Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (2024)

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (1)

Geld verdienen / By admin

Hoe kun je cryptocurrency veilig opslaan of bewaren?

Wanneer je start met handelen in crypto zul je moeten kijken hoe je dit wilt doen. Wil je veel handelen, of wil je jaren niet omkijken naar jouw crypto en ga je er vanuit dat ze door verloop van tijd meer waard worden? Hoe je jouw munten het beste veilig kunt bewaren, is afhankelijk van wat je er precies mee wilt gaan doen.

In dit artikel lees je meer over

  • Hoe kun je cryptocurrency veilig opslaan of bewaren?
  • Wil ik m’n crypto digitaal of op papier bewaren?
  • Een misverstand: een cryptomunt zit niet écht in jouw wallet
  • Cryptocurrency veilig bewaren
    o Offline wallet / hardware wallet
    o Web wallet
    o Beveiliging van jouw web wallet
    o Desktop wallet
    o Mobiele wallet
    o Paper wallet
  • Combineer wanneer je veel investeert
  • Leer meer over de basics van het aankopen van cryptocurrency

Wil ik m’n crypto digitaal of op papier bewaren?

Cryptocurrency is digitaal. Je zult de crypto die je koopt, dan ook digitaal moeten bewaren. Waar je geld in een portemonnee kunt bewaren, is dat met crypto niet mogelijk. Dit dien je digitaal te bewaren in een veilige omgeving, waar alleen jij bij kunt.

Natuurlijk kun je jouw code opschrijven in een boekje en deze in een kluis bewaren, echter is dat niet echt een ideale oplossing. Zeker niet als je er mee wilt handelen, in plaats van de crypto te kopen als investering voor later.

De digitale portemonnee waar je jouw crypto veilig in kunt bewaren, heet een wallet. Het is een misverstand dat jouw crypto ook echt fysiek alleen op de server staan waar je wallet staat. De wallet geeft je alleen toegang tot jouw digitale valuta. De cryptomunten die je bezit, bevinden zich in de blockchain zelf.

Als je meer informatie wilt hebben over blockchain en wat dat precies inhoudt, is het goed het artikel over blockchain even te lezen. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat blockchain precies is en waarom blockchain zelf veilig is.

Cryptocurrency veilig bewaren

De meest gangbare manieren voor het bewaren van crypto zijn:

Offline wallet / hardware wallet

Je kunt jouw crypto offline opslaan, bijvoorbeeld op een hardware wallet. Dit is een USB stick die hier speciaal voor ontworpen is, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S. Voor een aantal voorbeelden van hardware wallets kun je kijken op de pagina Extra op deze site.

Web wallet

Daarnaast kun je jouw crypto ook online opslaan, bijvoorbeeld in een wallet van een exchange. Dit heet een web wallet. Voorbeelden van een webwallet zijn:

Binance. Eén van de grootste platformen van het moment, met de mogelijkheid tot aankoop en bewaren van 150+ cryptocurrency.

Bitvavo. Met een aanbod van ruim 50 cryptovaluta, een goede Nederlandstalige aanbieder met de mogelijkheid tot zowel aankoop en het bewaren van crypto.

Beveiliging van jouw web wallet

Zorg ervoor dat je altijd twee staps verificatie hebt aanstaan, wanneer je een web wallet in jouw bezit hebt. Zo zorg je ervoor, dat het eventuele hackers extra lastig gemaakt wordt om bij jouw crypto te komen.

Wanneer je via meerdere exchanges handelt, kan het een goed idee zijn om voor elke exchange een ander emailadres en een ander wachtwoord aan te maken. Mocht het onverhoopt een hacker lukken jouw exchange te hacken, kan hij niets met jouw gegevens op andere sites. Het zal je verbazen hoeveel mensen nog voor elke site hetzelfde emailadres en hetzelfde wachtwoord gebruiken. Maak niet dezelfde fout als jij jouw crypto online wilt bewaren.

Installeer ook een goede firewall en een goed antivirusprogramma op jouw computer.

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (3)

Desktop wallet

Een derde mogelijkheid is het downloaden van een desktop wallet. Deze download je op het web en sla je op op jouw desktop.

In een desktop wallet staan zowel jouw private als jouw publieke keys opgeslagen. De publieke keys hou je voor jezelf: dit staat gelijk aan jouw digitale handtekening voor de betreffende crypto aankoop.

Voorbeelden van desktop wallets zijn:

Bitcoinarmory. Maakt onderscheid tussen een offline en een online wallet, waarbij jouw private keys alleen opgeslagen worden op de offline computer die nooit verbinding heeft met het internet.

Exodus. Heeft de mogelijkheid ca 100 verschillende crypto op te slaan. Biedt zowel een desktop wallet, mobile wallet als ook een hardware wallet.

Installeer voor extra veiligheid een goede firewall en een goed antivirusprogramma op jouw computer.

Mobiele wallet

De mobiele wallet is altijd beschikbaar via een app op jouw mobieltje. De meest gangbare exchanges bieden tegenwoordig niet alleen een web wallet aan, maar ook mobiele versie.

Paper wallet

Back to the basics.. Als je echt helemaal niemand vertrouwd voor de opslag van jouw crypto, kun je er voor kiezen om de codes uit te schrijven op een velletje papier. Dit is echter geen handige manier. Wat als het papiertje kwijt raakt of je er wat drinken op morst?

Juist, dan ben je je crypto kwijt. Een echt veilige manier van crypto bewaren is het dus niet. Gebruik liever een hardware wallet, zoals de Luxwallet USB met AES256 encryptie voor meer veiligheid.

In de volgende video vind je Engelstalige uitleg over wat een wallet precies is.

Combineer wanneer je veel investeert

Wanneer je van plan bent veel geld te investeren, kan het slim zijn een combinatie te maken van mogelijkheden. Kies dan bijvoorbeeld voor een hardware wallet voor de hoge bedragen die investeert, en bewaar crypto met een lagere waarde, of waar je mee wilt handelen, bijvoorbeeld in een web wallet.

Leer meer over de basics van het aankopen van cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto?
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training!

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar!

Aan het eind van deze online training
– Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
– Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken
– Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
– Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Home » Blog » Crypto veilig opslaan of bewaren

Geld verdienen

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (6)

Crypto rewards verdienen op Coinbase

Wil jij gratis crypto verdienen? Dat kan op Coinbase door het doen van korte quizjes! Ook kun je een beloning ontvangen wanneer je automatisch gaat traden.

Lees verder »

07/01/2022

Geld verdienen

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (8)

OCO: One cancels the other

Bij Binance kun je een OCO order plaatsen. Wat houdt een OCO in en waarom is dit een fijne order als de markt alle kanten op kan gaan?

Lees verder »

16/07/2021

Crypto kennis

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (10)

Welke e-learning crypto volgen om jouw kennis te vergroten?

Op dit moment schieten de e-learnings over crypto als paddenstoelen uit de grond: het lijkt wel of iedereen wil meegenieten van het succes van Bitcoin begin 2021. Waar moet je op letten als je een e-learning wil gaan volgen?

Lees verder »

08/01/2021

PrevPreviousCrypto community

NextDe verschillende cryptocurrencyNext

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Home » Blog » Crypto veilig opslaan of bewaren

Crypto veilig opslaan of bewaren - Cryptocursus-info.nl (2024)

FAQs

Wat is de veiligste manier om crypto te bewaren? ›

Bitcoin bewaren op een Hardware Wallet (aangeraden)

Hardware Wallets zijn zo veilig dat dit vaak de methode is die Online Exchanges achter de schermen gebruiken. Wanneer jij zelf een Hardware Wallet koopt heb je dus maximale veiligheid en alles onder eigen controle.

Kan je veel geld kwijt raken met crypto? ›

"Maar anders dan bij aandelen, als er iets misgaat met cryptocurrency, kun je bij niemand aankloppen en is er geen garantie dat je je geld terugkrijgt. Als de cryptomarkt crasht, loop je het risico al je geld te verliezen. Daarnaast is er in Europa geen beleid om te voorkomen dat de waarde van de munt sterk schommelt."

Waar je crypto bewaren? ›

Er zijn digitale crypto portemonnees, ook wel crypto wallets genoemd, die je kunt kopen als je crypto veilig wilt bewaren. Er zijn twee soorten cryptowallets waarin je crypto veilig kunt opslaan. Allereerst kun je een koude portemonnee gebruiken om je crypto in op te slaan. Je kunt ook een warme portemonnee gebruiken.

Kan de overheid mijn crypto zien? ›

Omdat zij onder de Wwft ook verplicht persoonsgegevens moeten verwerken komt men bij het uitcashen van de cryptovaluta uit de anonimiteit. Dit betekent dat alle girale cryptotransacties op een gegeven moment in zicht kunnen komen bij overheidsinstanties.

Wat als je hard wallet stuk gaat? ›

Hardware wallet stuk? Hardware wallets kunnen natuurlijk ook stukgaan of kwijtraken. Ook dan kan je met behulp van de seed phrase en een nieuwe hardware wallet de toegang tot de bitcoinwallet herstellen.

Hoeveel crypto mag je hebben? ›

Belasting over crypto valt, op enkele uitzonderingen na, onder de vermogensheffing in box 3. In 2022 bedroeg het heffingsvrije vermogen 50.650 euro voor alleenstaanden. Ben je in het bezit van een fiscaal partner dan mogen jullie samen 101.300 euro belastingvrij bezitten.

Kun je met crypto miljonair worden? ›

Rijk worden van crypto hangt af van veel factoren: bijvoorbeeld je investeringsstrategie, het risico dat je bereid bent om te nemen, de marktomstandigheden en nog veel meer. Sommige investeerders hebben aanzienlijke winsten behaald met veel geluk, door te investeren in de juiste cryptovaluta op het juiste moment.

Is crypto belastingvrij? ›

De Belastingdienst ziet bitcoins, cryptovaluta, ethers en andere digitale geldmiddelen als "overige bezittingen in box 3". Als dit vermogen meer is dan € 30.000, dan moet u hierover vermogensbelasting / box 3 belastingen betalen. Vanaf € 975.001: 1,61%.

Kan Bitcoin naar 0 gaan? ›

Bitcoin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en sterk in prijs gestegen. Maar kan Bitcoin dan ook weer naar 0 euro gaan? Technisch gezien is dat mogelijk, maar in de praktijk is het erg onwaarschijnlijk. Dat heeft te maken met de manier waarop Bitcoin gebouwd is.

Wat is de beste app voor crypto? ›

Vergelijkingstabel beste crypto apps van Nederland
RankCrypto appApp beschikbaar voor
1.eToroiOS & Android
2.CoinbaseiOS & Android
3.MEXCiOS & Android
4.YouHodleriOS & Android
4 more rows
Apr 4, 2024

Waar moet je op letten bij crypto? ›

Bij het kiezen van je plek om crypto te kopen, is het dus belangrijk om te kijken naar betrouwbaarheid, veiligheid, kosten, gebruiksgemak en beschikbare cryptocurrencies. Verzamel genoeg informatie voordat je een beslissing neemt en overweeg om te beginnen met een klein bedrag, totdat je vertrouwd raakt met het proces.

Welke crypto kan groot worden? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum. € 2.795,95. € 6.770,58.
  • Solana. € 128,24. € 318,70.
  • Decentraland. € 0,3900. € 0,9800.
  • Polygon. € 0,6400. € 1,60.
  • Bitcoin. € 56.365,34. € 137.477,00.
  • Enjin Coin. € 0,2800. € 0,6800.
  • Chiliz. € 0,1100. € 0,2600.
  • Loopring. € 0,2300. € 0,5600.

Hoeveel belasting over 1 miljoen crypto? ›

Bij een vermogen tot €100.000 betaal je een tarief van 0,54%. Dit stijgt uiteindelijk tot 1,58% bij een vermogen van meer dan 1 miljoen.

Hoe weet Belastingdienst mijn crypto? ›

Het kopen van crypto is zelden zichtbaar voor de Belastingdienst. Als de crypto (met forse winst) wordt verkocht, is er echter wel een vermogensstijging zichtbaar, deze kan de Belastingdienst via een vermogensvergelijking wel zien.

Wat gebeurt er als ik crypto niet aangeef? ›

Wanneer je jouw crypto niet opgeeft, ziet de Belastingdienst dit als 'onverhuld vermogen'. Mogelijk ontvang je hierdoor een boete die flink kan oplopen (tot wel drie keer het verschuldigde bedrag). In extreme gevallen kan de Belastingdienst je zelfs vervolgen.

Kan crypto getraceerd worden? ›

Hoewel de blockchain technologie waarop cryptocurrency is gebaseerd geen persoonlijke informatie vereist, kan een transactie nog steeds worden getraceerd door middel van het gebruik van een privé-sleutel of door een centrale uitwisseling.

Wat gebeurt er als je je Ledger kwijt bent? ›

Indien je jouw Ledger kwijtraakt is er gelukkig een oplossing. Tijdens de installatie heb je namelijk 24 woorden aangemaakt die dienen als een back-up. Met deze 24 woorden kun je altijd de toegang tot jouw cryptocurrencies herstellen. Dit kan het makkelijkste via een nieuwe Ledger die dan vervolgens zal synchroniseren.

Welke bitcoin wallet is veilig? ›

Trezor crypto wallet

Trezor noemt zichzelf de eerste en meest veilige hardware wallet. Net als bij de Ledger, ondersteunt deze hardware wallet ook ERC-20 tokens. Daarnaast is een Trezor wallet geschikt voor coins die al vele jaren bestaan, zoals Bitcoin, Zcash, Bitcoin Cash en Monero.

Hoe veilig is Bitvavo nog? ›

Kortom, is Bitvavo veilig? Ja, wat ons betreft is Bitvavo zeker een veilige exchange. Zij doen er alles aan om de veiligheid van gebruikers en het platform te waarborgen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5587

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.