De 5 Beste Tech ETF's DEGIRO + Beste Fintech ETF (2024)

De 5 Beste Tech ETF's DEGIRO + Beste Fintech ETF (1)

De 5 beste Tech ETF’s DEGIRO

In de dynamische wereld van beleggen bieden Exchange Traded Funds (ETF’s) een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Zoals je wellicht weet zijn ETF’s beleggingsfondsen die op de beurs worden verhandeld, net als individuele aandelen. Ze zijn ontworpen om de prestaties van een specifieke index, sector, grondstof of andere activa te volgen.

Tech ETF’s, die zich richten op technologiebedrijven, hebben de afgelopen jaren bijzondere aandacht gekregen. De reden?

Technologie is een van de snelst groeiende sectoren ter wereld. Van gevestigde giganten zoals Apple en Microsoft tot innovatieve startups in gebieden zoals kunstmatige intelligentie, cloud computing en cybersecurity, technologiebedrijven zijn dé drijvende kracht achter de moderne economie en daarmee ook vaak achter de stijgende beurskoersen.

In dit artikel kijken we naar verschillende Tech ETF’s en als laatste één Fintech ETF!

Inhoudsopgave verberg

1.De 5 beste Tech ETF’s DEGIRO

2.Waarom beleggen in de beste Tech ETF’s via DEGIRO?

3.Wat zijn de beste Technologie ETF’s?

3.1.Beste Tech ETF 1. De iShares NASDAQ-100 ETF

3.4.Beste Tech ETF 4. iShares STOXX Europe 600 Technology ETF

3.5.Beste Tech ETF 5. Lyxor MSCI Disruptive Technology ESG Filtered UCITS

4.Beste Fintech ETF

4.1.Beste Tech ETF 6. Xtrackers MSCI Fintech Innovation UCITS ETF 1C

5.Conclusie Technologie ETF’s

Waarom beleggen in de beste Tech ETF’s via DEGIRO?

Door te beleggen in een Tech ETF, kan je profiteren van de groei in de technologiesector zonder dat je individuele aandelen hoeft te kiezen. Dit biedt een manier om te diversifiëren en het risico te spreiden, aangezien de prestaties van de ETF gebaseerd zijn op een brede selectie van technologiebedrijven in plaats van op één enkel bedrijf.

In dit artikel kijken we naar zes van de beste Tech ETF’s die DEGIRO te bieden heeft, namelijk:

  1. iShares NASDAQ-100 UCITS ETF – $EXXT (ook $CNDX, $SXRV, $NQSE en $CNX1)
  2. SPDR S&P US Technology Select Sector – $SXLK (ook $ZPDT)
  3. Xtrackers MSCI World Information Technology – $XITK (ook $XDWT)
  4. iShares STOXX Europe 600 Technology – $EXV3 (ook $IETC of $STEC)
  5. Lyxor MSCI Disruptive Technology ESG Filtered UCITS – $DISR (ook $DTEC of $UNIC)
  6. Xtrackers MSCI Fintech Innovation UCITS ETF – $XFNT (ook $XFSN)

DEGIRO is een van de meest populaire online brokers in Europa, bekend om zijn gebruiksvriendelijke platform en lage kosten. Maar waarom zou je kiezen voor DEGIRO als je platform voor het beleggen in Tech ETF’s?

  • Ten eerste biedt DEGIRO een breed scala aan Tech ETF’s om uit te kiezen. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om te investeren in een breed scala aan technologiebedrijven, van grote multinationals tot kleinere, opkomende bedrijven.
  • Ten tweede zijn de kosten voor het beleggen in ETF’s via DEGIRO over het algemeen lager dan bij veel andere brokers. Dit betekent dat je meer van je geld kan investeren in de markt, in plaats van het te besteden aan commissies en kosten.
  • Ten derde biedt DEGIRO handige tools en middelen om je te helpen bij het maken van geïnformeerde beleggingsbeslissingen. Van gedetailleerde informatie over elke ETF tot handige grafieken en analyses, DEGIRO stelt je in staat om met vertrouwen te beleggen in Tech ETF’s.

Kortom, door te kiezen voor DEGIRO als je broker voor het beleggen in Tech ETF’s, kan je profiteren van een breed scala aan opties, lage kosten en handige tools om je te helpen bij je beleggingsreis.

Wat zijn de beste Technologie ETF’s?

Nu je een beter begrip hebt van wat Tech ETF’s zijn en waarom DEGIRO een uitstekende keuze is voor het beleggen in deze fondsen, is het tijd om dieper in te duiken.

Hieronder bespreken we zes van de beste Tech ETF’s die momenteel beschikbaar zijn op DEGIRO. We zullen elk van deze fondsen in detail bekijken, inclusief hun voor- en nadelen, de technologiebedrijven waarin ze beleggen en waarom ze zo’n aantrekkelijke keuze zijn voor jou als belegger.

Naam ETFTickerLopende kostenFocus
iShares NASDAQ-100$EXXT en $CNDX0,31%Amerikaanse technologie, voornamelijk NASDAQ-100
SPDR S&P US Technology Select Sector$SXLK0,15%Amerikaanse technologie, voornamelijk S&P 500
Xtrackers MSCI World Information Technology$XITK0,20%Wereldwijde technologie
iShares STOXX Europe 600 Technology$EXV30,30%Europese technologie
Lyxor MSCI Disruptive Technology ESG Filtered$DISR0,40%Wereldwijde technologie, met een focus op disruptieve technologieën
Xtrackers MSCI Fintech Innovation$XFNT0,35%Wereldwijde technologie, met een focus op de financiële wereld

Beter bekend als $EXXT, is een opmerkelijke speler in de wereld van Tech ETF’s.

Deze Tech ETF volgt het rendement van de Nasdaq-index, die bestaat uit de honderd grootste niet-financiële bedrijven. Dit betekent dat je, door te beleggen in EXXT, blootstelling krijgt aan toonaangevende bedrijven in sectoren zoals software, computer hardware en telecommunicatie. Enkele van de prominente bedrijven in deze ETF zijn NVIDIA, Alphabet (Google), Adobe en Microsoft.

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het beleggen in de EXXT ETF:

Voordelen:

  • Sterke prestaties: Sinds de oprichting van het fonds in 2006 heeft het een indrukwekkend gemiddeld jaarlijks rendement van 15,46% behaald.
  • Hoogwaardige bedrijven: De ETF bevat enkele van de meest gerespecteerde en innovatieve technologiebedrijven ter wereld.
  • Profiteren van digitalisering: De COVID-19 pandemie heeft de digitalisering van de economie versneld, wat de waard propositie van de bedrijven in deze ETF heeft versterkt.

Nadelen:

  • Geografische concentratie: Alle bedrijven in de ETF zijn Amerikaans. Hoewel veel van deze bedrijven wereldwijd actief zijn, kan het gebrek aan geografische diversificatie een risico vormen.
  • Concentratie van bedrijven: Drie bedrijven – Apple, Microsoft en Amazon – vormen samen bijna 30% van de ETF. Dit betekent dat de prestaties van de ETF sterk kunnen worden beïnvloed door de prestaties van deze drie bedrijven.

Deze Tech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $EXXT, $CNDX, $SXRV, $NQSE en $CNX1.

In dit artikel hebben we het al eerder over $EXXT gehad in de context van de beste ETF’s van DEGIRO’s kernselectie.

De 5 Beste Tech ETF's DEGIRO + Beste Fintech ETF (2)

Beste Tech ETF 2. SPDR S&P US Technology Select Sector ETF

Een sterke speler in de Tech ETF markt, met de focus op Amerikaanse bedrijven.

De SPDR S&P US Technology Select Sector ETF is een andere opvallende optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de technologiemarkt. Deze ETF volgt de S&P Technology Select Sector Index, die bestaat uit technologiebedrijven die deel uitmaken van de S&P 500. Dit betekent dat je, door te beleggen in deze ETF, blootstelling krijgt aan een breed scala van technologiebedrijven die al hebben bewezen succesvol te zijn op de markt.

In tegenstelling tot de EXXT ETF, die zich richt op de 100 grootste niet-financiële bedrijven op de Nasdaq, biedt de SPDR S&P US Technology Select Sector ETF een iets andere focus. Hoewel beide ETF’s je blootstelling geven aan grote technologiebedrijven, bevat de SPDR S&P US Technology Select Sector ETF ook bedrijven uit de S&P 500, wat betekent dat het ook bedrijven kan omvatten die niet op de Nasdaq worden verhandeld.

Voordelen:

  • Blootstelling aan gevestigde technologiebedrijven: deze ETF geeft je blootstelling aan enkele van de grootste en meest gevestigde technologiebedrijven in de VS, waaronder Apple, Microsoft en Alphabet (Google).
  • Sterke prestaties: de ETF heeft de afgelopen jaren sterke rendementen laten zien, grotendeels dankzij de sterke prestaties van de technologiebedrijven in de index.

Nadelen:

  • Risico van concentratie: net als bij de EXXT ETF, kan de concentratie van een klein aantal grote bedrijven in de index een risico vormen. De prestaties van de ETF kunnen sterk worden beïnvloed door de prestaties van deze individuele bedrijven.
  • Geografische concentratie: alle bedrijven in de ETF zijn gevestigd in de VS, wat kan leiden tot een gebrek aan geografische diversificatie.

Deze Tech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $SXLK en $ZPDT.

Beste Tech ETF 3. Xtrackers MSCI World Information Technology ETF

Een wereldwijde Tech ETF.

De Xtrackers MSCI World Information Technology ETF is een andere interessante optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de technologiemarkt. Deze ETF volgt de MSCI World Information Technology Index, die bestaat uit technologiebedrijven van over de hele wereld. Dit betekent dat je, door te beleggen in deze ETF, blootstelling krijgt aan een breed scala van technologiebedrijven uit verschillende landen en regio’s.

In tegenstelling tot de EXXT en SPDR S&P US Technology Select Sector ETF’s, die zich voornamelijk richten op Amerikaanse bedrijven, biedt de Xtrackers MSCI World Information Technology ETF een meer wereldwijde focus. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar meer geografische diversificatie in hun technologiebeleggingen.

Voordelen:

  • Wereldwijde blootstelling: deze ETF geeft je blootstelling aan technologiebedrijven van over de hele wereld, wat kan helpen om het risico te spreiden en te profiteren van groei in verschillende markten.
  • Diversificatie van bedrijven: de ETF bevat een breed scala aan technologiebedrijven, van grote, gevestigde bedrijven tot kleinere, opkomende bedrijven.

Nadelen:

  • Valutarisico: omdat de ETF belegt in bedrijven van over de hele wereld, kan het blootgesteld zijn aan valutarisico. Dit betekent dat veranderingen in wisselkoersen de waarde van je belegging kunnen beïnvloeden.
  • Potentiële volatiliteit: hoewel de wereldwijde focus van de ETF kan helpen om het risico te spreiden, kan het ook leiden tot verhoogde volatiliteit, vooral in tijden van wereldwijde economische onzekerheid.

Deze Tech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $XITK en $XDWT.

Een Europese focus op de technologische markt.

De iShares STOXX Europe 600 Technology ETF biedt een unieke kans voor beleggers die specifiek geïnteresseerd zijn in de Europese technologiemarkt. Deze ETF volgt de STOXX Europe 600 Technology Index, die bestaat uit technologiebedrijven die genoteerd zijn aan de Europese beurzen. Dit betekent dat je, door te beleggen in deze ETF, blootstelling krijgt aan een breed scala van technologiebedrijven die actief zijn in de Europese markt.

In tegenstelling tot de eerder besproken ETF’s, die zich voornamelijk richten op wereldwijde of Amerikaanse bedrijven, biedt de iShares STOXX Europe 600 Technology ETF een specifieke focus op Europa. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar geografische diversificatie in hun technologiebeleggingen, of die specifiek geïnteresseerd zijn in de Europese technologiemarkt.

Voordelen:

  • Europese blootstelling: Deze ETF geeft je blootstelling aan technologiebedrijven die actief zijn in de Europese markt, wat kan helpen om het risico te spreiden en te profiteren van groei in de Europese technologiesector.
  • Diversificatie van bedrijven: De ETF bevat een breed scala aan technologiebedrijven, van grote, gevestigde bedrijven tot kleinere, opkomende bedrijven.

Nadelen:

  • Regionale concentratie: Hoewel de Europese focus van de ETF kan helpen om het risico te spreiden, kan het ook leiden tot een hogere blootstelling aan regionale economische risico’s.
  • Potentiële volatiliteit: Net als bij andere technologie ETF’s, kan de iShares STOXX Europe 600 Technology ETF volatiel zijn, vooral in tijden van economische onzekerheid. Het is daarom belangrijk om je beleggingen zorgvuldig te overwegen en te zorgen voor een gediversifieerde portefeuille.

Deze Tech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $EXV3, $IETC en $STEC.

De 5 Beste Tech ETF's DEGIRO + Beste Fintech ETF (3)

Beste Tech ETF 5. Lyxor MSCI Disruptive Technology ESG Filtered UCITS

Investeren in disruptieve technologie.

De LyxorMSCI Disruptive Technology ESG Filtered UCITS ETF biedt een unieke kans voor beleggers die geïnteresseerd zijn in disruptieve technologieën en duurzaam beleggen. Deze ETF volgt de MSCI World Disruptive Technology ESG Filtered Index, die bestaat uit bedrijven die actief zijn in sectoren die als ‘disruptief’ worden beschouwd.

Dit zijn compleet nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cloud computing en cybersecurity. Bovendien hanteert de ETF een ESG-filter, wat betekent dat bedrijven worden beoordeeld op hun prestaties op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en governance.

In tegenstelling tot de eerder besproken ETF’s, die zich richten op de bredere technologiemarkt, biedt de Lyxor Disruptive Technology ESG Filtered UCITS ETF een specifieke focus op disruptieve en baanbrekende technologieën. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die willen profiteren van de groei in deze snel evoluerende sectoren.

Voordelen:

  • Blootstelling aan disruptieve technologieën: deze ETF geeft je blootstelling aan bedrijven die actief zijn in disruptieve technologieën, wat kan helpen om te profiteren van de groei in deze sectoren.
  • ESG-filter: de ETF hanteert een ESG-filter, wat betekent dat bedrijven worden beoordeeld op hun prestaties op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en governance. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die waarde hechten aan duurzaam beleggen.

Nadelen:

  • Potentiële volatiliteit: disruptieve technologieën kunnen volatiel zijn en de waarde van je belegging kan zowel stijgen als dalen. Het is daarom belangrijk om je beleggingen zorgvuldig te overwegen en te zorgen voor een gediversifieerde portefeuille.
  • Risico van disruptie: hoewel disruptieve technologieën aanzienlijke groeimogelijkheden kunnen bieden, brengen ze ook risico’s met zich mee. Nieuwe technologieën kunnen snel verouderd raken of worden vervangen door nog nieuwere innovaties.

Deze Tech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $DISR, $DTEC en $UNIC.

Meer over ESG en duurzame ETF’s.

Beste Fintech ETF

Als bonus hebben we ook gekeken naar verschillende Fintech ETF’s. We hebben de beste Fintech ETF voor je gevonden! Dit is tevens de goedkoopste Fintech ETF die we konden vinden, dus dat komt mooi uit.

Beste Tech ETF 6. Xtrackers MSCI Fintech Innovation UCITS ETF 1C

Liever wereldwijd investeren in technologische innovaties in de financiële sector?

De Xtrackers MSCI Fintech Innovation UCITS ETF 1C biedt beleggers die kansen zien in Fintech een eenvoudige manier om hierin te investeren. Deze ETF volgt de MSCI World Disruptive Technology ESG Filtered Index en bevat 98 bedrijven die actief zijn in sectoren als technologie en financiën. Denk hierbij aan bedrijven als NVIDIA, Mastercard, Visa, ServiceNow en PayPal.

Veel van deze bedrijven zijn al jaren koplopers in de Fintech-wereld, wat al tijden wordt gedreven door nieuwe technologie. Veel van de bedrijven gebruiken technologie om bijvoorbeeld betaalverkeer en -systemen te optimaliseren en de kosten te reduceren. De dividenden in de ETF worden geaccumuleerd en herbelegd in de ETF.

In tegenstelling tot de eerder besproken ETF’s, die zich richten op de bredere technologiemarkt, beleg je als belegger in deze Fintech ETF in aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen over de hele wereld. De index selecteert bedrijven die naar verwachting inkomsten zullen halen uit technologische innovaties in de financiële sector. De opgenomen aandelen worden gefilterd op ESG-criteria (milieu, sociaal en corporate governance).

Voordelen:

  • Wereldwijde en goede spreiding: deze ETF geeft je blootstelling aan bedrijven die wereldwijd actief zijn. Iets minder dan 60% van de ETF richt zich op Amerika, 11,67% op China, 6,53% op Nederland en 22,39% op overige landen.
  • ESG-filter: de ETF hanteert een ESG-filter, wat betekent dat bedrijven worden beoordeeld op hun prestaties op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en governance. Dit is aantrekkelijk voor beleggers die waarde hechten aan duurzaam beleggen.

Nadelen:

  • De ETF is relatief nieuw: er is nog weinig historische data aanwezig voor de ETF zelf, de ETF bestaat nog niet zo lang. Het is echter wel algemeen bekend dat bedrijven als Mastercard, Visa en PayPal gevestigde namen zijn wat betreft Fintech.
  • Assets Under Management: omdat de ETF relatief nieuw is, is het Assets Under Management (AUM) ook nog aan de lage kant, momenteel iets meer dan €4 miljoen. Idealiter zie je een hoger AUM en volume, voor liquiditeit.

Deze Fintech ETF is op verschillende beurzen en in verschillende valuta beschikbaar, zowel uitkerend als distribuerend. Bekend onder de volgende Tickers: $XFNT en $XFSN.

Conclusie Technologie ETF’s

Wat de beste technologie ETF is, blijft lastig te bepalen. Historische behaalde resultaten en rendementen zijn nooit een garantie voor de toekomst. We adviseren je goed te kijken naar de lopende kosten van de verschillende ETF’s en te kijken welke Tech ETF het beste bij jouw past.

Alle genoemde ETF’s en aandelen zijn te koop bij de beste brokers van Nederland, zoals DEGIRO & Trading212. Niet zeker op welke beurs je de beste Tech ETF’s moet kopen? Lees er alles over in welke beurs je kiezen bij DEGIRO.

Beleggen in deze ETF’s kan ook voor je pensioen op een speciale pensioenrekening bij DEGIRO. Pensioenbeleggen brengt verschillende belastingvoordelen met zich mee!

5/5 - (2 stemmen)

De 5 Beste Tech ETF's DEGIRO + Beste Fintech ETF (2024)

FAQs

Is 5 ETFs enough? ›

Experts agree that for most personal investors, a portfolio comprising 5 to 10 ETFs is perfect in terms of diversification. But the number of ETFs is not what you should be looking at.

What is the best performing tech ETF? ›

5 Best Tech ETFs to Buy in 2024
Tech ETFExpense RatioYear-to-date Performance*
Vanguard Information Technology ETF (ticker: VGT)0.10%2.1%
Technology Select Sector SPDR ETF (XLK)0.09%2.3%
iShares U.S. Tech Breakthrough Multisector ETF (TECB)0.40%5.6%
First Trust Nasdaq Cybersecurity (CIBR)0.59%-1.8%
1 more row
Apr 19, 2024

What are the best ETFs that track the S&P 500? ›

What's the best S&P 500 ETF?
ETFTickerAnnualized 5-year return
iShares Core S&P 500 ETFIVV15.01%
SPDR S&P 500 ETF TrustSPY14.14%
Vanguard S&P 500 ETFVOO13.15%
May 1, 2024

What is the best ETF to buy and hold? ›

7 Best Long-Term ETFs to Buy and Hold
ETFAssets Under ManagementExpense Ratio
Vanguard S&P 500 ETF (ticker: VOO)$435 billion0.03%
Schwab U.S. Small-Cap ETF (SCHA)$17 billion0.04%
iShares Core S&P Mid-Cap ETF (IJH)$85 billion0.05%
Invesco QQQ Trust (QQQ)$259 billion0.20%
3 more rows
Apr 24, 2024

Is 10 ETFs too much? ›

Generally speaking, fewer than 10 ETFs are likely enough to diversify your portfolio, but this will vary depending on your financial goals, ranging from retirement savings to income generation.

How many ETFs is enough? ›

"You can get broad-based diversification with one ETF, commonly referred to as diversified ETFs, or you can build a portfolio of five to 10 ETFs that would offer good diversification," he says. The choice you make on the above depends on your investment goals and risk appetite, like any investment.

Which ETF gives the highest return? ›

100 Highest 5 Year ETF Returns
SymbolName5-Year Return
FNGOMicroSectors FANG+ Index 2X Leveraged ETNs44.18%
TECLDirexion Daily Technology Bull 3X Shares34.02%
SMHVanEck Semiconductor ETF31.57%
ROMProShares Ultra Technology28.62%
93 more rows

Are tech ETFs worth it? ›

Technological advancements are part and parcel of our lives and so should tech ETFs be in our portfolios. In the last 20 years, Technology Select Sector SPDR ETF XLK witnessed a 11.05% compound annual U.S. inflation-adjusted return, while the figure has been 17.35% over the past 10 years.

Which ETF has the highest yield? ›

Top 100 Highest Dividend Yield ETFs
SymbolNameDividend Yield
TSLGraniteShares 1.25x Long Tesla Daily ETF98.33%
CONYYieldMax COIN Option Income Strategy ETF69.45%
NVDGraniteShares 2x Short NVDA Daily ETF65.18%
KLIPKraneShares China Internet and Covered Call Strategy ETF57.79%
93 more rows

What ETF doubles the S&P 500? ›

The Direxion Daily S&P 500® Bull 2X Shares seeks daily investment results, before fees and expenses, of 200% of the performance of the S&P 500® Index.

What is the cheapest S&P 500 ETF? ›

100 Lowest Expense Ratio ETFs – Cheapest ETFs
SymbolNameExpense Ratio
SPLGSPDR Portfolio S&P 500 ETF0.02%
BBUSJPMorgan BetaBuilders U.S. Equity ETF0.02%
BNDVanguard Total Bond Market ETF0.03%
AGGiShares Core U.S. Aggregate Bond ETF0.03%
96 more rows

Should you buy S&P 500 ETF? ›

The Vanguard S&P 500 ETF (VOO 0.57%) is one of the best ways to invest in the S&P 500, which has been a pretty smart strategy over the long term. Since 1965, the S&P 500 has produced a total return of 10.2% annualized. The Vanguard ETF has an expense ratio of just 0.03%, so you get to keep most of your gains.

What are the top 5 ETFs to buy today? ›

The best ETFs to buy now
Exchange-traded fund (ticker)Assets under managementYield
Vanguard 500 Index ETF (VOO)$432.2 billion1.3%
Vanguard Dividend Appreciation ETF (VIG)$76.5 billion1.8%
Vanguard U.S. Quality Factor ETF (VFQY)$333.3 million1.3%
SPDR Gold MiniShares (GLDM)$7.4 billion0.0%
1 more row

Which ETF has the best 10 year return? ›

Top 10 ETFs by 10-year Performance
TickerFund10-Yr Return
VGTVanguard Information Technology ETF19.60%
IYWiShares U.S. Technology ETF19.58%
IXNiShares Global Tech ETF18.20%
IGMiShares Expanded Tech Sector ETF17.95%
6 more rows

What is the safest ETF to invest in? ›

While there are countless ETFs to choose from, a few of the most popular broad-market ETFs include:
  • SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY 0.58%)
  • Vanguard S&P 500 ETF (VOO 0.57%)
  • iShares Core S&P 500 ETF (IVV 0.55%)
  • Vanguard Total Stock Market ETF (VTI 0.59%)
  • Schwab U.S. Broad Market ETF (SCHB 0.58%)
Apr 26, 2024

What is the 3 5 10 rule for ETF? ›

Specifically, a fund is prohibited from: acquiring more than 3% of a registered investment company's shares (the “3% Limit”); investing more than 5% of its assets in a single registered investment company (the “5% Limit”); or. investing more than 10% of its assets in registered investment companies (the “10% Limit”).

How much should you invest in ETFs? ›

You expose your portfolio to much higher risk with sector ETFs, so you should use them sparingly, but investing 5% to 10% of your total portfolio assets may be appropriate. If you want to be highly conservative, don't use these at all.

What is a good ETF fund size? ›

Level of Assets: An ETF should have a minimum level of assets, with a common threshold being at least $10 million. An ETF with assets below this threshold is likely to have a limited degree of investor interest, which translates into poor liquidity and wide spreads.

What is the 70 30 ETF strategy? ›

This investment strategy seeks total return through exposure to a diversified portfolio of primarily equity, and to a lesser extent, fixed income asset classes with a target allocation of 70% equities and 30% fixed income. Target allocations can vary +/-5%.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6013

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.