Crypto veilig opslaan: 8 tips – dejongebelegger (2024)

Crypto veilig opslaan: 8 tips – dejongebelegger (1)

Inhoudsopgave verberg

1.Veilig in crypto handelen

3.Crypto veilig aankopen

Crypto veilig opslaan kan met een hardware wallet, of je kan het opslaan op je exchange, zoals Bitvavo, Kraken of Finst. Als je handelt in grotere bedragen, of liever zelf over de veiligheid beslist kan je er voor kiezen om je crypto zelf veilig op te slaan; op een hardware wallet.

Een hardware wallet is een soort harddrive, in de vorm van een USB-stick met daarop de private-keys van je wallet. Om gebruik te maken van een wallet heeft iemand fysiek toegang nodig tot je hardware wallet. Modernere hardware wallets zijn bovendien ook aan te sluiten op je smartphone. Als extra beveiliging zit er een wachtwoord, pincode of een andere beveiliging op. Een voorbeeld van een hardware wallet is een Ledger.

Een hardware wallet is niet altijd nodig. Handel je in kleine bedragen dan ben je niet snel een doelwit voor hackers. Mocht je het toch fijner vinden om je crypto veilig te bewaren is een hardware wallet misschien wel slim om aan te schaffen. Met een hardware wallet zorg jij ervoor dat er echt niemand bij jouw crypto kan.

Hiernaast hebben verschillende cryptoplatformen zelf maatregelen genomen om het zo veilig mogelijk te maken. Zo werkt Bitvavo met 2FA-authentication en heeft Finst de best-in-class crypto-beveiliging. Dit draagt bij aan de veiligheid binnen een exchange, toch zal een exchange nooit zo veilig zijn als je eigen hardware wallet, omdat hier gewoon echt niemand bij kan.

Not your keys, not your crypto.

een bekend mantra binnen de crypto-wereld.

Veilig in crypto handelen

Andere tips om veilig in crypto te handelen:

  • Gebruik een passwordmanager en altijd een uniek wachtwoord.
  • Zet 2FA-authentication aan, indien je exchange dit ondersteund.
  • Gebruik een VPN-verbinding, wij gebruiken zelf VPN Nederland. Zo weten we zeker dat we veilig op het internet surfen en dat we geen makkelijk doelwit zijn voor hackers. Een ander, goed alternatief is NordVPN. Het voordeel aan NordVPN is dat zij veel meer zijn dan enkel een VPN-bedrijf en veel extra’s bieden, zoals een passwordmanager. Momenteel heb je bij beide een fikse korting.
  • Gebruik nooit een openbaar Wi-Fi-netwerk om in te loggen op een exchange.
  • Whitelist je eigen opname-adressen, dit houdt in dat je vooraf je wallet adressen instelt en goedkeurt.
  • Driedubbel check altijd het wallet adres en netwerk, voordat je crypto overboekt van wallet naar wallet.
  • Log niet in op malafide websites met je wallet extension van bijvoorbeeld Metamask of Trustwallet en log ook altijd uit. Let ook goed op waarvoor je toestemming geeft, als je op een website inlogt.

We hopen dat, terwijl je leest, je bij het meeste van deze tips denkt, ja logisch! Toch is online privacy en crypto veilig opslaan op een hardware wallet niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Crypto veilig opslaan: 8 tips – dejongebelegger (2)

Crypto veilig opslaan

Ledger is de beste webshop voor hardware wallets en andere crypto gerelateerde producten. Zelf hebben wij de Ledger Nano S Plus (Limited Edition). Met een hardware wallet kan je jouw crypto veilig opslaan. Tegenwoordig kan je op een hardware wallet ook sommige coins staken, bij Ledger heet dit Ledger Live, waartoe je automatisch toegang krijgt met een Ledger. Zo ontvang jij rente terwijl jij zeker weet dat je munten veilig staan en jouw keys echt jouw keys zijn!

Hun team van crypto-enthousiastelingen zorgt voor hoge service, snelle levertijden en een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is. Ze ondersteunen de klant via e-mail, telefoon, WhatsApp en chat. Al deze zaken zorgen voor een goede service.

De levering is altijd snel en secuur, wanneer producten zijn uitverkocht, zie je altijd meteen wanneer de producten weer op voorraad zijn!

De beste producten zijn naar onze mening een Ledger Nano S (Plus) of de Ledger Nano X. Hiermee kan je gegarandeerd crypto veilig opslaan. Kijk voor het totale aanbod op de website van Ledger als je wilt beginnen met crypto veilig opslaan!

Zelf heb ik gekozen voor de Ledger Nano S Plus, dit is voor mij een prima keuze. Al moet ik zeggen dat ik achteraf liever had gekozen voor de Ledger Nano X, omdat deze meer opslagruimte heeft. Dit betekend dat je meer crypto en meer verschillende crypto op de Ledger kan opslaan én ook omdat de Ledger Nano X een Bluetooth-functie heeft, wat de Nano S (Plus) helaas mist.

Een andere optie is de Trezor Model One of Trezor Model T.

Crypto veilig aankopen

Als je wilt weten waar wij onze crypto veilig aankopen, willen we je doorverwijzen naar onze paginabeleggen in cryptovaluta. Momenteel maken we gebruik van enorm veel platformen, omdat elk platform zo zijn of haar voordelen heeft. Al deze exchanges beschikken over 2FA-authentication en dat hebben wij dus ook altijd aanstaan.

Als er meerdere mogelijkheden zijn om 2-FA in te stellen, gebruiken wij ze altijd allemaal. Veiligheid gaat hierbij echt boven gemak. Dit samen met een beveiligde verbinding en een passwordmanager zorgt ervoor dat wij veilig in crypto kunnen handelen.

Like de Facebookpagina of volg ons op Instagram op up-to-date te blijven van nieuwe artikelen, de portefeuille en updates.

4.6/5 - (11 stemmen)

Je hebt nog tot het einde van de maand om jouw 100 euro tegoed bij DEGIRO te claimen!

Dit artikel bevat mogelijk affiliate-links. Meld je je ergens aan via onze link, dan krijgen wij soms een kleine vergoeding. Dit kost jou niks extra en helpt ons te kunnen focussen op content! Een deel van de winst doneren we sinds 2023 aan goede doelen (culturele Anbi’s zoals KWF), steun je ons? Dan steun je ook indirect goede doelen!

Volledige inzage in mijn portefeuille op Instagram

Crypto veilig opslaan: 8 tips – dejongebelegger (2024)

FAQs

Wat is de veiligste manier om crypto te bewaren? ›

Bitcoin bewaren op een Hardware Wallet (aangeraden)

Hardware Wallets zijn zo veilig dat dit vaak de methode is die Online Exchanges achter de schermen gebruiken. Wanneer jij zelf een Hardware Wallet koopt heb je dus maximale veiligheid en alles onder eigen controle.

Wat is de veiligste hardware wallet? ›

Trezor noemt zichzelf de eerste en meest veilige hardware wallet. Net als bij de Ledger, ondersteunt deze hardware wallet ook ERC-20 tokens. Daarnaast is een Trezor wallet geschikt voor coins die al vele jaren bestaan, zoals Bitcoin, Zcash, Bitcoin Cash en Monero.

Wat is een veilige crypto Wallet? ›

Coinbase – Grote crypto exchange met een van de beste online crypto wallets dat goed beveiligd is. Best Wallet – De beste wallet voor crypto met eigen exchange: Best DEX en eigen coin: BEST token. MEXC – Een van de beste crypto wallets met app voor mobiel traden.

Hoe sla je Bitcoins op? ›

Er zijn digitale crypto portemonnees, ook wel crypto wallets genoemd, die je kunt kopen als je crypto veilig wilt bewaren. Er zijn twee soorten cryptowallets waarin je crypto veilig kunt opslaan. Allereerst kun je een koude portemonnee gebruiken om je crypto in op te slaan. Je kunt ook een warme portemonnee gebruiken.

Kan je veel geld kwijt raken met crypto? ›

"Maar anders dan bij aandelen, als er iets misgaat met cryptocurrency, kun je bij niemand aankloppen en is er geen garantie dat je je geld terugkrijgt. Als de cryptomarkt crasht, loop je het risico al je geld te verliezen. Daarnaast is er in Europa geen beleid om te voorkomen dat de waarde van de munt sterk schommelt."

Wat als je hard wallet stuk gaat? ›

Hardware wallet stuk? Hardware wallets kunnen natuurlijk ook stukgaan of kwijtraken. Ook dan kan je met behulp van de seed phrase en een nieuwe hardware wallet de toegang tot de bitcoinwallet herstellen.

Wat is de beste hardware wallet voor crypto? ›

Wanneer je jouw crypto wilt beheren met jouw Smartphone is de Ledger Nano X eigenlijk veruit de beste keuze. Dit is volgens ons de enige betrouwbare en uitgebreid geteste hardware wallet met Bluetooth en ondersteuning voor jouw mobiele telefoon.

Is Bitvavo ook een wallet? ›

Bitvavo biedt hosted wallets aan al haar gebruikers. Een hosted wallet is een portemonnee waarin je je digitale valuta eenvoudig en veilig kunt bewaren. Voor bijna elke digitale valuta is er een andere wallet nodig.

Wat is de beste crypto Wallet app? ›

Vergelijkingstabel beste crypto apps van Nederland
RankCrypto appApp beschikbaar voor
1.eToroiOS & Android
2.CoinbaseiOS & Android
3.MEXCiOS & Android
4.YouHodleriOS & Android
4 more rows
Apr 4, 2024

Welke crypto wordt groot? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum (ETH) € 6.326,88. € 10.689,41.
  • Cosmos (ATOM) € 17,88. € 30,37.
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00005000. € 0,00008470.
  • Cardano (ADA) € 0,9300. € 1,58.
  • Polygon (MATIC) € 1,42. € 2,33.
  • Solana (SOL) € 314,04. € 519,15.
  • Chiliz (CHZ) € 0,2500. € 0,4100.
  • Ripple (XRP) € 1,09. € 1,82.

Is een crypto wallet te traceren? ›

Zodra je een bitcoin adres hebt, of zelfs een transactienummer, kun je vervolgens alle gelinkte betalingen en saldo's hieruit achterhalen. Alle Bitcoin betalingen worden bijgehouden in de openbare blockchain, en zullen altijd zichtbaar blijven.

Hoe veilig is Bitvavo nog? ›

Ja, wat ons betreft is Bitvavo zeker een veilige exchange. Zij doen er alles aan om de veiligheid van gebruikers en het platform te waarborgen.

Hoeveel bitcoins mag je hebben? ›

De Belastingdienst ziet bitcoins, cryptovaluta, ethers en andere digitale geldmiddelen als "overige bezittingen in box 3". Als dit vermogen meer is dan € 30.000, dan moet u hierover vermogensbelasting / box 3 belastingen betalen.

Hoe je crypto beveiligen? ›

  1. Waarom is het belangrijk om je crypto veilig te houden? ...
  2. Tip #1: Gebruik een hardware wallet. ...
  3. Tip #2: Gebruik sterke wachtwoorden. ...
  4. Tip #3: Gebruik tweefactorauthenticatie. ...
  5. Tip #4: Zorg ervoor dat je apparaat malwarevrij is. ...
  6. Tip #5: Val niet voor phishing-aanvallen. ...
  7. Tip #6: Gebruik een aparte pc voor crypto.
Feb 28, 2023

Hoeveel Bitcoin moet je hebben? ›

Het vermogen moet worden aangegeven boven het heffingsvrije vermogen (cijfers 2022 € 50.650 per belastingplichtige).

Kan crypto getraceerd worden? ›

Hoewel de blockchain technologie waarop cryptocurrency is gebaseerd geen persoonlijke informatie vereist, kan een transactie nog steeds worden getraceerd door middel van het gebruik van een privé-sleutel of door een centrale uitwisseling.

Wat gebeurt er als je je Ledger kwijt bent? ›

Indien je jouw Ledger kwijtraakt is er gelukkig een oplossing. Tijdens de installatie heb je namelijk 24 woorden aangemaakt die dienen als een back-up. Met deze 24 woorden kun je altijd de toegang tot jouw cryptocurrencies herstellen. Dit kan het makkelijkste via een nieuwe Ledger die dan vervolgens zal synchroniseren.

Hoeveel crypto mag je hebben? ›

Belasting over crypto valt, op enkele uitzonderingen na, onder de vermogensheffing in box 3. In 2022 bedroeg het heffingsvrije vermogen 50.650 euro voor alleenstaanden. Ben je in het bezit van een fiscaal partner dan mogen jullie samen 101.300 euro belastingvrij bezitten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.