Crypto tips: beleggen voor beginners | Esmée Lifestyle (2024)

De naam Bitcoin doet tegenwoordig bij iedereen wel een belletje rinkelen. Toch zijn er ondertussen al honderden cryptomunten bijgekomen en zijn er zelfs mensen die een passief inkomen verdienen door te daytraden. Wil je beginnen met crypto? In deze crypto beleggen voor beginners guide help ik je op weg met handige crypto tips, zodat je met een duidelijke strategie kunt beginnen.

Wat is crypto?

Crypto zijn digitale valuta’s. Het is een betaalmiddel dat enkel digitaal bestaat. Je kunt dus niet pinnen en er cash mee betalen, zoals we wel kunnen met het geld dat we dagelijks gebruiken. Crypto, zoals Bitcoin en Cardano, is speciaal ontwikkeld om digitale transacties te doen. Zo kun je met een cryptomunt betalingen verrichten, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een derde partij, zoals een bank.

Je beheert je crypto in een digitale portemonnee, ook wel wallet genoemd. Hierin staan je verschillende cryptomunten opgeslagen en vanuit daar kun je ze eventueel inwisselen of verhandelen.

In crypto beleggen voor beginners

Je kunt crypto dus kopen om er mee te betalen, maar je kunt er ook in beleggen in de hoop dat het meer waard wordt. De cryptocurrency van alle munten is afhankelijk van vraag en aanbod. Wanneer er veel vraag is stijgt de koers, wanneer er weinig vraag is daalt de koers.

Wanneer je gaat beginnen met crypto, dan lijkt het haast een doolhof. In welke van de honderden cryptomunten ga jij je geld investeren en in hoeverre is het verstandig om je geld te verspreiden? Ik geef je daarom graag een handige guide met crypto tips waar je op kunt letten wanneer je begint met beleggen.

1. Verdiep je eerst in wat cryptocurrency’s doen

Een cryptocurrency wordt niet alleen ontwikkelt om mee te kunnen betalen, maar er zit meestal ook een doel achter. De reden waarom jij als belegger zou moeten instappen. Het is belangrijk om je eerst te verdiepen in wat dit doel is, zodat je zeker weet dat je investeert in iets wat veel potentie gaat hebben in de toekomst.

Zo focust Etherium zich op smart contracts om onder andere transacties van geld en documenten 1-op-1 te laten plaatsvinden en richt VeChain zich juist op het optimaliseren van supply chain management en processen binnen bedrijven. Het is goed om je te verdiepen in wat een crypto wil bereiken, zodat je weet of dit een uniek uitgangspunt is en iets waar jij achterstaat om in te investeren.

2. Kies een crypto exchange

Nu je weet welke crypto’s jouw aandacht trekken kun je op zoek gaan naar een crypto exchange. Dit is een platform waar je crypto kunt kopen en verhandelen. Als je in crypto gaat beleggen als beginner is het aan te raden om voor een Nederlandse crypto exchange te gaan met een Nederlandse support desk.

Let er daarnaast op of een crypto wallet hierbij is inbegrepen. Zo hoef je niet los een Wallet aan te schaffen en dat maakt het zeker in het begin een stuk gemakkelijker. Ook is het slim om te kijken of je jouw crypto op ieder moment op de dag mag verhandelen.

3. Beleg alleen wat je kunt missen

Hoewel er heel veel mooie verhalen op sociale media de ronde doen is één van de belangrijkste crypto tips om alleen te beleggen wat je kunt missen. Beleg dus met extra geld, wat je nu of in de toekomst niet nodig gaat hebben. Als je dan geld verliest met beleggen is het minder erg, dan wanneer je geld hebt ingezet waar je de rekeningen nog van moet betalen. Ook al heb je het idee dat het een gouden kans is, het is altijd een risico.

4. Probeer rustig te blijven

Het is heel leuk om te zien als je cryptocurrency’s maar blijven stijgen. Alleen er komt ook een moment dat ze gaan dalen en soms gaat dat ontzettend hard. De key is om van tevoren je strategie te bepalen, zodat je rustig kunt blijven wanneer de koers stijgt of daalt.

Zelf beleg ik voor de lange termijn, dus ik weet dat de crypto’s tussendoor gaan dalen en dat ik daarmee moet omgaan. Het kan helpen voor jezelf om van tevoren een bedrag in gedachten te nemen, wanneer je de munt gaat verkopen. Zo weet je dat je stopt wanneer je tevreden bent, zodat je niet te overmoedig wordt en je bijvoorbeeld de winst misloopt. Je kunt ook bepalen hoeveel een crypto voor jou persoonlijk maximaal mag dalen en wanneer je dat geld liever ergens anders in investeert.

Handige crypto tips

De bovenstaande guide helpt je om op te starten, maar misschien ben je nog op zoek naar wat handige crypto tips om van jouw beleggingen een succes te maken. Je wilt natuurlijk niets liever dan jouw investeringen zien stijgen en dat lijkt vaak gemakkelijker gezegd, dan gedaan. Daarom geef ik je in deze paragraaf nog wat laatste handige crypto tips.

1. Val niet voor crypto influencers

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op TikTok of andere sociale media platformen: crypto influencers. Natuurlijk zijn er mensen met veel verstand van crypto, maar de mensen die vaak in de reacties heel hard roepen welke coin ’to the moon’ gaat kun je beter negeren. Er wordt wel eens gezegd dat deze mensen worden betaald om dit soort reacties achter te laten en het zouden ook zomaar bots kunnen zijn die met deze reacties een coin proberen te pushen.

Je kunt instappen, maar gebruik hierbij altijd je eigen verstand. Vaak als een coin zo wordt opgehyped komt er wel een piek, maar deze is heel kort en daarbij moet je dus ook snel reageren. Wanneer je focust op daytraden kan dit misschien een interessante zet zijn, maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn is het vaak zo. Blijf daarom ook altijd goed kijken naar het doel van een bepaalde coin en val niet voor de zogenaamde hype coins.

2. Spreid je beleggingen (maar niet teveel)

Eén van de crypto tips die ik je mee wil geven is om je beleggingen te spreiden. Zo voorkom je dat je wed op één paard en spreid je eigenlijk je kansen om te winnen. Het is hierbij slim om te kiezen voor een grote coin, zoals Bitcoin of Etherium en meerdere kleine coins. De grote coins blijven vaak wat stabieler en bij de kleinere coins zijn de pieken en dalen groter.

Probeer echter niet teveel te spreiden. Zo zou ik persoonlijk niet gaan voor minder dan €100,- per coin. Je kunt dan beter eerst focussen op €100,- binnen één coin en als je in de toekomst meer geld kunt bijleggen pas gaan spreiden.

3. Korte of lange termijn strategie

Kies voor jezelf wat de reden is dat je wilt beleggen. Voor mij is één van de redenen om geld op te bouwen voor mijn pensioen als zzp’er. Ik beleg zelf deels in aandelen en deels in crypto. Mijn strategie is daarmee gericht op de lange termijn. Ik heb dan ook bepaalde cryptomunten gekocht, waarvan ik verwacht dat ze in de toekomst meer waard zullen worden.

Je kunt ook spelen met een korte termijn strategie. Hierbij ga je jezelf actiever focussen op de stijgingen en dalingen van bepaalde coins, waarbij je ze op het juiste moment koopt en verkoopt. Dit is als beginner nog erg lastig, dus het is aan te raden om te beginnen met een lange termijn strategie om wat meer gevoel te krijgen met het beleggen in crypto.

4. Koop de dip

De gouden crypto tip is pas bijkopen in de dip. Het is heel verleidelijk om als je loon bijvoorbeeld binnenkomt een gedeelte te investeren in crypto, maar grote kans dat veel mensen dat rond deze tijd doen. Wacht daarom even tot de coin die je wilt kopen daalt in waarde. Als je het idee hebt dat hij niet verder gaat dalen of weer gaat stijgen, dan koop je pas in.

Ik hoop dat ik je met deze crypto tips als beginner op weg heb geholpen. Ik vertel dit vanuit mijn eigen ervaring en het is altijd aan te raden om zelfstandig onderzoek te doen naar een bepaalde coin voor je hem aanschaft.

Crypto tips: beleggen voor beginners | Esmée Lifestyle (2024)

FAQs

Can you make $100 a day with crypto? ›

It is possible to make $100 per day, but there is no guarantee or specific technique you can use to ensure it happens. Cryptocurrency trading, lending, staking, and investing all come with significant risks because it is such a volatile and unpredictable asset.

How to get started in crypto for beginners? ›

If you're ready to venture into crypto trading, there are six steps to follow.
  1. Step 1: Open a Crypto Exchange Account. ...
  2. Step 2: Fund Your Account. ...
  3. Step 3: Choose a Cryptocurrency to Trade. ...
  4. Step 4: Pick a Strategy. ...
  5. Step 5: Start Trading. ...
  6. Step 6: Store Your Coins.
Mar 21, 2024

What is the best crypto for beginners? ›

Summary
Name (Symbol)Market CapTVL
Ethereum (ETH)$361 billion$52.1 billion
Solana (SOL)$55.3 billion$3.5 billion
Litecoin (LTC)$5.8 billion$4.8 billion
Chainlink (LINK)$7.6 billion$22 billion
7 more rows

How can a beginner make money with crypto currency? ›

Affiliate Programs. Many cryptocurrency exchanges offer affiliate programs allowing you to earn commissions on referred customers. By referring customers to an exchange, you can earn a percentage of the transaction fees they pay. It is a great way to make money with crypto without having to do any trading or investing.

Which crypto is best for daily earning? ›

Best Cryptos For Day Trading
  • Bitcoin.
  • Ethereum.
  • Binance Coin.
  • Ripple (XRP)
  • Solana.

Can you make $1000 a month with crypto? ›

Generating $1000 a month with crypto mining is possible but requires careful research. Options like staking, master nodes, lending, dividends, and Cloud Mining can contribute to your income. Diversify your portfolio and be mindful of associated risks, as with any investment.

How do I teach myself crypto? ›

A Beginner's Guide to Trading Crypto
  1. DYOR - Do your own research. ...
  2. Only invest what you can afford to lose. ...
  3. Diversify your portfolio. ...
  4. Understand the order book. ...
  5. Undertake technical and fundamental analysis. ...
  6. HODL through the dips. ...
  7. Consider market cap, not just price. ...
  8. Learn different trading strategies.
Nov 12, 2023

How much should I put into crypto as a beginner? ›

Never Invest More than You Can Afford to Lose

At the very least, you should have enough emergency savings before putting any funds into crypto. Once you're ready to invest, you should make it no more than 5% of your portfolio.

How does crypto make you money? ›

Some cryptocurrencies offer their owners the opportunity to earn passive income through a process called staking. Crypto staking involves using your cryptocurrencies to help verify transactions on a blockchain protocol. Though staking has its risks, it can allow you to grow your crypto holdings without buying more.

What is the best crypto app for beginners? ›

Coinbase is widely considered to be the best cryptocurrency application for investors. While the platform may not be suitable for experienced investors due to higher fees and a lack of advanced features, Coinbase is a fantastic option for beginner investors!

What is the easiest crypto platform to use? ›

Because of its large number of supported assets (5,500+) and easy-to-use platform, Coinbase has become the go-to exchange for many first-time crypto buyers.9 The platform has the look and feel of an online banking app, which most people are using already, making the transition to crypto investing simple.

Which coin will reach $1 in 2024? ›

Exploring the potential cryptocurrencies like Pikamoon, Dogecoin, Book of Meme, Rosewifhat, and Zilliqa as contenders to hit the $1 milestone. Key factors like utility, viral potential, and clear roadmaps suggest their potential amidst market sentiment and unique tokenomics.

How to start cryptocurrency for beginners? ›

  1. Step 1: Choose what cryptocurrency to invest in. ...
  2. Step 2: Select a cryptocurrency exchange. ...
  3. Step 3: Consider storage and digital wallet options. ...
  4. Step 4: Decide how much to invest. ...
  5. Step 5: Manage your investments.
Apr 1, 2024

Which crypto for quick profit? ›

What is the best crypto for a quick profit? Altcoins like Dogeverse and WienerAI may provide higher returns for investors seeking quick profits, but thorough research is crucial before investing.

How do you make $100 a day with crypto? ›

Exploit market volatility: The cryptocurrency market is known for its high volatility. Exploiting these price fluctuations by buying low and selling high can be a key strategy for earning $100 a day.

How much can you make trading crypto a day? ›

Earning 1% profit each day in cryptocurrency trading may not seem like a lot, but it can add up to significant gains over time. In a week, that's a 7% return on investment (ROI). In a month, that's a 28-30% ROI. And in a year, that's a 365% ROI!

How to make 100$ daily on Binance? ›

🤑🤑Making $100 Daily on Binance Made Easy! 🤑🤑
  1. Step 1: Get Started on Binance. ...
  2. Step 2: Choose the Right Coins. ...
  3. Step 3: Develop a Trading Strategy. ...
  4. Step 4: Start with a Small Investment. ...
  5. Step 5: Practice Risk Management. ...
  6. Step 6: Stay Informed and Adapt. ...
  7. Step 7: Learn from Experience. ...
  8. Step 8: Patience and Persistence.
Dec 18, 2023

How do you make daily income with crypto? ›

Crypto Passive Income: 8 Ways to Earn (2024)
  1. Cryptocurrency interest rewards.
  2. Crypto lending.
  3. Staking.
  4. Dividend earning tokens.
  5. Play-to-earn games.
  6. Crypto affiliate programs.
  7. Yield farming.
  8. Cryptocurrency mining.

How much crypto can I get for $100? ›

Convert US Dollar to Bitcoin
USDBTC
100 USD0.00159261 BTC
200 USD0.00318522 BTC
250 USD0.00398153 BTC
400 USD0.00637044 BTC
11 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6229

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.