akeieplanten (Aquilegia) er en lettdyrket staude som byr på sesongmessig interesse gjennom store deler av året. Den blomstrer i en rekke farger om våren, som dukker opp fra det attraktive mørkegrønne løvverket som blir rødbrun-farget om høsten. De klokkeformede blomstene er også en favoritt tilkolibrierog kan også brukes i avskårne blomsteroppsatser.

Hvordan dyrke aeleje

Akeleieplanter er ikke så spesielt opptatt av jord så lenge det ergodt drenerendeog ikke for tørr. Mens de nyter full sol i de fleste områder, liker de det ikke veldig varmt, spesielt om sommeren. Derfor, i varmere områder som sør, dyrk dem inndelvis skyggeog gi dem rikelig med mulch for å holde jorden f*cktig.

Mulchvil også bidra til å isolere og beskytte disse plantene om vinteren i andre regioner.

Akeieplantetips

Akeleie starter lett fra frø og vil lett formere seg når de er etablert. Akeleieblomstfrø kan sås direkte i hagen når som helst mellom tidlig vår og midt på sommeren. Det er ikke nødvendig å dekke dem til så lenge de får mye lys.

Sett forhåndsetablerte planter i bakken samtidig, med kronen plassert på jordnivå. Avstanden for både frø og planter bør være mellom 1 og 2 fot (0,3 til 0,6 m).Merk: Blomster vil ikke vises på frødyrkede planter før deres andre år.

Hvordan ta vare på Columbine Plant

Hold plantene f*cktige etter akeleieplanting til de er godt etablert. Da er det bare nødvendig med ukentlig vanning med unntak av lengre tørkeperioder der de vil kreve ekstra vanning.

Gi en vannløselig gjødsel månedlig. Regelmessig gjødsling vil bidra til å produsere lysere blomster og tykkere løvverk.

Regelmessigdeadheadingkan også utføres for å oppmuntre til ytterligere blomstring. Hvis selvsåing blir et problem, kan både løvet og gjenværende frøkapsler kuttes ned om høsten. Mens noen mennesker foretrekker å ikke la dem selvså, anbefales det ofte, siden akeleieplanter generelt er kortvarige med en gjennomsnittlig levetid på omtrent tre eller fire år. Om ønskelig kan disse plantene også deles med noen års mellomrom.

Selv om akelei ikke lider av for mange problemer,løvgruvearbeiderekan bli et problem av og til. Behandle planter medneem oljeer en god måte å kontrollere disse skadedyrene på. Beskjæring av akeleieplanter tilbake til basalløvet like etter blomstringen kan vanligvis også bidra til å lindre eventuelle problemer med skadeinsekter. Du kan til og med være heldig nok til å få et annet sett med stilkvekst i løpet av noen få uker, slik at du kan nyte en ny bølge av blomster.

Denne artikkelen ble sist oppdatert den

Dyrking av akeieblomst – hvordan ta vare på akeie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5901

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.