De beste trading platforms in België | GeldExpert (2024)

Overweeg je om online te beleggen en zoek je naar de beste trading platformen? Deze websites en apps bieden de nodige tools en software om financiële markten te volgen. Het kiezen van het juiste platform kan uitdagend zijn voor beginners, maar wij helpen je graag op weg!

De beste trading platformen in België

De beste trading platforms in België | GeldExpert (1)

SAXO Bank

Aandelen – Fondsen – Obligaties – Trackers – Warrants – ETF’s – Futures

  • Rekening openen : Gratis
  • Bewaarkosten: Gratis
  • Beheerskosten: Gratis
  • Inkomende transfer van een andere bank: Gratis
  • Uitgaande transfer: € 75/lijn

❤️ FAVORIET

Info

Promotie! 1% vanaf €10.000 storting

De beste trading platforms in België | GeldExpert (2)

KEYTRADE

  • Beheerskosten: 0€.
  • Bewaarkosten: 0€.
  • Transactiekosten: €7,5 bestelling
  • Minimale inleg bij opening: geen minimum

Promotie !

Vergoeding voor de overdracht van effecten tot € 2500

De beste trading platforms in België | GeldExpert (3)

LYNX

Trading-platform, opleidingsprogramma’s en coaching diensten.

  • Beheerskosten: 0€.
  • Bewaarkosten: 0€.
  • Transactiekosten: €6 bestelling
  • Minimale inleg bij opening: €3000

Promotie !

Tot € 500 gratis transactiekrediet wanneer je een rekening opent

De beste trading platforms in België | GeldExpert (4)

BUX ZERO

EUR en US EQUITIES, ETF’s en CRYPTO

  • Beheerskosten: 0€.
  • Bewaarkosten: 0€.
  • Transactiekosten: €1 bestelling
  • FX-marge voor Amerikaanse aandelen: 0,25%.
  • Minimale inleg bij opening: geen minimum

De beste trading platforms in België | GeldExpert (5)

BOLERO

Online beleggersrekening van de KBC-groep. Krachtig platform met vele mogelijkheden.

  • Beheerskosten: 0€.
  • Bewaarkosten: 0€.
  • Transactiekosten: vanaf €7,5
  • Minimale inleg bij opening: €0

Wordt vóór 31 maart 2023 klant bij Bolero en krijg 3 maanden lang de makelaarskosten van je aankooptransacties terug (Actie onder voorwaarden)

Uitleg van trading platforms

Wat is een trading platform?

Een trading platform is een website of app die je rechtstreeks in verbinding met kopers en verkopers vanaandelen, obligaties of andere financiële producten over de hele wereld, en het enige wat je nodig hebt is internettoegang.

De beste trading platformen geven je toegang tot analyse-tools waarmee je in real-time beurskoersen kunt volgen en de schommelingen kunt volgen van de financiële producten die je interesseren.

Welke kosten zijn er verbonden aan een beleggingsplatform?

Er worden zes soorten kosten in rekening gebracht voor een online beleggingsplatform.De hoogte van deze kosten varieert naargelang het online trading platform dat je kiest. We hebben alle mogelijke kosten van een trading platform voor jou hieronder even toegelicht:

De beste trading platforms in België | GeldExpert (6)

  1. De transactiekosten zijn kosten die in rekening worden gebracht voor elke transactie die je uitvoert. Ze kunnen bestaan uit zowel een commissie als een spread. De hoogte van deze kosten varieert per broker en per type handelsproduct dat je verhandelt. Sommige brokers rekenen helemaal geen commissie aan bij het kopen van aandelen.
  2. De beheerkosten zijngebaseerd op een maandelijks of jaarlijks percentage. Ze kunnen worden aangerekend voor accountbeheer en dienstverlening. Ze zijn meestal lager of gratis bij online makelaars.
  3. Bewaarkosten zijnvaste vergoedingen die je betaalt voor het beheren van effecten op je effectenrekening. Ook bij online beleggingen zijn deze kosten vaak gunstiger.
  4. Sommige brokersbrengen inactiviteitskosten in rekening als je gedurende een bepaalde periode inactief bent geweest. Dit komt doordat het beleggingsplatform zelf te maken krijgt met kosten om jouw account operationeel te houden, maar wanneer je inactief bent, genereren ze geen inkomsten. Om deze kosten te compenseren, hanteren ze de zogenoemde inactiviteitskosten.
  5. De spread is hetverschil tussen de aan- en verkoopprijs van een financieel product. Dit is een vorm van kosten, omdat je altijd tegen een iets hogere prijs koopt dan de huidige marktprijs en tegen een iets lagere prijs verkoopt.
  6. Afhankelijk van de broker kunnen er opnamekosten verbonden zijn aan het opnemen van geldvan je handelsaccount.

Online beleggen: hoe gaat dat in zijn werk?

Als je online wilt gaan beleggen, heb je allereerst een effectenrekening nodig. Effectenrekeningen worden aangeboden door verschillende makelaars en banken als producten waarmee je een overzicht kunt krijgen van je beleggingen. Deze beleggingen kunnen bestaan uit aandelen, obligaties of pensioenfondsen.

Beleggingsplatformen zoals Bux Zero, Keytrade Bank, Bolero en Lynx behoren tot de trading platformen die online effectenrekeningen aanbieden. Banken geven je meestal toegang tot je handelsrekening via een mobiele applicatie, waardoor je eenvoudig aandelen kunt kopen of verkopen met behulp van je telefoon.

Over het algemeen volg je de onderstaande stappen als je online wilt beleggen:

  1. Kieseen geschikt beleggersplatform dat voldoet aan je behoeften en doelstellingen. De vergelijkingstabel bovenaan de pagina helpt je het beste trading platform voor jouw doeleinden te kiezen.
  2. Open een effectenrekening bij het trading platform. Dit kan meestal online worden gedaan. Hiervoor zal je persoonlijke informatie en documenten moeten indienen om je identiteit te verifiëren.
  3. Doe grondig onderzoek naar deaandelen, obligaties of andere financiële producten waarin je geïnteresseerd bent. Blogs, YouTube en fora kunnen je hier bij helpen.
  4. Stort geld op je effectenrekening om te kunnen beleggen. Dit is bij de meeste trading platformen vaak erg eenvoudig!
  5. Kies je belegging waarmee je wilt handelen.
  6. Plaats een aankooporder. Hiervoor moet je de hoeveelheid, de prijs en het type order specificeren. Er zijn verschillende soorten orders, waaronder marktorders (tegen de huidige marktprijs) en limietorders (tegen een door jou gespecificeerde prijs).
  7. Nadat je een order hebt geplaatst, kun je de voortgang ervan volgen via het beleggersplatform. Zo kun je vaak in real-time de koers, grafieken en andere tools gebruiken om je beleggingen te beheren.
  8. Overweeg het spreiden van je beleggingen(diversificatie) om risico’s te beperken.
  9. Succesvol beleggen vraagt om voortdurende monitoring en aanpassing van je strategie op basis van marktomstandigheden en je financiële doelen.

Onthoud dat online beleggen risico’s met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te informeren en, indien nodig, advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je begint.

Welk trading platform moet ik kiezen?

Of je nu op zoek bent naar het meest betaalbare beleggersplatform of naar een Belgische broker met mogelijk iets hogere kosten, het beste trading platform is degene die het beste aansluit bij jouw behoeften en handelsstijl. Neem daarom de tijd om de volgende punten te analyseren:

  1. Voordat je begint met het kiezen van een beleggingsplatform, moet je duidelijk je beleggingsdoelen en handelsstijl definiëren. Wil je actief daytraden of ben je op zoek naar langetermijnbeleggingen? Dit zal invloed hebben op het type trading platform dat je kiest.
  2. Vergelijk de transactiekosten, spreads en andere kosten die in rekening worden gebracht door verschillende brokers. Sommige trading platformen bieden commissievrije handel, terwijl andere lage spreads hanteren. Houd bovendien ook rekening met mogelijke inactiviteitskosten of kosten voor opnames.
  3. Ga na of het beleggersplatform toegang biedt tot de financiële producten waarmee je wilt handelen. Niet alle platforms ondersteunen dezelfde reeks aandelen, obligaties, forex-paren, crypto en andere activa.
  4. Bekijk eventueel ook even welke functies en tools het beleggersplatform ter beschikking stelt. Denk maar aan grafieken, nieuwsfeeds, mobiele apps etc.
  5. Biedt het trading platform een trialperiode aan? Neem dan even een kijkje om te zien hoe gebruiksvriendelijk het is.
  6. Neem een kijkje naar de reviews, en meer bepaald de ervaringen met de klantenservice. Een goede klantenservice kan handig zijn als je technische problemen tegenkomt of hulp nodig hebt bij het traden.

Onthoud dat het kiezen van een trading platform een persoonlijke beslissing is, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Neem de tijd om verschillende platforms te vergelijken en overweeg je eigen doelen en behoeften bij het maken van je keuze.

Begin je pas met online beleggen? Leer er nu alles over!

Voordat je in de aandelenmarkt investeert, is het essentieel om de grondbeginselen van aandelenhandel te begrijpen. Er zijn tal van online trading-cursussen beschikbaar. Sommige zijn betalend, maar degene die door je gekozen broker worden aangeboden, zijn meestal gratis.

Nadat je de basisprincipes hebt geleerd, kun je overwegen om een beginnersaccount te openen om je kennis in de praktijk te brengen. Met een beginnersaccount kun je handelen onder reële marktomstandigheden, maar met fictief kapitaal, wat betekent dat er geen echt financieel risico is. Deze beurssimulator stelt je in staat om verschillende activaklassen en financiële instrumenten uit te proberen, zodat je vertrouwd kunt raken met de mogelijkheden van het trading platform.

Pas op voor oplichterij!

Elk bedrijf dat beleggingsproducten wil aanbieden, al dan niet via een trading platform, moet een vergunning hebben. Bedrijven die handelen zonder vergunning krijgen een waarschuwing van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Een actuele lijst met deze bedrijven vind jehier.

De beste trading platforms in België | GeldExpert (2024)

FAQs

Which trading platform is best? ›

List of The Top 20 Trading Apps In India
App NameFees per trade (INR)Ratings (Out of 5)
Zerodha Kite204.6
Angel One204.4
Upstox App204.5
Groww app0.05% or INR 20 (which one is lower)4.4
16 more rows
Feb 19, 2024

Can I use DEGIRO in Belgium? ›

As a Belgian investor, you have to choose between signing up to the Dutch or French version of DEGIRO. DEGIRO waives the connectivity cost for the home exchanges: 🇳🇱 DEGIRO.nl: no fee for Euronext Amsterdam and Euronext Brussels. 🇫🇷 DEGIRO.fr: no fee for Euronext Paris and Euronext Brussels.

How to trade stocks in Belgium? ›

There are two ways you can invest in the stock market from Belgium: Investing through a broker, where you're responsible for your investments. Investing through an app like Curvo, where the investments are managed for you.

How to trade forex in Belgium? ›

To legally trade forex in Belgium, a trading account with a licensed broker is required. Here are some key steps to opening an account as a Belgian trader: Verify Broker Licensure - Only open accounts with brokers regulated by the FSMA in Belgium or other EU financial regulators like ESMA.

Which trading is most profitable? ›

The defining feature of day trading is that traders do not hold positions overnight; instead, they seek to profit from short-term price movements occurring during the trading session.It can be considered one of the most profitable trading methods available to investors.

Which is the most safe trading platform? ›

Best Online Brokerage Accounts and Trading Platforms of 2024
  • Best Overall: Fidelity.
  • Best for Low Costs: Fidelity.
  • Best for Beginners: Charles Schwab.
  • Best for Advanced Traders: Interactive Brokers.
  • Best for ETFs: Fidelity.
  • Best for Options Trading: tastytrade.
  • Best for International Trading: Interactive Brokers.

Can Americans use DEGIRO? ›

During registration, you will be asked to scan your ID with your phone camera and take a selfie to confirm your identity. For this reason, registration is done via the DEGIRO app, and a smartphone is required to register. If under IRS guidelines you are considered a US person, we are unable to accept you as a client.

Can I use DEGIRO in the US? ›

As mentioned, with a DEGIRO account, you have access to more than 50 exchanges, across 30 countries. In addition to many European exchanges, you can also trade on North American exchanges as well as exchanges in Asia and Oceania. A complete overview can be found on our Products & Markets page.

Can you use Webull in Belgium? ›

Can I trade on Webull when I'm abroad? Webull Financial LLC does not open or maintain accounts on behalf of persons residing outside of the United States.

Who is Belgium biggest trading partner? ›

Yearly Trade

The most common destination for the exports of Belgium are Germany ($91.9B), France ($71.1B), Netherlands ($65.7B), United States ($29B), and Italy ($22.5B).

What is the main trade of Belgium? ›

Metallurgy, steel, textiles, chemicals, glass, paper, and food processing are the dominant industries. Belgium is one of the world's leading processors of cobalt, radium, copper, zinc, and lead.

Do I need 25000 to trade forex? ›

This rule, set by FINRA, states that any trader who executes four or more day trades within a five-day period is considered a pattern day trader (PDT). PDTs must maintain a minimum equity of $25,000 in their margin account at all times.

Which European country is best for forex traders? ›

Switzerland

Switzerland tops our list due to the low crime rate, substantial healthcare, fast broadband and great forex trading. The crime rate here is rated low at 21.68, with all aspects being rated low to very low – residents feel safe during the day and night. The healthcare system is rated highly at 74.02.

Which country is the best to open a forex trading company? ›

In this article, we will explore the top five countries that are considered to be the best for forex trading.
  1. Singapore. Singapore is often considered to be the best country for forex trading. ...
  2. United Kingdom. The United Kingdom is another popular destination for forex traders. ...
  3. United States. ...
  4. Switzerland. ...
  5. Australia.
Jan 12, 2024

Which platform is best for trading for beginners? ›

Zerodha is the number 1 broker for beginners with Rs 20 maximum brokerage and no cost delivery trading. Also, it has designed a beginner-friendly Kite platform to provide a hassle-free trading experience to newbies. Groww is the second top-recommended broker to first-time traders or investors.

Which online trading platform is best for beginners? ›

Best brokers for beginners
  • Charles Schwab: Best for beginners.
  • Fidelity: Best for low-cost investments.
  • E*TRADE: Best for education.
  • eToro: Best for features.
  • Interactive Brokers: Best for investment offerings.
  • Webull: Best for customer service.
  • Robinhood: Best for cryptocurrency trading.
4 days ago

Which trading app is best for beginners? ›

Best Trading Apps in India (2024)
  1. Kite by Zerodha. Kite by Zerodha. ...
  2. Groww. Groww. ...
  3. AngelOne. AngelOne is another trading app that caters specifically to beginner investors. ...
  4. Upstox. Upstox. ...
  5. Paytm Money. ...
  6. 5Paisa.
Mar 22, 2024

What platform do professional traders use? ›

Interactive Brokers continues to be our top pick for advanced day traders, as well. Its speed and efficiency specific to order execution complements its low rates on margin trading and provides advanced traders with a strong option to execute their strategies.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5861

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.