15x Interieurinspiratie op Netflix - Een goed verhaal (2024)

15x Interieurinspiratie op Netflix - Een goed verhaal (1)Waarom nog woonmagazines kopen als je ook interieurinspiratie op Netflix kunt krijgen? De leukste series over interieur verzamelde ik in dit artikel. Genoeg woonprogramma’s voor heel wat avonden bingewatch-plezier. Welke Netflix interieurseries heb jij nog niet gezien?

De leukste Netflix interieurseries

Ik ben een echte interieurliefhebber. En ik ben dol op Netflix. Gelukkig zijn deze 2 hobby’s perfect te combineren, want er is heel wat interieurinspiratie op Netflix te vinden. Deze inspirerende interieurseries kun je nu op Netflix vinden:

15x interieurs op Netflix

#1 Amazing Interiors

Of ik in de woningen van Amazing Interiors wil wonen? Nou, niet echt. Ze zijn nogal euh…apart. Ik bedoel: Een horrorhuis, een volledig roze interieur of alles in het thema circus? Dat gaat mij allemaal net iets te ver. Maar het is natuurlijk wel onwijs grappig om te kijken, naar deze bijzondere interieurs op Netflix. Al is het alleen maar om te zien hoe je het NIET wil hebben thuis.

#2 The great interior design challenge

Mag ik eerlijk zeggen dat ik deze woonserie een beetje tegen vond vallen? Saaie kandidaten, geen mooie make-overs. Mij kon The great Interior design challenge niet lang boeien. Maar wellicht is het wel jouw smaak?

#3 The world’s most extraordinary homes

Isn’t it? Het vaste stopwoordje van Piers en Caroline waar ik met mijn tiener behoorlijk om heb moeten lachen. Maar afgezien van de vele Britse stopwoordjes kun je bij dit woonprogramma op Netflix niet anders dan wegdromen bij de fantastische interieurs die het stel bezoeken. De mooiste en meest bijzondere woningen van over de hele wereld kun je hier van binnen bekijken: Onder de grond, in het bos, aan de kust en zelfs verstopt in de bergen.

#4 Stay Here

In Stay Here gaan een designer en marketing expert langs bij eigenaren van een bijzonder gastenverblijf die wel wat hulp kunnen gebruiken. Waar ik bij sommige make-over programma’s nog vind dat ze er echt een poppenkast van maken, in deze show is dat zeker niet het geval. Ik zou mijn huis zo uit handen geven aan deze twee!

#5 House Doctor

Ik ben dol op make-over programma’s waar ze van absoluut niets, iets maken. In principe kan ik mijn hart ophalen bij het programma House Doctor. Alleen vind ik de presentatrice verschrikkelijk, haar interieurstijl niet bijzonder en zijn haar zogenaamde low-budget oplossingen ook niet echt verrassend. Toch hoort House Doctor wel in dit rijtje woonprogramma’s op Netflix thuis, vind ik.

#6 Horror Homes

Oké, dit is een serie waar je juist geen wooninspiratie vandaan wil halen. Maar een beetje leedvermaak op z’n tijd mag best. In Horror Homes zie je wat er allemaal mis kan gaan in huis. Van vrachtwagens die je huis rammen, tot een heel riool dat je huis binnen spoelt via het toilet. Lekker griezelen voor interieurliefhebbers dus.

#7 Property Brothers

Twee presentators met weinig humor en acteertalent, maar wel goed in huizen make-overs. En dat laatste, daar draait het natuurlijk om. Alhoewel ik de in scène gezette grapjes en praatjes tussendoor heel erg vind afleiden, is het wel heerlijk om te kijken hoe ze de meest onooglijke huizen kunnen omtoveren tot een paleisje dat aan alle wensen van de bewoners voldoet.

15x Interieurinspiratie op Netflix - Een goed verhaal (2)#8 Big dreams Small Spaces

Tuininspiratie mag ook wel aan dit lijstje toegevoegd worden toch? In Big Dreams, Small spaces geen razendsnelle make-overs, maar juist weldoordachte en grootse veranderingen in Britse tuinen. Het enthousiasme van de presentator en de deelnemers werkt aanstekelijk. Alhoewel ik totaal geen groene vingers heb, wil ik na dit programma bijna mijn kaplaarzen aantrekken. Bijna…

#9 Home made simple

Zoek je interieurinspiratie op Netflix? Dan wil je deze afleveringen echt zien! Een team creatievelingen zet mensen in het zonnetje door een bepaalde ruimte in huis helemaal om te toveren tot hun favoriete plekje. Toegegeven: Het is hier en daar wat cliché en het werken in thema’s is hier blijkbaar favoriet. Maar ik ben nu eenmaal een sucker voor eind goed al goed scenario’s. En die krijg je hier volop te zien!

Nog meer interieurinspiratie op Netflix

#10 I Own Britain’s Best Home

3 kenners gaan ieder op zoek naar het mooiste huis van Groot-Brittannië. Groot zijn de huizen die meedoen sowieso. Bijzonder ook wel. Maar mooi? Mwah, mijn smaak is het niet echt. Toch is het een heerlijk programma, want het zijn vooral excentrieke huizen en dito bewoners die de revue passeren en dat zie je toch niet elka dag.

#11 Australia’s Best Home

Als er niet zoveel gigantische spinnen zouden wonen, zou ik vandaag nog mijn koffers pakken om te emigreren naar Australië. Wat een prachtige huizen staan daar. Natuurlijk laten ze in de woonserie Australia’s Best Home alleen de allermooiste exemplaren zien, maar dat zijn dan ook wel echt pareltjes!

#12 Instant Hotel

Ik ben dol op Instant Hotel. Echt bingewatch-materiaal voor interieurliefhebbers! Iedere serie gaat er een stel markante figuren de strijd met elkaar aan om wie het meest bijzondere en succesvolle gastenverblijf heeft. Alhoewel sommige scenes overduidelijk zijn ingestudeerd blijft het heerlijk om naar te kijken. Ik zou er bijna zelf een Bed & Breakfast door beginnen!

#13 Tiny House Nation

Ik wil een Tiny House! Dat is het enige waar ik aan denk als ik dit interieurprogramma op Netflix aan het kijken ben. Helemaal niet handig met mijn verzameldrang natuurlijk. En waar laat ik de kinderen? Daarom laat ik het maar bij wegdromen tijdens deze show. Zo tof om te zien hoe de bewoners en het klusteam de meest creatieve opbergmogelijkheden verzinnen!

#14 Charlie Luxton’s Home by the sea

Een mooi huis langs de kust, wie wil dat nou niet? Mijn verwachtingen waren hoog, maar na het zien van de eerste paar huizen aan zee was ik een beetje teleurgesteld. Waarschijnlijk heeft dit meer te maken met alle andere woonseries op Netflix die ik inmiddels heb gezien en dus een beetje verwend ben. Want als iemand mij zo’n mooi huis zou aanbieden, zeg ik natuurlijk geen nee. Is deze Netflix serie wel helemaal jouw ding? Er is ook een editie waarin Charlie Luxton huizen aan de mediterraanse zee bezoekt.

#15 Cabins in the wild

De laatste Netflix woonserie op dit lijstje heb ik zelf nog niet gezien. Of het een aanrader is, kan ik jullie dus nog niet vertellen. Maar de titel klinkt al veelbelovend, vind je niet?

15x Interieurinspiratie op Netflix - Een goed verhaal (3)

Hopelijk krijg je met deze Netflix tips voldoende interieurinspiratie. Ben ik nog een Netflix serie over wonen en interieur vergeten? Laat het mij dan hieronder weten!

Nog meer interieurinspiratie nodig? Wat vind je van deze interieurinspiratie op Instagram? Ook deelde ik al eerder mijn favoriete feel good series op Netflix.

Heb je geen Netflix abbonnement? Deze alternatieven voor Netflix zijn er ook nog.

15x Interieurinspiratie op Netflix - Een goed verhaal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6289

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.